Министарство у борби против злоупотребе „деце улице“

Понедељак, 28. Мај 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања покренуло је иницијативу за спречавање злоупотребе „деце улице“. Министарство је својим налогом обавезало центре за социјални рад - органе старатељства у Републици Србији да у складу са својим надлежностима предузму мере и активности у организовању помоћи и подршке „деци улице“, односно деци жртвама насиља и злоупотребе која „живе и раде на улици“ и баве се просијачењем, прањем ветробранских… опширније »

Председник Републике Србије Александар Вучић најавио повећање пензија за најстарије грађане Србије

Петак, 25. Мај 2018

Председник Републике Србије Александар Вучић и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић најавили су укидање Закона о привременом смањењу пензија из 2014. године и да ће најстаријим грађанима Републике Србије бити повећане пензије од 8,4 одсто до 13,3 одсто у односу на 2014.   „Најтежа одлука за Владу Србије била је доношење Закона о смањењу пензија 2014. године, када је наша земља била пред банкротом. Захваљујући стрпљењу и вери најстаријих грађана, који су својом снагом… опширније »

Откривено Спомен - обележје у част страдалим припадницима МУП-а

Петак, 25. Мај 2018

Откривању Спомен-обележја у част припадника Министарства унутрашњих послова који су дали своје животе обављајући службену дужност присуствовали су председница Владе Србије Ана Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар полиције Небојша Стефановић, директор полиције Владимир Ребић и градоначелник Београда Синиша Мали.   У оквиру споменика налазиће се део са уклесаним значкама сваког припадника МУП-а који је "дао свој живот на… опширније »

Додељене лиценце приватним домовима за одрасла и стара лица

Четвртак, 24. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Ненад Нерић доделили су лиценце за рад директорима и оснивачима приватних домова за одрасла и стара лица који су испунили потребне услове и упознали их са оквирима споразума за субвенционисање који би требало да буде потписан у наредном периоду. Министар Ђорђевић рекао је да ће држава субвенционисати приватне домове до износа који плаћа и државним установама, а то је у просеку 35.750 динара, али… опширније »

Словачка наставља да пружа подршку Србији у управљању мигрантском кризом

Среда, 23. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадорка Словачке Републике у Србији, Њ.Е. Дагмар Репчековом разговарали су о заједничком обележавању стогодишњице побуне у Крагујевцу, која ће се одржати током боравка делегације Словачке Републике у Србији у јуну текуће године.   Министар Ђорђевић захвалио се на позиву да као представник Владе присуствује овој манифестацији и истакао да догађаји попут поменутог додатно учвршћују већ добре односе Србије и… опширније »

Приказан документарни филм „Дијанина деца“

Среда, 23. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на претпремијери документарног филма „Дијанина деца“ у Југословенској кинотеци и његов говор преносимо вам у целости: „Вечерас одајемо почаст једној изузетној личности, одајемо почаст једној дами, Дијани Будисављевић (девојачко презиме: Обексер), Аустријанки која је на самом почетку геноцида над српским, ромским и јеврејским народом у злочиначкој Независној држави Хрватској, ујесен 1941.… опширније »

Председница Владе Ана Брнабић и министар Ђорђевић у Зајечарској пивари

Уторак, 22. Мај 2018

Председница Владе Србије Ана Брнабић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетили су Зајечарску пивару, која је у власништву Хајнекена (Heineken) поводом 10 пословања компаније Хајнекен у Србији и честитали им јубилеј.   Председница Владе поручила је да је пословна клима у Србији добра, за шта су најбољи доказ инвеститори који су, попут холандског произвођача пива, у земљу дошли пре 10 година и у Србији шире своје пословање.   Подвукла је… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са кандидатом САД за генералног директора Међународне организације за миграције Џејмсом Кенетом Ајзаксом

Понедељак, 21. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са кандидатом Сједињених Америчких Држава за генералног директора Међународне организације за миграције (ИОМ) Џејмсом Кенетом Ајзаксом. Министар Ђорђевић рекао је да је Министарство до сада имало одличну сарадњу и подршку са Међународном организацијом за миграције када су у питању мешовитих миграциони токови у Републици Србији.   Министар је представио пројекте на којима Министарство сарађује са… опширније »

Представљени први резултати пројекта „Реци НЕ раду на црно“

Понедељак, 21. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић представили су прве резултате рада пројекта „Реци НЕ раду на црно“ и још једном позвали грађане да пријаве све послодавце за које знају да раде на црно на бесплатни број 0800/300-307.   Министар Ђорђевић рекао је да инспекција наставља континуирану борбу против рада на црно кроз медијску кампању и додао да је циљ Министарства да радници развију… опширније »

18. мај – Дан сећања на убијене жене, жртве насиља

Петак, 18. Мај 2018

Влада Републике Србије је прошле године донела Закључак да се 18. мај прогласи за Дан сећања на убијене жене, жртве насиља. Од почетка 2018. годне, како показује статистика, већ 18 жена је смртно страдало од својих партнера или у оквиру породице или домаћинства.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања подржава деловање центара за социјални рад, који се свакодневно сусрећу и континуирано раде на спречавању насиља над женама и насиља у породици. Само у 2017.… опширније »