Министар Ђорђевић на Генералној скупштини Конференције европских Цркава

Недеља, 03. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на Генералној скупштини Конференције европских Цркава у Новом Саду и у име председника Републике Србије, господина Александра Вучића, и председника Владе Републике Србије, госпође Ане Брнабић пожелео свим учесницима успех у раду.   Министар Ђорђевић изјавио је да је доласком председника Вучића на чело Владе Републике Србије, установљен један сасвим нови пут Србије, једна јасна визија економског,… опширније »

Преговори са Турском о новим инвестицијама на југу Србије

Недеља, 03. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Зоран Ђорђевић био је специјални гост Турско – српског привредног удружења у Нишу, где је разговарао о инвестицијама, отварању нових радних места и о бољим условима за рад наших грађана.   „Турски инвеститори су веома важни за Србију. Турска представља једну од водећих земаља када је у питању инвестиција и инвестирање у Србију. Важно је да одржимо тај добар однос. Као ресорни министар, овде сам други пут сам са… опширније »

Електронско регистровање предузећа у Србији за две до три године

Петак, 01. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у свом излагању на Шестом ванредном заседању Народне Скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву образлажући измене Закона о привредним друштвима изјавио је да би у наредне две до три године предузећа у Србији могла потпуно електронски да се региструју.   "Да би се од куће кликом регистровале фирме, промене седишта, директора, као и других података, неопходно је да заживе и нови софтвери који ће то… опширније »

1. јун - Међународни дан заштите деце

Петак, 01. Јун 2018

Међународни дан деце, 1. јун,  који је пут проглашен 1925. године у Женеви, на првој Светској конференцији о добробити деце, званично је усвојен у међународној заједници 1950. године, и од тада се обележава у многим земљама, укључујући и Републику Србију.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са министром Зораном Ђорђевићем, у складу са својим овлашћењима, активно радити на очувању и унапређењу права деце и њихове добробити, с посебним освртом… опширније »

Отворен 7. Европски конгрес за особе са инвалидитетом

Петак, 01. Јун 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је отварању 7. Европског конгреса за особе са инвалидитетом „Живети у сусрету“ и његов говор преносимо вам у целости:   „Желим да, као изасланик Председника Републике Србије, господина Александра Вучића, најпре поздравим све учеснике Европског конгреса за особе са инвалидитетом под називом „Живети у сусрету“, и да изразим задовољство… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Италије Ло Кашо о наставку сарадње

Четвртак, 31. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним италијанским амбасадором Њ.Е. Карлом Ло Кашом  и пожелео му успешан мандат у Републици Србији.   Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу Србије и Италије одликују традиционално блиски и пријатељски односи и додао да постоји велики потенцијал да се сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања подигне на још виши ниво.   „Жеља нам је… опширније »

Обележен Светски дан борбе против мултипла склерозе

Среда, 30. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању Светског дана борбе против мултипла склерозе и симболичној штафети у пливању  у оквиру кампање „Уђи у Мој Свет“, у којој су учествовали оболели од мултипла склерозе, доктори и познате личности и поручио да ће увек пружати подршку оваквим манифестацијама.   Министар Ђорђевић изјавио је да Влада Србије активно ради на побољшању услова живота особа са инвалидитетом и… опширније »

Министар Ђорђевић отворио 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије

Уторак, 29. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је 42. Републичко шаховско првенство дистрофичара Србије и изјавио да сви грађани Републике Србије морају да имају једнака права.   „Министарство активно ради на побољшању положаја особа са инвалидитетом и тиме ће се бавити и у наредном периоду. Подршка коју пружамо у организацији овог шаховског такмичења, за који верујем да ће наставити да се одржава и то уз већу медијску подршку и већа… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Њ.Е. Денисом Кифом

Уторак, 29. Мај 2018

Министар Ђорђевић разговарао је са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске, Њ.Е. Денисом Кифом и истакао да билатералну сарадњу две земље одликују традиционално пријатељски односи и истакао заинтересованост за даље унапређење сарадње по питањима од заједничких интереса.   Министар Ђорђевић додао је да постоји потенцијал за различите модалитете сарадње у областима из делокруга рада Министарства, а нарочито по питању решавања отворених питања мигрантске… опширније »

Србија и Бугарска негују традиционално добре односе

Уторак, 29. Мај 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на састанку са амбасадором Републике Бугарске, Њ.Е. Радком Влајковим истакао је да је сарадња наше две земље на високом нивоу, а да је недавно потписан Меморандум о разумевању у области рада и социјалне политике од веома великог значаја за њено унапређење.   „Поред економске, регионалне и прекограничне сарадње која је на завидном нивоу, сарадња две земље може се проширити и на област рада, запошљавања,… опширније »