Од 1. јануара центри за социјални рад и установе социјалне заштите у Систему извршења буџета Републике Србије

Уторак, 23. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је радно-едукативни састанак са руководиоцима установа социјалне заштите, на коме је објашњено да ће убудуће Министарство у потпуности контролисати буџете ових установа.   Наиме,  209 установа социјалне заштите - односно индиректних корисника буџета, биће укључено у Систем извршења буџета Републике Србије (ИСИБ), што значи да неће моћи да троше новац као до сада и располажу са њим преко… опширније »

Министар Ђорђевић на Конференцији младих лидера Србије и Русије

Субота, 20. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на Конференцији младих лидера Србије и Русије, организованој поводом обележавања 180. година од успостављања дипломатских односа два народа истако је да je политика актуелне Владе Републике Србије, коју је дефинисао председник Александар Вучић, привредни опоравак земље и побољшање квалитета живота грађана Србије. „Да би се таква политика спровела без остатка, за Србију су од кључне важности мир, стабилност и… опширније »

Министар Ђорђевић на обележавању 74. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату

Субота, 20. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиo je државну церемонију поводом обележавања 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату уз пуне државне и војне почасти. Министар Зоран Ђорђевић положио је венац на Спомен-гробљу ослободилаца Београда и на Споменик Црвеноармејцу, а пошту су одали и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa, СУБНОР-а Србије, као и представници амбасада Руске Федерације, Украјине, Белорусије… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Центру за социјални рад и Дому за старе и пензионере у Кули

Петак, 19. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Центар за социјални рад и Дом за старе и пензионере у Кули где је истакао да ће Министарство активно наставити да пружа подршку свим установама социјалне заштите у Србији, како би њихови корисници добијали најквалитетнију услугу, а запослени боље услове рада. Министар Ђорђевић рекао је да са надлежнима ових институција разговарао о плановима које имају у наредном периоду, као и о начину за унапређење… опширније »

Обележена 70. годишњица СУБНОР-а

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је јубиларној свечаности у Дому војске поводом „Дана слободе“ којим се обележава стогодишњица од ослобођења Београда у Првом светском рату и 74. годишњица од ослобођења Београда у Другом светском рату.   Министар Ђорђевић је честитао свим борцима, потомцима и поштоваоцима Народноослободилачке борбе и других ослободилачких ратова „Дан слободе“, и додао да се нада да ће Савез… опширније »

Радна група помоћи ће у стварању бољег положаја мајки у Србији

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након првог заседања Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом на челу са министарком без портфеља задуженом за демографију и популациону политику проф. др Славицом Ђукић Дејановић, рекао је да ова радна група има задатак да континуирано прати ефекте поменутог закона, како би исти могао да се мења у складу са потребама и у циљу побољшања демографске слике наше земље.… опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадором Ирака Њ.Е. Факријем Ал-Исом

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Ирак у Србији Њ.Е. Факријем Ал-Исом.   Министар Ђорђевић изразио је задовољство због предстојеће сарадње у областима које су у надлежности Министарства и захвалио на принципијелном ставу Ирака по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије.   Према речима министра, постоји много простора за унапређење сарадње између две земље, нарочито у области… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању првог хоспис дневног центра у Србији

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је отварању првог хоспис дневног центра у Србији.   Министар Ђорђевић је том приликом истакао да су дуготрајна нега и палијативна заштита препознате у свим законима наше државе и стратешким документима који се ослањају и поштују актуелне европске и светске трендове.   „Наша држава као и много друге европске земље, последњих деценија, суочава са озбиљним демографским проблемима и… опширније »

Mинистар Ђорђевић на „Дану социјалних предузећа“

Уторак, 16. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на конференцији „Дан социјалних предузећа: подстицање запошљавања младих кроз социјално предузетништво“ и сајму под називом „Град социјалног предузетништва“ на коме је 21 социјално предузеће из 13 градова и општина широм Србије представило своје услуге, идеје и производе, истакао је да је Министарство препознало потребу за Законом о социјалном предузетништву и тренутно је у завршној фази… опширније »

Циљ Владе Србије је да искорени „Рад на црно“

Уторак, 16. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор Краљевине Норвешке Арне Бјорнстад, и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић говорили су на последњој едукативној радионици одржаној у оквиру пројекта “Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно” и том приликом инспекторима уручили 266 лаптоп рачунара.   Министар Ђорђевић рекао је да је један од приоритета рада Владе Србије, на… опширније »