Министар Зоран Ђорђевић састао се са новоизабраном амбасадорком Аустралије Њ.Е. Рут Стјуарт

Уторак, 16. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорком Аустралије у Србији, Њ.Е. Рут Стјуарт и пожелео јој успешан мандат у нашој земљи.   Министар је истакао да Србија са Аустралијом има врло успешне дипломатске односе, који трају више од пола века и изразио наду да ће се будућа сарадња, између ове две земље додатно унапредити. Такође, истакао је важност закључивања Споразума о социјалном осигурању, а посебан акценат ставио је на могућност… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Међународни дан слепих и слабовидих

Понедељак, 15. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић састали су се са представницима Савеза слепих и слабовидих Србије, Градске организације слепих Београд и Националне организације особа са инвалидитетом Србије поводом Међународног дана слепих и слабовидих који се обележава 15. октобра.   Министар Ђорђевић честитао је Међународни дан слепих и слабовидих и поручио да Mинистарство… опширније »

Радна група за ефикасније спровођење Закона

Понедељак, 15. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић формирао је Радну групу за праћење спровођења мера које су прописане Законом о финансијској подршци породици са децом, на челу са министарком без портфеља задуженом за демографију и популациону политику Славицом Ђукић Дејановић.   Чланови Радне групе, која ће активно пратити ефекте Закона о финансијској подршци породици с децом чине и Ана Јовић - Министарство финансија, Гордана Бјелобрк - Републички завод за… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Савезне Републике Немачке, Њ.Е. Томасом Шибом

Понедељак, 15. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Савезне Републике Немачке Њ.Е. Томасом Шибом и пожелео му добродошлицу и пријатан боравак у Републици Србији.   Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу две земље одликују добри и пријатељски односи и додао да постоји добра основа да се заједничке активности у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања унапреде.   Ђорђевић је посебно изразио захвалност на… опширније »

Србија данас јача него јуче, слабија него сутра

Петак, 12. Октобар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, уз присуство министра за рад, запошљавање,борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, осталих министара у Влади Србије и многобројних грађана, открила је споменик Другом пешадијском пуку српске војске, познатијем по свом називу "гвоздени" пук, који је учествовао у ратовима од 1912. до 1918. године, и поручила је да је Србија данас јача него што је била јуче, а слабија него што ће бити сутра. "Стати овде, пред овај споменик,… опширније »

СОС телефон мора бити у складу са законом

Петак, 12. Октобар 2018

Приликом посете чланова Владе Републике Србије Прокупљу, на челу са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на питање новинара поводом писања појединих медија о такозваном намештању тендера Министарства за СОС број за жене жртве насиља рекао је да је већ наложио да се случај испита.   "Пажљиво сам прочитао текст који је изашао у једним дневним новинама. Лично не знам ко је господин Александар… опширније »

Порука грађанима из осетљивих категорија нашег друштва - НИСТЕ САМИ

Четвртак, 11. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији поводом пројекта „Нисте сами“, који је покренут у циљу подизања свести у друштву о важности  превазилажења предрасуда према младим особама са проблемима менталног здравља и инвалидитетом.   Министар Ђорђевић истакао је да је дужност и обавеза Министарства, али и целог друштва да одговорно приступи решавању проблема са којима се суочавају грађани из осетљивих група,… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Краљевине Норвешке Бјорнстад о наставку сарадње у будућем периоду

Четвртак, 11. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Бјорнстадом о наставку сарадње и будућим активностима у склопу пројекта ,,Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно“.   Министар Ђорђевић пренео је своје задовољство резултатима наведеног пројекта и још једном захвалио на подршци коју Краљевина Норвешка пружа Републици Србији у борби против сиве… опширније »

Одржана комеморација државном секретару Неговану Станковићу

Среда, 10. Октобар 2018

Комеморација државном секретару Неговану Станковићу, који је изненада преминуо у својој 58. години, одржана је данас у Дому војске.   Први потпредседник Владе Републике Србије, председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић опростили су се од свог колеге истакавши да је Негован био изузетно вредан човек, пожртвован и велики борац за права свих оних који су се борили за своју… опширније »

Министар Ђорђевић учествовао на седмом округлом столу социјалног дијалога у југоисточној Европи

Уторак, 09. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државна секретарка Бојана Станић присуствовали су седмом округлом столу социјалног дијалога у југоисточној Европи на тему Нестандардни облици запошљавања у условима глобализације и дигитализације, у Будви.   Министар Ђорђевић истакао је да је дужност Владе Србије да прати и сагледава све аспекте утицаја дигитализације на област рада, како би се законски и други прописи прилагодили новим облицима рада, а у циљу… опширније »