Више средстава за особе са инвалидитетом у наредној години

Петак, 23. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је 8. Изборној Скупштини Националне организације особа са инвалидитетом Србије (НООИС) где је истакао да је за следећу годину обезбеђено додатних 50 милиона динара за конкурсе за удружења особа са инвалидитетом, као и  да је усвојеним Предлогом буџета за 2019. годину планирано и повећање за 12, 5 одсто у односу на буџет за 2018. годину.   Министар Ђорђевић рекао је да је Министарство у области… опширније »

Одговорна политика према грађанима је основни задатак Владе Србије

Четвртак, 22. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је Међународни научни скуп под називом „Социјална политика на раскршћу векова“ и поручио да очекује да препоруке учесника скупа дају практичне смернице које ће помоћи да професионалци који раде у овој области значајно унапреде систем социјалне заштите и социјалне политике у наредном периоду.   Према речима министра, бројни изазови са којима се грађани сусрећу на готово свакодневном нивоу… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима Немачке развојне банке КфВ

Четвртак, 22. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са делегацијом Немачке развојне банке КфВ и Амбасаде Савезне Републике Немачке, предвођеном директором за комуналну инфраструктуру Југоисточне Европе и Турске, г. Кирком Милднером.   Министар Ђорђевић захвалио је немачкој страни на подршци коју пружају развоју социјалне инфраструктуре у Републици Србији и изразио наду да ће две стране заједничким напорима помоћи општинама погођеним мигрантском… опширније »

Министру Зорану Ђорђевићу уручена јубиларна медаља Руског дома

Уторак, 20. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном обележавању 85. годишњице Руског дома, најстарије руске културне институције ван граница Русије.   Том приликом, директорка Руског дома Надежда Кушченкова уручила је министру Зорану Ђорђевићу јубиларну медаљу Руског дома.   На свечаном пријему, присутнима се обратио изасланик председника Србије Никола Селаковић, а поред министра Ђорђевића, присуствовали су министри Ненад Поповић и… опширније »

Обележен Међународни дан детета

Уторак, 20. Новембар 2018

Поводом Међународног дана детета, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања организовало је представу за децу из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд и децу из хранитељских породица у „Позориштанцету пуж“, под слоганом  „И деца су грађани света“.   Министар Зоран Ђорђевић честитао је деци њихов дан и поручио да Влада Србије и ресорно министарство брину о својим најмлађим члановима друштва, као и да ће све иницијативе,… опширније »

Потписан Документ о приступању глобалном партнерству за окончање насиља над децом

Понедељак, 19. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Документ о приступању глобалном партнерству за окончање насиља над децом под покровитељством УНИЦЕФ-а, којим је Србија добила приступ додатним глобалним информацијама и размени знања и искустава са осталим земљама света као и глобалну видљивост када су у питању постигнути успеси и напредак.   „Потписивање овог документа је велика ствар за Србију. Заједничким активностима у наредном периоду… опширније »

Министар Ђорђевић на Националној међусекторској конференцији посвећеној филантропији

Понедељак, 19. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на Националној међусекторској конференцији посвећеној филантропији истакао је да је успостављање социјалне правде једна од темељних вредности политике Владе Републике Србије и да ниједан грађанин наше земље не би требало да се осећа заборављеним или запостављеним због своје припадности мањинским, социјално осетљивим и рањивим категоријама нашег друштва.    „У склопу реформске политике Владе Србије и… опширније »

Медијска кампања под геслом „Ј=ДНАКИ“

Понедељак, 19. Новембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом 3. децембра, Међународног дана особа са инвалидитетом, покренуло је медијску кампању под геслом „Ј=ДНАКИ“.   Кроз промо спотове, који су почели да се емитују на ТВ програмима са националном фреквенцијом, Министарство жели да пошаље снажну поруку гледаоцима да су сви грађани Србије једнаки.   Позивамо и остале медије да се придруже кампањи и подрже идеју Министарства за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Министар Ђорђевић са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“ спремао недељни ручак

Недеља, 18. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом обележавања Међународног дана детета, обишао је Установу за децу и младе „Сремчица“, где је заједно са својим најближим сарадницима и корисницима установе учествовао у спремању недељног ручка.   Министар Ђорђевић рекао је да би деца и млади из установе „Сремчица“ требало да имају још боље услове живота, а Министарство ће се трудити да им то и обезбеди како би им боравак и… опширније »

Министар Ђорђевић отворио турнир у стоном тенису Удружења особа са инвалидитетом „Победник“

Недеља, 18. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је манифестацију „КУП ПОБЕДНИКА 2018”, турнир у стоном тенису у ком учествују особе са инвалидитетом, са различитим врстама инвалидности и степеном инвалидности, без обзира на старосну доб, одигравши партију стоног тениса са једним од учесника.   Ова манифестација реализује се у оквиру пројекта Спортом до осмеха без предрасуда који је финансирало Министарство за рад, запошљавање, борачка и… опширније »