Ђорђевић и Скат о подизању споменика америчком председнику Вудроу Вилсону

Петак, 20 Април 2018 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајлом Скотом поводом  иницијативе коју је покренуо први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић у вези са подизањем споменика бившем америчком председнику Вудроу Вилсону.

 

,,Желимо да човеку који је је током Првог светског рата снажно подржавао Србију и чијом заслугом се пре 100 година српска застава завијорила на Белој кући одамо признање и захвалност подизањем споменика у Београду. За ову замисао обезбеђена су финансијска средства и добијена је сагласност председника Србије Александра Вучића“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је амбасадора Скота обавестио и да је донет Правилник о поступању са малолетним мигратнима који се налазе у Србији и којим се повећава контрола и брига о њима приликом уласка, боравка и изласка из наше земље.

 

„Циљ нам је да  деца мигранти у Србији наставе да имају све услове за нормалан живот и несметано образовање“, истакао је ресорни министар уз напомену да ће са малолетним мигрантима у свакодневном контакту бити  комплетан тим стручних лица у институцијама која су прилагођене за њихов смештај.

 

Амбасадор Скат захвалио је на одговорном приступу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања према идеји о очувању сећања на пријатељске односе које су Сједињене Америчке Државе и Република Србија у периоду владавине Вудроа Вилосона и оценио да је тај корак значајан у показивању пријатељства које су државе имале у историји.

 

Такође, похвалио је приступ Србије у континуираној бризи о мигрантској популацији, имајући у виду да се Србија показала као поуздан партнер и да и даље представања најбољи пример за решавањe мигратнорних питања и социјалне инклузије.