Влада на време до минималне цене рада

Понедељак, 20. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар финансија Синиша Мали састали су се данас како би започели разговоре на тему минималне цене рада, која би требало да буде одређена у складу са законом најкасније до 15. септембра ове године.    Одржани састанак, који је иницирао министар Ђорђевић 15. августа 2018. године, је почетак договора у вези са предлогом минималне цене рада који ће Влада Републике Србије представити Социјално - економском… опширније »

Обележена 104. годишњица од Церске битке

Недеља, 19. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац код спомен-комплекса „Церска битка“ у Текеришу код Лознице, поводом обележавања 104. годишњице од Церске битке и његов говор преносимо у целости:   „Данас обележавамо дан велике и величанствене победе српске војске и државе у Првом светском рату – дан чувене и херојске Церске битке. Статистички, она представља прву битку у Првом светском рату у којој је једна земља… опширније »

На Београдском сајму више нема препрека за особе са инвалидитетом

Субота, 18. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорком Београдског сајма Данком Селић о учешћу Министарства на 63. Међународном сајму књига, 49. Сајму образовања и наставних средстава и 4. Медија маркету, који ће се одржати у октобру 2018. године.   Под  геслом „Једнаки“, од  21. до 28. октобра, Министарство ће се се представити у хали 3А, на простору од 1.000 метара квадратних.   На иницијативу министра… опширније »

Министар Ђорђевић положио венац код Споменика обешеним родољубима на Теразијама

Петак, 17. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводио је државну церемонију полагања венаца и одавања почасти на београдском тргу Теразије код Споменика обешеним родољубима, поводом обележавања 77. годишњице од злочина почињеног над цивилима од стране окупационих снага.   Министар Ђорђевић истакао је да је неговање традиције ослободилачких ратова и заштита ратних и војних меморијала један од приоритета Министарства и додао да ће се у наредом периоду томе… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима Друштва пријатеља Алжира

Четвртак, 16. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић примио је представнике Друштва пријатеља Алжира, председника Друштва Марка Јелића, и генералног секретара Друштва Драгињу Влк.   Представници Друштва пријатеља Алжира информисали су министра о бројним успешним, реализованим пројектима. Такође, обавестили су министра о пројекту Друштва – објављивање књиге о Српском војном гробљу у месту Дели Ибрахим, у Алжиру, а поводом стогодишњице примирја у Првом… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Јагодини

Четвртак, 16. Август 2018

 Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, приликом посете Јагодини, рекао је да је ова општина највише средстава издвајала за породиље и да представља пример како једна општина може да фунционише.   Министар је у Јагодини посетио Градски центар за социјални рад и Центар за дневни боравак деце ометене у развоју.   Том приликом, Ђорђевић је рекао и да ће пројекат "социјалних карата" заживети наредне године, да ће бити транспарентан и… опширније »

Почеле прве исплате породиљама - пет дана пре времена

Четвртак, 16. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да накнаде за породиљско боловање више неће каснити и да то показује озбиљност државе.   "Иако смо предвидели да 20. у месецу буде прва исплата породиљског по новом закону, прве исплате почеле су пет дана пре времена", рекао је Ђорђевић и додао да је прва особа која је исплаћена из Краљева.   "Имамо 584 обрађена захтева, а верујем да ће их бити више до 20.  Свима ће бити… опширније »

Улагање у грађане и њихово усавршавање приоритет Владе Србије

Среда, 15. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са директорима свих филијала Националне службе за запошљавање где је истакао да су овакви састанци идеална прилика да се додатно унапреди рад НСЗ и тиме створе прилике за запослење и бољи услови за живот свих грађана Србије.   Ђорђевић је рекао да је политика председника Републике Србије Александра Вучића и Владе Србије запошљавање свих категорија становништва отварање нових радних места… опширније »

Потписан Уговор за помоћ локалним самоуправама у Републици Србији

Уторак, 14. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Зоран Ђорђевић присуствовао је церемонији потписивања Уговора о сарадњи на пројекту „Норвешка за вас – Србија“, између Краљевине Норвешке у Републици Србији и Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге – УНОПС.   Министар Ђорђевић захвалио је Краљевини Норвешкој, као једном од највећих билатералних донатора, на несебичној и континуираној подршци српском народу и додао да ће овим… опширније »

Нацрт закона о социјалној заштити још увек није ушао у скупштинску процедуру

Понедељак, 13. Август 2018

Након захтева невладиних организација и појединих опозиционих странака да се повуче Закон о социјалној заштити, који још није ушао у скупштинску процедуру и није добио форму закона, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће Нацрт закона бити доступан свима на сајту Министарства пре него што буде ушао у процедуру.    Ђорђевић је истакао да је измена и допуна Закона о социјалној заштити потребна и као основ за израду социјалних… опширније »