Министар Ђорђевић пожелео добродошлицу новопостављеном амбасадору Уједињених Арапских Емирата

Петак, 09 Март 2018 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Уједињених Арапских Емирата Њ.Е. Мубараком Саидом Алдахеријем.

„Поред Споразума о социјалном осигурању постоји велики број пројеката које бисмо заједнички реализовали“, изјавио је Ђорђевић и свом саговорнику пренео захвалност на упућеном позиву министра људских ресурса и емиратизације Уједињених Арапских Емирата Насера бин Танија Алхамелија да посети Абу Даби током ове године, што ће, како је навео и учинити.

 

Министар Ђорђевић рекао је амбасадору Алдахерију и да ће Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања упутити предлоге пројеката, за које је уверен да ће наићи на подршку њихове земље.

 

Њ.Е. Мубарак Саид Алдахери оценио је да право пријатељство два народа осликава билатералне односе Србије и Уједињених Арапских Емирата, као и пријатељство шеика Бин Заједа и председника Александра Вучића, истакавши да ће током своје дипломатске мисије настојати да се то партнерство још више учврсти заједничким активностима који су у обостраном интересу.