Председник Александар Вучић са представницима удружења ратних војних инвалида

Четвртак, 14. Јун 2018

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се са представницима удружења ратних војних инвалида који су изнели проблеме са којима се суочавају и указали на то да очекују помоћ надлежних органа.   На састанку је договорено да у изради закона, којим ће бити регулисани статус и права ратних војних инвалида, бораца и породица погинулих бораца, учествују и представници удружења ратних војних инвалида.   Договорена је и редовна координација на месечном нивоу са ресорним… опширније »

Особе са инвалидитетом морају бити равноправни чланови друштва

Четвртак, 14. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на панел дискусији поводом десетогодишњице Конвенције Уједињених нација о правима особа са инвалидитетом и изјавио да је један од најважнијих стратешких циљева Министарства унапређење положаја и заштита права особа са инвалидитетом.   Министар Ђорђевић истакао је да је Република Србија постала једна од 177 земаља чланица УН које су усвојиле Закон о потврђивању Конвенције УН о правима особа са… опширније »

Најстарији грађани Србије заслужују боље услове живота

Уторак, 12. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорима и оснивачима приватних домова за одрасла и стара лица и директорима државних домова о питањима која су од значаја за отпочињање пружања услуге смештаја корисника у приватним домовима за одрасла и стара лица, проблема у раду, као и питање предузимања неопходних мера за унапређење пружања ове услуге.   Министар Ђорђевић изјавио је да је приоритет Владе Србије брига о најстаријим… опширније »

12. јун - Meђународни дан борбе против дечијег рада

Уторак, 12. Јун 2018

Међународни дан борбе против дечјег рада 12. јун, установљен је 2002. године и представља дан када се подсећа да у друштву постоје деце која су, због злоупотреба одраслих, онемогућена да буду срећна и задовољна да расту и развијају се у хуманим условима.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања се на овај дан не бави само подсећањем јавности да међу нама постоје деца која су изложена најгорим облицима дечјег рада, злоупотребама, злостављањима, занемаривањима и… опширније »

Одржан састанак Социјално - економског савета у Крушевцу

Понедељак, 11. Јун 2018

Представници Социјално - економског савета (СЕС) Републике Србије разговарали су са члановима локалног Социјално - економског савета града Крушевца о заједничком раду који је од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Републици Србији.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да је циљ Владе Србије формирање што више локалних Социјално - економских савета као и да је СЕС града Крушевца прави пример одличног функицонисања који… опширније »

Влада Србије одлучна у борби против сиве економије

Петак, 08. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији „Привреда и јавна управа на истом задатку: Година против сиве економије“ и изјавио да се Влада Републике Србије активно бави решавањем проблема сиве економије као и да према свим подацима спроведене мере већ доносе позитивне резултате.   Министар Ђорђевић истакао да је да инспекција рада кроз медијску кампању у оквиру пројекта „Реци НЕ раду на црно“ наставља… опширније »

Потписан Споразум о социјалној сигурности између Републике Србије и НР Кине

Четвртак, 07. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и заменица министра за људске ресурсе и социјалну сигурност Народне Републике Кине, Јиџен Џанг потписали су Споразум о социјалној сигурности након састанка делегација двеју земаља.   Министар Ђорђевић истакао је да односе две државе одликује висок степен узајамног поверења и међусобна подршка по најважнијим питањима. Ђорђевић је рекао да се билатерални односи додатно интензивирају управо и формализацијом сарадње… опширније »

Дом за одрасла инвалидна лица у Земуну прославио 20 година од оснивања

Четвртак, 07. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је прослави обележавања 20 година од оснивања Дома за одрасла инвалидна лица у Земуну и пожелео успешан наставак рада запосленима, а корисницима пријатан боравак у дому уз обећање да ће приоритет Министарства и у наредном периоду бити брига о особама са инвалидитетом.   „Влада Србије омогућава пуну интеграцију у друштво особама са инвалидитетом сматрајући их равноправним грађанима наше земље,… опширније »

Министарство наставља са активностима против трговине људима

Уторак, 05. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији поводом почетка пројекта „ОД ОПАСНОСТИ ДО СИГУРНОСТИ: Унапређивање заштите жртава трговине људима у Србији“.   Министар је изјавио да су програми опоравка жртава и њихове реинтеграције у заједницу, као и повратак и поновна изградња достојанственог и квалитетног живота начин да се спасу људски животи и пружи шанса за нови почетак.   Ђорђевић је истакао да су усвајање… опширније »

Ђорђевић: „Права радника су наша обавеза“

Уторак, 05. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом недавних шпекулацијама о проблема радника у фабрици Кајзен, рекао је за медије да ће се борити за радничка права која су за њега Свето писмо.   „Ми не разликујемо приватне од државних институција. Не разликујемо домаће и страно, за нас постоји само закон. Имао сам  разговор са турским инвеститорима и рекао сам нешто што се некима од њих можда не свиђа, али Република Србија, Министарство за… опширније »