Министар Ђорђевић се састао са бугарским амбасадором, Ратком Влајковим

Петак, 14 Јул 2017 |
Током састанка су истакнути добри билатерални пријатељски односи којe прати тренд повећаног обима сарадње...

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Републике Бугарске у Републици Србији, Ратком Влајковим.

Током састанка су истакнути добри билатерални пријатељски односи којe прати тренд повећаног обима сарадње, кроз размену искустава у управљању мигрантском кризом. Такође, разговарало се о новим моделима сарадње који би имали за циљ заједничко учешће на пројектима у решавању актуних проблема са којима се обе државе суочавају, посебно у области социјалних питања.

На састанку је било речи и о могућностима за унапређење односа успостављањем сарадње са надлежним институцијама за рад Републике Бугарске ради упознавања са њиховим законодавством и примерима добре праксе као и пружања стручне и техничке помоћи у циљу доследне примене међународних стандарда и усклађивања прописа у области рада са прописима ЕУ.

У циљу дефинисања нових програма сарадње, министар Ђорђевић је предложио да се у наредном периоду одржи погранични састанак министара, ради размене искуства и примера добре праксе у области сезонског рада и заштите права радника.

Амбасадор Влајков је истакао да постоји простор за даљи развој сарадње и нагласио да ће Амбасада, у оквиру својих могућности, пружити помоћ и подршку како би се постојећи добри односи две земље додатно унапредили у наредном периоду.