Министар Ђорђевић на промоцији књиге „Српско војничко гробље у Алжиру“

Уторак, 18. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на свечаној промоцији књиге „Српско војничко гробље у Алжиру“ и отварању изложбе фотографија Стевана Лабудовића коју су организовали Друштво пријатеља Алжира и Амбасада Алжира под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и уз подршку Народног музеја у Београду поводом 100 година примирја у Првом светском рату.   Том приликом министар је нагласио да… опширније »

Министар Ђорђевић са директорком УНИЦЕФ-а Регином Де Доминицис o унапређењу сарадње у области заштите права деце

Понедељак, 17. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорком Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији Регином де Доминицис o унапређењу сарадње у области заштите права деце и побољшању квалитета пружених услуга деци и породицама са децом.   Министар Ђорђевић захвалио је на досадашњој подршци у унапређивању система социјалне заштите и истакао да постоји још доста простора да се досадашња сарадња побољша, посебно у… опширније »

Разменом искустава са Русијом до још бољих услова живота особа са инвалидитетом

Субота, 15. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са руским колегом министром Максимом Топилином током дводневне посете Москви и том приликом истакао је важност добрих односа Руске Федерације и Републике Србије.   Ђорђевић је рекао да је размена искустава ове две пријатељске земље, у различитим областима, од изузетне важности за Србију.   Према речима министра, један од приоритета, како Србије тако и Руске Федерације, јесте брига о особама са… опширније »

Ђорђевић: Наша деца су нам важна у којој год држави да живе

Петак, 14. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић током дводневне посете Москви, након обиласка сајма “Безбедност и заштита рада - 2018” и Међународног форума за безбедност и заштиту на раду, поделио је са амбасадором Славком Терзићем 160 пакетића српској деци у амбасади Републике Србије у Руској Федерацији.   Министар Ђорђевић је, након уручивања новогодишњих даровa српској деци, истакао да брига о нашој деци не познаје територијалне границе.… опширније »

Министар Ђорђевић на сајму “Безбедност и заштита на раду - 2018” у Москви

Петак, 14. Децембар 2018

Делегација Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са министром Зораном Ђорђевићем, присуствовала је сајму “Безбедност и заштита на раду - 2018” и Међународном форуму за безбедност и заштиту на раду који се одржава у Москви од 11. до 14 децембра, на позив министра за рад и социјална питања Руске Федерације Максима Топилина.   “Република Србија и Руска Федерација гаје традиционално добре односе који су додатно учвршћени пријатељством… опширније »

Министар Ђорђевић поделио новогодишњe пакетићe деци из Звечанске

Четвртак, 13. Децембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, уз подршку НВО „мали Велики људи“ свечано је уручио новогодишње пакетиће деци и младима из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине Београд и најавио поклоне за свих 1800 малишана система социјалне заштите.   Овом приликом министар је најавио и реновирање одмаралишта за децу из Србије у Црној Гори, за шта је ресорно министарство обезбедило 30 милиона динара. Министар Ђорђевић рекао је да… опширније »

Ђорђевић: Наставићемо да градимо модерну, богату и јаку Србију

Четвртак, 13. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на отварању конференције „Тhe Economist: Свет у 2019“ која се одржава у Дому Народне скупштине Републике Србије.   Овом приликом министар је истакао да се у Републици Србији спроводи процес опсежних друштвених, политичких и економских реформи, као и реформи правног система које су утицале на то да Србија постане кандидат за чланство у Европској унији и 2014. године крене у процес… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић са амбасадором Кореје Њ.Е. Хјунг-Ћан Чеом о унапређењу сарадње

Среда, 12. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  разговарао је са амбасадором Кореје у Републици Србији, Њ.Е. Хјунг-Ћан Чеом о наставку интензивне сарадње Републике Србије и Рeпублике Кореје у областима од заједничког интереса.   Министар Ђорђевић захвалио је на подршци Кореје која годинама уназад донира бесповратна средства, посебно у виду техничке опреме, али и на подршци пројектима са циљем да се ојачају капацитети за управљање мигрантском кризом на… опширније »

Унапређење билатералне сарадње Србије и Нигерије

Уторак, 11. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директором Међународног центра за миграциону политику и развој Михаелом Спинделегером и министром правде Савезне Републике Нигерије Маламијем Абубакаром, у Маракешу у Краљевини Мароко на маргинама другог дана Међународне Конференције о глобалном споразуму о сигурним, уређеним и легалним миграцијама.   Овом приликом саговорници су разговарали о темама из области које су обухваћене и истакли… опширније »

Србија ће увек пружати подршку у решавању мигрантске кризе

Уторак, 11. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на Конференцији о глобалном споразуму о сигурним, уређеним и легалним миграцијама у Мароку где је поручио да је феномен миграција и даље једно горуће питање које представља политички и социјални изазов и истакао да верује да ће овај скуп бити корак напред ка постизању преко потребног свеобухватног, хуманог и одрживог решења за питање миграција.   „Положај избеглица и миграната је сложен и… опширније »