Министар Ђорђевић са светским лидерима о миграцијама

Понедељак, 10. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиће делегацију Републике Србије на међународној Конференцији о глобалном споразуму о сигурним, уређеним и легалним миграцијама, која се одржава 10. и 11. децембра у Маракешу у Краљевини Мароко.   Међународну Конференцију отворили су генерални секретар Уједињених нација Антонио Гутереш и председник Владе Краљевине Мароко Садедин Ел Отмани, а међу учесницима налазе се бројни председници држава, као и… опширније »

Одржана конференција „Развој родне равноправности кроз регионалну сарадњу“

Понедељак, 10. Децембар 2018

Поводом Међународног дана људских права, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, уз подршку Нордијског савета министара организовало је регионалну конференцију институционалних механизама за родну равноправност „Развој родне равноправности кроз регионалну сарадњу – искуства Нордијских земаља“.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, које је сходно члану 16. Закона о министарствима искључиво надлежно када… опширније »

Након посете Мексику радимо на довођењу њихових инвеститора у Србију

Недеља, 09. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Сједињених Мексичких Држава Њ.Е. Марком Антониом Гарсија Бланком и председником Привредне коморе Србије Марком Чадежом о сарадњи и доласку нових мексичких инвеститора у Србију.   Министар је рекао да је током посете Мексику имао прилику да разговара са мексичким привредницима који желе да инвестирају у Србији, посебно у областима рударства и енергетике, здравства и војне индустрије.… опширније »

Министар Ђорђевић на Свечаној скупштини Спортског савеза Србије

Субота, 08. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Свечаној скупштини Спортског савеза Србије на којој су додељена Специјална признања Спортског савеза Србије (ССС).   Легендарни српски фудбалер Драган Џајић и олимпијска, светска и европска шампионка у пара стоном тенису Борислава Перић-Ранковић добитници су Специјалних признања Спортског савеза Србије за 2018. годину. Захвалницу за допринос добио је бивши атлетичар и српски рекордер на 5.000 и… опширније »

Градимо друштво без насиља

Петак, 07. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Сигурну кућу у Панчеву у оквиру светске кампање „16 дана активизма протв родно заснованог насиља“.   Овом приликом министар је истакао да је насиље над женама и децом проблем целе заједнице, и апеловао да се сви надлежни органи, појединци и друштво укључе у његово решавање.   „Сваки пут кад дођемо овде у посету, размишљамо шта још можемо да урадимо и као држава и као… опширније »

ЖЕЛИМО НАЈБОЉЕ ЗА НАШЕ ГРАЂАНЕ

Четвртак, 06. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић формирао је три радне групе, и то Радну групу за израду Нацрта закона о осигурању од повреда на раду ради накнаде штете, Радну групу за израду Предлога стратегије унапређења положаја особа са инвалидитетом и Радну група за ревизију листе професионалних болести, са циљем заштите и унапређења положаја грађана са посебним акцентом на ОСИ.   Радну групу за израду Нацрта закона о осигурању од повреда на раду ради… опширније »

Волонтеризам je знак толеранције и солидарности у друштву

Среда, 05. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању Међународног дана волонтера у Установи за децу и младе “Сремчица“ где је изјавио да је волонтирање, поред стицања друштвене одговорности, веома значајно и у стварању навика и радног искуства.   „Важно је да млади људи упознају радно окружење и схвате са каквим ће се све изазовима сусретати на послу који желе да обављају у будућности. Верујем да ћете уз помоћ… опширније »

У Републици Србији су сви грађани једнаки

Понедељак, 03. Децембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, поводом Међународног дана особа са инвалидитетом који се обележава данас, поручило је да су у Републици Србији сви грађани једнаки.   “Управо под геслом “ЈЕДНАКИ” покренули смо и кампању са циљем подизања свести грађана, али и како бисмо пружили подршку особама са инвалидитетом. Ове године организовали смо сајам “ Ј=ДНАКИ ” на Београдском сајму, који је први пут од оснивања прилагођен особама… опширније »

Министар Ђорђевић у Мексику: Србија је земља перспективе

Понедељак, 03. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након инаугурације новоизабраног председника Сједињених Мексичких Држава Андерса Мануела Лопеза Обрадора, имао је прилику да лично пренесе честитку и поруку председника Републике Србије Александра Вучића и додао да се лично нада наставку добре сарадње двеју земаља.   Министар Ђорђевић је на маргинама инаугурације разговарао и са привредницима Мексика и поручио им да је Србија земља перспективе и позвао их да… опширније »

Министар Ђорђевић на инаугурацији председника Сједињених Мексичких Држава

Субота, 01. Децембар 2018

Изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствује инаугурацији председника Сједињених Мексичких Држава, Андерса Мануела Лопеса Обрадора.   "Честитам новоизабраном председнику. Сједињене Мексичке Државе су пријатељ Републике Србије. Надам се наставку добре сарадње имеђу наших земаља", поручио је Ђорђевић. Мексико је пријатељска земља која није признала такозвано Косово.     опширније »