Министар Ђорђевић састао се са директором Европског центра за социјалну политику и истраживање, Каијем Лајхсенрингом

Среда, 13 Септембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се са директором Европског центра за социјалну политику и истраживање, Каијем Лајхсенрингом приликом свог боравка у Бечу и учешћа на Форуму за безбедносну сарадњу ОЕБС.
Током састанка делегација Републике Србије и Каи Лајхсенринг разговарали су о процесу приступних преговора са Европском Унијом и поглављима 19 и 23, као и о сарадњи у примени отвореног метода координације у оквиру социјалне политике. 
Министар Ђорђевић нагласио је да би Србији веома значила и подршка Европског Центра у процесу приступних преговора са Европском Унијом, посебно када је реч о поглављима 19 и 23, а која се тичу социјалне политике, запошљавања и правосуђа и основних права.
Једна од тема разговора била је и унапређење сарадње две институције на основу потписаног Меморандума о разумевању.
„Меморандум о сарадњи који смо закључили са Европским центром у јуну прошле године је одлична полазна основа за даљи развој нашег заједничког рада“, рекао је Ђорђевић и нагласио да је Министарство отворено и за друге предлоге пројеката на којима би могли заједно да конкуришу у наредном периоду.
Господин Лајхсенринг је рекао да ће Центар наставити сарадњу у оквиру постојећих и започињању нових пројеката са Министарством за рад.
Министар Ђорђевић истакао је да је процес прикључења Републике Србије Европској Унији  њен стратешки правац и један од најважнијих стубова спољне политике. У вези са тим Министарство за рад жели да успостави редовну комуникацију и сарадњу са истраживачким центрима из земаља Европске Уније који се баве анализама и истраживањима у областима социјалне политике, запошљавања, радног права и осталих сродних тема.