Министарство наставља активно да помаже афирмисање Агенције за мирно решавање радних спорова

Петак, 06. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на Регионалнoj годишњoj конференцији за руководиоце aгенција за мирно решавање радних спорова и истакао да је Министарство у протеклих годину дана активно радило на томе да Агенција добије на значају и постане видљивија у друштву.   Како наводи министар, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је у претходном периоду имало веома интензивну нормативну активност са жељом да… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици

Четвртак, 05. Јул 2018

Поводом обележавања годину дана рада Владе Републике Србије у мандату председнице Владе Ане Брнабић у Суботици, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ и истакао да ова установа може да буде прави пример свим осталима, када је реч о управљању и бризи о корисницима.   Министар Ђорђевић рекао је да Влада Републике Србије и Министарство активно помажу свим установама социјалне заштите, како… опширније »

Министарство и Инспекторат рада одлучни у борби против сиве економије

Четвртак, 05. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је едукативној радионици у Панчеву, која је спроведена у склопу пројекта "Реци НЕ раду на црно", где су представљени досадашњи резултати пројекта, а дискутовано је и о начинима ефикасног сузбијања нелегалног рада.   Министар Ђорђевић изјавио је да Министарство жели да покаже да је одлучно у борби против сиве економије, која је неколико година уназад проблем у нашој земљи и да ће рад… опширније »

Измене у поступку и начину остваривања права на одсуство са рада ради посебне неге детета

Среда, 04. Јул 2018

Законом о финансијској подршци породици са децом („Службени гласник РС“ бр. 113/2017 и 50/2018), који је у примени од 1. јула текуће године, заинтересована јавност своје захтеве за одсуство са рада ради посебне неге детета треба као и до сада да подносе искључиво градским/општинским службама дечије заштите.   Чланом 38. овог закона прописано је да о степену сметњи у психофизичком развоју и инвалидитету детета мишљење даје надлежна комисија фонда за пензијско и инвалидско… опширније »

Ђорђевић уз подршку Норвешке наставља борбу против сиве економије

Понедељак, 02. Јул 2018

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, дочекала је уз постројену Гарду и химне двеју земаља, премијерку Норвешке, Ерну Солберг, која борави у званичној посети нашој земљи.    Након разговора председнице Владе и премијерке Норвешке, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Санес Бјорнстадом анекс уговора „Додатак број 1 уз уговор између Министарства спољних послова Краљевине… опширније »

Обележена 76. годишњица од Битке на Козари

Понедељак, 02. Јул 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом 76. годишњице од Битке на Козари,  коју заједнички обележавају Влада Републике Српске и Влада Републике Србије, положио је венац и одао почаст херојима у Националном парку  „Мраковица“ код Приједора у Републици Српској.   Церемонију је предводио председник Републике Српске Милорад Додик, а венце су, поред председника Додика и министра… опширније »

Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција

Субота, 30. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаo je Меморандум о сарадњи са председником немачке хуманитарне организације АСБ, Кнутом Флекенштајном.   Меморандумом је успостављена сарадња на пројекту „Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција“. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као представник Републике Србије, прави избор 15 социјално девастираних општина из руралних средина. Задатак сваке… опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадорима Норвешке, EУ, САД и Турске

Субота, 30. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  разговарао је са амбасадорима Норвешке, EУ, Сједињених Америчких Држава и Турске на скупу посвећеном оснаживању и запошљавању грађана, посебно рањивих група у Рашкој области, којем су присуствовали и представници Бошњачког националног већа.     Ђорђевић je својим саговорницима пренео снажну одлучност Владе Републике Србије да унапреди положај мањина у српском друштву, посебан фокус биће на оснаживању… опширније »

Обележена 629. годишњице од боја на Косову

Четвртак, 28. Јун 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац код Споменика косовским јунацима у Крушевцу и одао почаст поводом 629. годишњице од боја на Косову.   Министар Ђорђевић изјавио је да Косовска битка, одржана на Видовдан 1389. године, представља симбол борбе за слободу, против окупације и против оних који желе да српском народу отму оно што му припада.   "Видовдан је велики празник за Србију и… опширније »

Министар Ђорђевић на јавној расправи о Нацрту Закона о родној равноправности

Уторак, 26. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је на јавној расправи о Нацрту закона о родној равноправности да разлике између мушкараца и жена у Републици Србији не смеју да постоје, већ да послове обављају они који су у томе најбољи и тако допринесу у изградњи боље и савременије државе.   Ђорђевић је истакао да ће Србија бити модерна и развијена земља када се у друштву не буде причало о мушкарцу и жени, већ о човеку и додао да верује да ће Србија,… опширније »