Министар Ђорђевић примио чланове Извршног комитета ФИР-а

Субота, 09 Септембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић приредио је пријем члановима Извршног комитета међународне федерације покрета отпора и антифашиста (ФИР).
Министар Ђорђевић пожелео је добродошлицу и захвалио се члановима ФИР-а на њиховом присуству и додао  је Србија у историји увек била на правој страни, као и сви чланови ФИР-а, борећи се за праву ствар.
„Ми желимо да наставимо традицију коју сте ви започели и да наставимо вашим путем али наравно чувајући и негујући све оно што сте радили, преносећи то младим генерацијама да знају ко сте и за шта сте се борили“ изјавио је министар.
Министар Ђорђевић изразио је  жељу да помогне нашим борцима и ветеранима да задржимо традицију и пренесемо је на млађе генерације, јер дух антифашистичке борбе мора да траје, јер према његовим речима, постоје жаришта која тињају и указују на то да фажизам негде још увек постоји.
„Ми желимо да се та ружна и лоша времена никад не понове. Желим да вас уверим да Влада Републике Србије и ово Министарство чине све и настоје да буде тако. Председник државе, Александар Вучић искрени је антифашиста и подржава све што ради ФИР и Савез удружења бораца народноослободилачког рата Србије (СУБНОР). Заједно са њим настојаћемо да помогнемо све за шта се ова удружења залажу“, нагласио је министар Ђорђевић.
Међународна федерација покрета отпора и антифашиста ФИР је респектабилна организација чије је седиште у Берлину. Седницу Извршног комитета ће овог пута одржати у Београду како би тим гестом указали поштовање Републици Србији за брижљиво чување тековина антифашизма, али и одали признање СУБНОР-у Србије за вишедеценијско неговање антифашистичке традиције.