Особе са инвалидитетом у Србији морају да имају једнаке могућности као и особе без инвалидитета

Четвртак, 17. Мај 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је Националну конференцију под називом „10 година од ступања на снагу конвенције УН о правима особа са инвалидитетом – пут ка пуној промени“ и изјавио да Министарство, када је у питању унапређење положаја и заштита права особа са инвалидитетом, посебан акценат ставља на гарантовање равноправности особа са инвалидитетом, на недискриминацију и њихово пуно учешће у друштву.   „Наш… опширније »

Потписан Споразум о сарадњи са Црвеним крстом

Среда, 16. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Споразум о сарадњи за 2018. годину у вредности од близу 500 милиона динара са генералним секретаром Црвеног крста Весном Миленовић, којим ће се омогућити помоћ најугроженијем становништву у Србији.   „Министарство рада је и ове године, закључком Владе, определило значајна средстава за подршку народним кухињама и социјално најугроженијим породицама у 125 средина у Србији. Породичне пакете хране… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са отправником послова Македоније у Србији Васком Грковим

Среда, 16. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са отправником послова у Амбасади Републике Македоније Васком Грковим, о темама из надлежности Министарства и могућностима унапређења даље сарадње.   Министар Ђорђевић истакао је важност напредовања билатералних односа две земље на свим пољима од заједничког интереса.   На састанку је било речи о плановима унапређењa будуће сарадње, нарочито у области пензијског и инвалидског осигурања, као и… опширније »

Министар Ђорђевић на изложби „Дијанина деца“

Уторак, 15. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је отварању изложбе „Дијанина деца“ у Великој галерији Дома Војске Србије посвећену највећој акцији спасавања деце из концентрационих логора током Другог светског рата. Дијана Будисављевић спасила је од сигурне смрти више од 7.500 српских девојчица и дечака из концентрационог логора Јасеновац у Независној држави Хрватској. На изложби су презентоване документарне фотографије, транспортне листе… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао о обнови српских војних гробаља у Грчкој

Уторак, 15. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са опуномоћеним министром за економско-трговинске односе у амбасади Грчке Ламбисом Коуналакисом о темама из надлежности министарства, посебно када је  реч о очувању ратних војних меморијала.   Министар Ђорђевић истакао је значај српских меморијала ,,Зејтинлик“ у Солуну, на Кајмакчалану и Крфу. На састанку је било речи о плановима за одржавање и обнову наших меморијала, а једна од тема… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Рамазан свим верницима исламске вероисповести

Уторак, 15. Мај 2018

Поводом наступајућег благословљеног месеца Рамазана свим верницима исламске вероисповести  желим да овај месец поста, јасних мисли и добрих дела, допринесе јачању међусобног уважавања, толеранције и суживота народа, вера и култура, као што нам налаже наша вишевековна традиција на овим нашим заједничким просторима. Честитам вам и желим да испостите у миру, добром здрављу и сваком Божјем благостању, заједно са вашим породицама, пријатељима и комшијама. Нека вам је Мубарек Олсун месец… опширније »

Министар Ђорђевић представио ММФ-у резултате рада и приоритете Министарства

Петак, 11. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са делегацијом Међународног монетарног фонда, предвођеном шефом Мисије Џејмсом Руфом и представио приоритете и планове рада Министарства као и постигнуте резултате у протеклих годину дана.   „Смањење стопе незапослености кроз прекфалификацију према потребама тржита рада, задржавање младих, пројекат „Реци Не раду на црно“ у циљу сузбијања сиве економије који ће имати и… опширније »

Наставак изузетне сарадње са међународним институцијама у области миграција

Петак, 11. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је конференцију „10. годишњица од успостављања националног система азила у Републици Србији и наредни кораци“ и изјавио да је нови Закон о азилу и привременој заштити садржи велики број одредби које имају за циљ успостављање ефикаснијег поступка азила и виши степен заштите лица која траже међународну заштиту у Републици Србији.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална… опширније »

Одржана свечана академија поводом Дана победе над фашизмом

Четвртак, 10. Мај 2018

На свечаној академији одржаној поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратио се присутнима, а његов говор преносимо у целости: „Данас, као што сви знамо, свечано обележавамо Дан победе над фашизмом, у знак сећања на капитулацију нацистичке Немачке 9. маја 1945. године. Са тим датумом коинцидира и 9. мај 1950. године,  односно предлог „Шуманове декларације“, документа који… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Шведске о унапређењу родне равноправности у Србији

Среда, 09. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Краљевине Шведске у Републици Србији, Њ.Е. Јаном Лундином о предузимању даљих практичних корака у вези са унапређењем родне равноправности у нашој земљи и наставком успешне билатералне сарадње Републике Србије и Краљевине Шведске.   Министар Ђорђевић осврнуо се на учешће делегације ресорног Министарства на недавно одржаној конференцији ,,Стварање нове реалности – Стокхолмски… опширније »