Ђорђевић најавио ефикаснији рад СЕС-а

Понедељак, 13. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након седнице Социјално - економског савета на којој се између осталог говорило и о Стратегији здравља и безбедности на раду, изјавио је да је потребно установити који то органи треба да буду више укључени у рад СЕС-а како би он био ефикаснији.   Министар Ђорђевић рекао је да су у плану измене и допуне Закона о СЕС-у као и Закона о јавним набавкама како би државни органи и сви они који спроводе набавке по… опширније »

Најистакнутији у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања награђени за своја залагања

Четвртак, 09. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и генерални секретар Удружења осигуравача Србије Душко Јовановић наградили су појединце у Министарству који су се истакли својим радом и доприносом у остваривању заједничких циљева.   Министар Ђорђевић захвалио се Удружењу осигуравача Србије на подршци и препознавању рада и квалитета запослених у Министарству, који су својим залагањем допринели остваривању бољих резултата, а тиме и побољшању услова живота… опширније »

Први састанак Радне групе за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица

Среда, 08. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је првом састанку Радне групе, коју је формирало Министарство након иницијативе председника Републике Србије Александра Вучића за израду Нацрта закона о основним правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица.   Министар Ђорђевић истакао је да Радна група мора бити ефикасна када је у питању доношење поменутог Закона, а да ће Министарство посвећено радити како би… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Мексика о даљим заједничким активностима

Понедељак, 06. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Сједињених Мексичких Држава Њ.Е. Марком Антониом Гарсија Бланком и пренео позитивне утиске након недавног боравка у Мексику. Министар Ђорђевић поновио је значај недавно потписаног Меморандума о разумевању у области рада и запошљава између ресорних министарстава Србије и Мексика и истакао да поред тога што представља доказ истинског пријатељства и сагласности ставова двеју земаља,… опширније »

„Олуја“ један од највећих погрома српског народа

Недеља, 05. Август 2018

Председник Републике Србије Александар Вучић, председница Владе Србије Ана Брнабић и чланови Владе Србије присуствовали су државној манифестацији посвећеној обележавању Дана сећања на све страдале и прогнане Србе у хрватској војно-полицијској акцији „Олуја“. Вучић је, на стадиону Спортско-рекреативног центра „Тиквара“ у Бачкој Паланци, поручио да Србија више неће бити само уточиште, већ и заштита, да ће стајати уз свој народ и да неће дозволити да буде прогањан и… опширније »

Обележавање почетка 13. Белмужијаде

Субота, 04. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, испред Владе Републике Србије, присуствовао је обележавању почетка привредно турустичке манифестације Белмужијада у Сврљигу.   Народни посланик Милија Милетић отворио је 13. Белмужијаду захваливши се Влади Републике Србије, председнику Александру Вучићу и министру Зорану Ђорђевићу на подршци коју пружају Сврљигу, али и осталим селима, слабије развијеним крајевима и југоистоку земље.   Овом приликом одржан… опширније »

Министар Ђорђевић и градоначелник Новог Сада Вучевић разговарали са руководством и синдикатом ДЕС-а

Петак, 03. Август 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић састали су се, у присуству Агенције за мирно решавање радних спорова, са директором предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „ДЕС“ Браниславом Костадиновићем, председником Скупштине Ненадом Рончевићeм и представницима синдиката радника.… опширније »

Наставак успешног одговора на мигрантску кризу

Петак, 03. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је о наставку сарадње у домену мигрантске кризе са заменицом менаџера Регионалног поверилачког фонда Европске уније (МАДАД фонд) госпођом Данијел Кеулен и заменицом шефа Делегације ЕУ у Србији госпођом Матејом Норчич Штамцар.   Министар је истакао да је Европска унија кључни партнер Републике Србије када је у питању процес управљања мигрантском/избегличком кризом, као и да је даљи наставак сарадње… опширније »

Министар Ђорђевић састaо се са руководством Аеродрома Никола Тесла

Четвртак, 02. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, одмах након повратка из посете Мексику и Куби одржао је колегијум министра у просторијама аеродрома Београд, а по завршетку се састао и са руководством Аеродрома Никола Тесла Београд.   Министар је на састанку са запосленима на аеродрому Никола Тесла истакао да је Аеродром једно од најуспешнијих предузећа у Србији и да се нада да ће Министарство и АД Аеродром Никола Тесла Београд наставити заједничко деловање у… опширније »

Јачање билатералних односа Србије и Мексика

Среда, 01. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и секретар за рад и социјалну заштиту Сједињених Држава Мексика, Роберто Рафаел Кампо Сифриан потписали су, у Мексико Ситију, Меморандум о разумевању у области рада и запошљавања.   ,,Овај Меморандум представља још један доказ пријатељства наше две земље и омогућиће чвршћу и ефикаснију сарадњу у области тржишта рада, нарочито приликом спровођења мера активне политике запошљавања“, истакао је министар… опширније »