Обележен Светски дан без аутомобила у Београду

Понедељак, 24. Септембар 2018

  Поводом обележавања "Светског дана без аутомобила" министар за рад, запошљавања, борачака и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар заштите животне средине  Горан Триван провозали су бицикле београдским улицама.   Овај међународни датум установљен је са идејом да људи проведу бар један дан без аутомобила, да осете и доживе предности кретања без моторних средстава превоза, с крајњим циљем да градови постану одрживе урбане зоне еколошке мобилности. Овај важан… опширније »

Најављена обнова Библиотеке Савеза слепих Србије

Недеља, 23. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са председником Националне организације особа са инвалидитетом и председником Савеза слепих Србије Миланом Стошићем, како би разговарали о унапређењу положаја особа са инвалидитетом и будућим плановима.    Ђорђевић је овом прилико истакао да су у Србији сви грађани једнаки и да ће наставити да се као ресорни министар бори за права и још боље услове за особе са инвалидитетом.   „Ове… опширније »

Друштвено одговорно понашање према особама са инвалидитетом Министарства и Архитектонског факултета

Субота, 22. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и декан  Архитектонског факултета Владан Ђокић, након успостављања јавног сервиса подршке особама са инвалидитетом у облику апликације о приступачности објеката јавне намене, потписали су Протокол о сарадњи, који представља наставак заједничког рада на усклађивању простора на територији државе потребама особама са инвалидитетом, ради њиховог лакшег и несметаног кретања.   Министар Ђорђевић рекао је да је… опширније »

Министар Ђорђевић: "Нема повлашћених пред законом"

Петак, 21. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће извештај о погибији радника на градилишту "Београда на води" бити објављен када за то дозволу буду дали Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво, а да је сваки инвеститор дужан да јавност обавести о истинитим чињеницама када дође до евентуалног трагичног догађаја на раду.   "Потпуну информацију о томе шта се десило на градилишту, да су радници били пријављени,… опширније »

Министар Ђорђевић представио измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању

Петак, 21. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић образложио је пред народним посланицима измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању, којим се укида Закон о привременом уређењу пензија закључно са 30. септембром.   „Овим Законом престаје Закон који се односио на привремено смањење пензија и то је оно што је најбитније за наше пензионере. У новембру ће бити исплаћене знатно веће пензије које се крећу, у односу на 2014. годину, од 8, 8 до… опширније »

Подршка ЕУ у циљу јачања политике запошљавања, приоритета Владе Србије

Петак, 21. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић са шефом Делегације Европске уније у Србији Семом Фабрицијем представио је планове и циљеве за унапређење мера активне политике запошљавања и смањење стопе незапослености, пре свега међу категоријама теже запошљивих лица, на конференцији одржаној поводом почетка спровођења пројекта „ЕУ подршка Националној служби за запошљавање“ и „ЕУ подршка политици запошљавања“.   Министар Ђорђевић… опширније »

Министар Ђорђевић осудио оскрвнуће војног Споменика – костурнице Ледена стена у Нишу

Четвртак, 20. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије најстроже је осудио вандалски чин, оскрвнуће војног Споменика – костурнице Ледена стена у Нишу.   „У војном Споменик – костурници Ледена стена положене су кости 2.015 бугарских војника, погинулих у коначним борбама за ослобођење Југославије у Другом светском рату. Као ресорни министар осуђујем овај вандалски чин који је дело појединца који ће бити кажњен. Ми као… опширније »

Уручени уговори за запошљавање 158 лица у Смедереву

Уторак, 18. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је уручио уговоре за запошљавање 158 лица, који се односе на самозапошљавање, запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и на јавне радове у Смедереву.   Министар Ђорђевић похвалио је начин на који се Град Смедерево опходи према својим грађанима истичући да он представља прави пример свима другим локалним самоуправама које желе да смање незапосленост и… опширније »

Министар Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Републике Индије

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Републике Индије Њ.Е. Субратом Батачарџијем и пожелео му добродошлицу и успешан мандат.   Министар Ђорђевић истакао је да је ова година изузетно значајна за билатералне односе Србије и Индије, с обзиром на чињеницу да је потпредседник Индије управо завршио своју званичну посету Србији, као и да се навршава 70 година од успостављања дипломатских односа.  … опширније »

Србија води посебну бригу о деци без родитељског старања

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеном директорком Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији Регином де Доминицис и пожелео  јој успех у предстојећем раду.   Министар Ђорђевић захвалио се на подршци у унапређивању система социјалне заштите коју, кроз пројекте,УНИЦЕФ пружа Србији и изразио наду да ће се и у мандату госпође Де Доминицис успешна сарадња Србије и УНИЦЕФ -а у побољшању квалитета… опширније »