Приоритет Владе већа запосленост и бољи услови рада за све грађане Србије

Среда, 09. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је конференцију „Одрживи развој 2018“ и изјавио да у раздобљу глобализације и континуираних економских трансформација условљених убрзаним техничко-технолошким развојем, унапређење квалитета радне снаге представља централну детерминанту дугорочног економског и друштвеног развоја.   „Унапређење квалитета радне снаге укључује све процесе и активности које за циљ имају развој и едукацију… опширније »

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Среда, 09. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венaц и одао почасти на главном постаменту Гробља ослободилаца Београда и на Споменику палим црвеноармејцима поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.   Поред министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања венце је положила делегација Министарства одбране, представници Града Београда, Републичког одбора СУБНОР-а Србије, као и амбасадори Руске Федерације, Републике Белорусије,… опширније »

Удружењу мултипле склерозе Бачка Паланка уручено специјално комби возило за особе са инвалидитетом

Уторак, 08. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном потписивању Уговора о донацији и уручењу комби возила између Удружења мултипле склерозе Бачка Паланка и „TRACE PZP Vranje doo“.   Министар Ђорђевић истакао је да је компанија  „TRACE” друштвено – одговорна и представља прави пример другим фирмама које су потенцијални донатори и које могу да пруже помоћ свим Удружењима особа са инвалидитетом.  … опширније »

Најављено проширење Јеврејског гробља у Београду

Уторак, 08. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјалних питања Зоран Ђорђевић и градски менаџер Горан Весић обишли су Јеврејско гробље, које ће одлуком Града Београда бити проширено на захтев Јеврејске општине Београд.   Министар Ђорђевић рекао је да гробља представљају огледала наше прошлости и да Јеврејско гробље мора изгледати боље и уређеније.   „Влада Србије води бригу о свим својим грађанима, без обзира на веру и припадност. Сарадња са јеврејском заједницом, која је на… опширније »

Уручене прве пензионерске картице најстаријим грађанима Новог Сада

Уторак, 08. Мај 2018

Министар зa рaд, бoрaчкa и сoциjaлнa питaњa Зoрaн Ђoрђeвић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са директорком Републичког ПИО фонда Драганом Калиновић и директором Покрајинског ПИО фонда Славком Имрићем доделили су прве пензионерске картице новосадским пензионерима.   Министар Ђорђевић истакао је да је Нови Сад други у Србији у којем је започет процес поделе картица за пензионере који ће Влада Републике Србије спроводити у целој земљи.   „Влада Србије брине о… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Понедељак, 07. Мај 2018

Поводом текста о међународном усвојењу деце у Републици Србији и поступању агенције за посредовање у овим поступцима из САД-држава Алабама, LIFELINE CHILDRENS SERVICES , објављеног у дневном листу КУРИР, дана 03.05.2018. године Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обавештава јавност о следећем:   Након објављивања напред наведеног текста Министарство је извршило проверу преко сајта агенције LIFELINE CHILDRENS SERVICES и констатовало да је та агенција у делу у… опширније »

Министар Ђорђевић на Скупу антифашиста Балкана

Субота, 05. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је на скупу антифашиста Балкана „Балкан-зона мира, разумевања и договора“ да је јако важно што постоји антифашистички покрет у свету и што тај покрет подиже глас против неправде и деструкције.   „Антифашисти Балкана би требало да буду онај свеснији део свог народа, који ће допринети да Балкан постане оаза мира, толеранције и разумевања и да никада више не дозволи да зарад туђих интереса… опширније »

Министар Ђорђевић за Први мај са радницима

Уторак, 01. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је протесту радника који су организовали два највећа репрезентативна синдиката Савез самосталних синдиката Србије и Уједињени грански синдикат Независност под слоганом “Да плате устану, а млади остану“ на Тргу Николе Пашића.   Са Трга Никола Пашића окупљени су устаљеном путањом стигли до Скупштине и Владе Србије, како би своје захтеве и симболично предочили онима који одлучују. Ђорђевић… опширније »

СРЕЋАН МЕЂУНАРОДНИ ПРАЗНИК РАДА

Уторак, 01. Мај 2018

Mинистарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Данске Хогард о увођењу социјалних карата у Србији

Понедељак, 30. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Краљевине Данске у Републици Србији, Њ.Е. Андерсом Хогардом o пружању подршке за увођење система социјалних карата у Србији.   „План нам је да у Копенхаген пошаљемо наше експерте како би у што скоријем року реализовали зацртане циљеве из области увођења система социјалних карата и у томе нам је значајна подршка Данске. Желимо да Република Србија има исти систем социјалних… опширније »