Aa

Aa

Министар Ђорђевић на промоцији зборника радова : “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“

Министар Ђорђевић на промоцији зборника радова : “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална Зоран Ђорђевић, као аутор предговора, присуствовао је промоцији тематског зборника радова групе ауторки под називом „Жене, мир и безбедност – родна анализа 2010 – 2015“, где је истакао да овај зборник може да послужи као својеврстан приручник за спровођење родне анализе.

 

Министар Ђорђевић захвалио је свима који су учествовали у изради овог зборника и поручио да наставе у истом духу и са више ентузијазма у будућности, а да на његову подршку као и Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности у Министарству увек могу да рачунају.

 

„Иако више нисам председник политичког савета, ја ћу пуном снагом, кад год је то потребно да вас подржавам и да радим са вама. Захвалио бих и државном секретару у Министарству, госпођи Стани Божовић која је, док сам био министар одбране, као мој заменик у савету, такође учествовала у изради овог зборника, а сада је на челу Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности“, рекао је министар и додао да овај зборник радова представља искуство и резултат примене родне анализе у Министарству одбране и Војсци Србије.

 

Ђорђевић је истакао да верује да ће се, када буде усвојен Закон о родној равноправности, на чијој изради раде стручњаци у Министарству на чијем је челу, обавезе спровођења родне анализе односити и на све органе државне управе.

 

„Верујем да ћемо радећи заједно, у годинама које су пред нама, доста тога унапредити када је у питању ова тема. Најбитније је за успех наше земље јесте да послове обављају они који су у томе најбољи, без обзира на пол, јер једино тако ћемо као друштво успети да напредујемо“, рекао је Ђорђевић.

 

У време настајања зборника радова групе ауторки под називом: “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“министар Зоран Ђорђевић био је министар одбране и председник Политичког савета Владе за спровођење Националног акционог плана (НАП) за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији (2010-2015) и активно је подржавао све активности Аналитичке групе Министарства одбране и Војске Србије у преношењу методолошких искустава и у примени родне анализе у систему безбедности.