Aa

Aa

Министар Ђорђевић са колегијумом министарства посетио спортске игре „Весело кулинско лето 2017.“

Министар Ђорђевић са колегијумом министарства посетио спортске игре „Весело кулинско лето 2017.“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је данас са члановима колегијума министарства традиционалне спортске игре „Весело кулинско лето 2017.“, на којима учествују корисници установа за смештај лица са сметњама у развоју из целе Србије, у Дому за смештај одраслих лица „Кулина“ код Алексинца.

Министар Ђорђевић је том приликом изјавио да ће Влада Србије и министарство на чијем је челу убудуће више пажње и бриге посвећивати том делу популације. и истакао: „Такве особе не треба и не смеју да буду заборављене. Пред нама је време које ћемо посветити неким променама. Те промене свакако треба да буду побољшање услова рада запослених, као и услова у којима ови људи који су овде живе. Брига о овим грађанима је нешто што ће нам бити главни задатак у наредном периоду”. Ђорђевић је навео да у Дому за смештај одраслих лица "Кулина" борави 306 штићеника о којима брине 202 запослених.

Он је рекао да се ради о штићеницима који захтевају 24-орочасовну негу.

"Желимо да наставимо да улажемо у ову установу", закључио је на крају.

Са министром су овом догађају присуствовали државни секретари, помоћници министра по секторима, директори установа и други сарадници.