Ђорђевић: Министарство постоји зарад грађана Србије и увек ће им бити на располагању

Среда, 03. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је конференцију „Права, једнакост и грађанство“ и обратио се присутнима, а његов говор преносимо вам у целости:   „Желим да свима вама се овом приликом захвалим за то што мислите на Србију и њену будућност, и што улажете велике напоре да бисте допринели унапређењу права и једнакости свих њених грађана. Желео бих да вам пружим своју пуну подршку у томе.   Велико ми је задовољство да… опширније »

Министар Ђорђевић и заштитник грађана Зоран Пашалић о даљој сарадњи

Уторак, 02. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао je са заштитником грађана Зораном Пашалићем поводом новине у области социјалне заштите, која се уводи по узору на добру праксу објављивања спискa нерегистрованих и регистрованих субјекта и послодаваца код којих су затечена лица која раде „на црно“.   „Желим да нагласим да ће сви бити једнаки пред законом и неће бити повлашћених. Морамо да се заједно боримо за већу безбедност и… опширније »

ММФ похвалио измене и допуне Закона о пензијском и инвалидском осигурању

Понедељак, 01. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са делегацијом Међународног монетарног фонда (ММФ), предвођеном шефом Мисије Џејмсом Руфом о будућим плановима Министарства и досадашњим резултатима, као и о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.   Министар Ђорђевић истакао је да су приоритети рада ресорног Министарства смањење незапослености, спречавање рада „на црно“, као и брига о пензионерима и… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању изложбе „Уметност која чека правду“

Четвртак, 27. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на отварању изложбе 55 репродукција уметничких слика несталих у догађајима 5. октобра 2000. године, под називом „Уметност која чека правду“.   Изложбу је отворила председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић, а присутнима се обратила и  ауторка изложбе, директорка Историјског музеја Србије Душица Бојић.   У жељи да се ново здање Парламента што боље уреди,… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Чешке Њ.Е. Томашом Кухтом

Четвртак, 27. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Чешке Републике Њ.Е. Томашом Кухтом и пожелео му добродошлицу и пријатан боравак у Републици Србији.   Министар Ђорђевић истакао је значај текуће године и навршетка 100 година од успостављања дипломатских односа наше две земље, што је добар мотив да се сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања подигне на још виши ниво.   Ђорђевић је рекао да… опширније »

Влада Србије жели веће пензије за наше пензионере

Уторак, 25. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић након Инфо дана Социјално-економског савета изјавио је да ће пензије грађана Републике Србије бити веће и да Влада Србије неће одустати од тог става, упркос константним примедбама опозиције.   „За разлику од неодговорних влада које су биле на власти 2000-их, које сада причају бајке, које су дозволиле да пензије у њихово време буду замрзнуте, а данас нас критикују, порука садашње Владе Републике Србије њима… опширније »

Социјално-економски савет представља прилику за отворен трипатитни дијалог

Уторак, 25. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на скупу поводом инфо дана одржаном у Дому Народне скупштине у сарадњи са Социјално-економским саветом Републике Србије рекао je да је улога Савета од велике важности када је реч о успостављању дијалога између социјалних партнера.   „Најважније да постоји дијалог и да сви могу да изнесу своје мишљење. Верујем да ће  у наредним месецима и годинама улога Социјално-економског савета јачати и да ћемо више… опширније »

Министар Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Ирана

Уторак, 25. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Исламске Републике Иран, поводом терористичког напада током одржавања војне параде у иранском граду Ахвазу.   „У своје и у име народа Републике Србије, изражавам дубоко саучешће Вама и иранском народу поводом немерљивог губитка изазваног терористичким нападом на недужне цивиле током трајања војне параде у Ахвазу.   Вест о стравичној трагедији потресла ме је и… опширније »

Без обзира на жељу опозиције да пензије буду мање, пензије ће ипак бити веће

Понедељак, 24. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић након расправе о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, рекао је да ће пензије грађана Републике Србије бити веће без обзира на примедбе опозиције.   „Шта год да прича опозиција нећемо одустати од става да пензије треба да буду веће. Желимо да се пензије приближе минималној потрошачкој корпи, односно просечној плати у Србији и на томе Влада Србије наставља… опширније »

Влада Србије жели да свим грађанима омогући иста права на тржишту рада

Понедељак, 24. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваo je Директорској и експертској конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC)  на тему „Унапређење мере активне политике запошљавања  - обуке и стручно оспособљавање и стручно усавршавање кроз различите образовне програме“.   Министар Ђорђевић изјавио је да је смањење незапослености један од приоритета рада Владе Србије, још од 2014. године,… опширније »