Ђорђевић у Русији о капиталној обнови меморијала

Уторак, 28. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је другом редовном заседању Мешовите Руске и Српске комисије за реализацију Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о војним меморијалима. Тема састанка била је изглед и стање српских војних гробница на територији Руске Федерације, и војних гробница руске војске и Црвене Армије на територији Републике Србије. Министар Зоран Ђорђевић и држани секретар за пензијско и инвалидско… опширније »

Јубиларних 180 година дипломатских односа са Русијом

Понедељак, 27. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас у Москви са министром рада и социјалне заштите Руске Федерације Максимом Анатољевичем Топилином, а након тога са председавајућим Комитета за међународне послове Државне думе Руске Федерације Леонидом Слуцким, где су разговарали о билатералним односима двеју земаља и сарадњи у области пензионог и инвалидског осигурања.   У разговору са Топилином, Ђорђевић се захвалио на ангажовању и залагању у… опширније »

Министар Ђорђевић честитао параолимпијцима на освајању 13 медаља у Берлину

Недеља, 26. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је српским параолимпијцима на изузетном успеху који су постигли на Европском првенству у параатлетици у Берлину освојивши 13 медаља - три златне, две сребрне и осам бронзаних.   Ђорђевић је истакао да су параолимпијци још једном показали да за њих не постоје препреке и нагласио да су њихова упорност и преданост поново донели изванредне резултате.   „Хвала вам што нашу земљу… опширније »

Министар Ђорђевић отворио „Дане шљиве“ у Блацу

Недеља, 26. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у име Владе Републике Србије, свечано је отворио 16. по реду привредно-туристичку манифестацију „Дани шљиве“ у Блацу, коју је посетило 100.000 људи из свих крајева Србије и региона.   Министар Ђорђевић поручио је Блачанима да буду поносни јер су, када је шљива у питању, први у Србији и најпознатији у овом делу Европе.   „Блаце има перспективу да постане једно од најразвијенијих… опширније »

Ђорђевић: Нема повлашћених, сви морају да раде по закону

Петак, 24. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да је одмах по пријави могућих неправилности у Установи социјалне заштите Дом  за смештај одраслих и старијих ''Дом Конак'' инспекција изашла на терен и након извршеног надзора и уочених пропуста, издала усмени налог да ова установа престане са пружањем услуге домског смештаја и објекат расели од корисника.   „Последњи инспекцијски надзор у овој установи био је пре 3… опширније »

Председник Александар Вучић и министар Ђорђевић на прослави 97. рођендана кориснице Геронтолошког центра Бежанијска коса

Петак, 24. Август 2018

Председник Републике Србије Александар Вучић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетили су Геронтолошки центар Бежанијска коса како би корисници Милици Живић честитали њен 97. рођендан.   Председник је честитао рођендан Милици и том приликом пензионерима поручио да су они отворили врата будућности Србији, али да је још много тога потребно да се уради како би грађани имали све боље услове живота. Председник и министар даровали су слављеници… опширније »

Србија плански решава мигрантску кризу

Среда, 22. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се у Аустрији са савезном министарком за рад, социјална питања, здравље и заштиту потрошача Беатом Хратингер Клајн, где су разговарали о  управљању мигрантском кризом.   С обзиром на то да је у овом тренутку Аустрија председавајућа Европском унијом, министар Ђорђевић разговарао је са министарком Хратингер Клајн о реализацији пројекта ЕУ МАДАД 2 и наставку кроз пројекат МАДАД 3.   Ђорђевић je на… опширније »

Министар Ђорђевић положио венац на спомен плочу Гаврилу Принципу у Терезину

Уторак, 21. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић током посете Чешкој, положио је венац у Терезину код ћелије где је био заточен Гаврило Принцип. Министар је рекао да се грађани Србије с поносом сећају Гаврила Принципа, српског патриоте, као првог трагичног јунака чији је живот уграђен у принципе на којима почива данашња, демократска, грађанска и цивилизована Европа.   Церемонији полагања венаца присуствовали су амбасадорка Србије у Чешкој Вера Марвић и… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Курбан - бајрам

Уторак, 21. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је исламски празник Курбан - бајрам свим верницима Исламске заједнице Србије.   "Желим Вам срећу и мир на данашњи дан, да га проведете у радости и духовном благостању", поручио је министар Ђорђевић.   опширније »

Јачање сарадње Србије и Чешке у области рада и запошљавања

Уторак, 21. Август 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се у Прагу са министарком рада и социјалне политике Чешке Републике, Јаном Малацовом, како би разговарали о социјалној заштити и заштити радног права наших грађана који раде у Чешкој.   Током једнодневне званичне посете овој земљи Ђорђевић се осврнуо на податак о повећаном обиму издавања радних дозвола у обе земље као и на одлуку Владе Чешке Републике да повећа квоте за тражиоце радних дозвола из… опширније »