Министру Ђорђевићу уручена захвалница Савеза слепих

Четвртак, 27. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, примили су захвалнице за континуирану подршку слепим и слабовидим особама и велики допринос раду Савеза слепих Србије, на завршној свечаности Савеза слепих, поводом краја пословне и календарске године.   Министар Ђорђевић рекао је да је један од приоритета рада Министарства био и остао побољшање услова живота особа са… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Казнено поправном заводу за жене у Пожаревцу

Среда, 26. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно са својим најближим сарадницима, обишао је Казнено поправни завод за жене у Пожаревцу како би се уверио у каквим условима бораве осуђенице и са каквим проблемима се сусрећу.   Министар Ђорђевић је, након обиласка, истакао да држава брине о осуђеницама које се налазе у овој установи на издржавању казне, као и да је променила политику и  да ће услови у којима жене овде бораве бити по европским… опширније »

Ђорђевић: Успостављањем и развојем социјалног дијалога до решења проблема

Уторак, 25. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је данас на 85. редовној седници Социјално-економског савета Републике Србије у Пироту и том приликом је потписан споразум о оснивању Социјално-економског савета Града Пирота.   Министар Ђорђевић је истакао да је циљ споразума успостављање и развој социјалног дијалога о битним економским и социјалним питањима на територији Града Пирота.   „Сарадња између синдиката, послодаваца и државе је… опширније »

Представљени годишњи резултати рада Министарства и приоритети за 2019. годину

Понедељак, 24. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је досадашње резултате рада Министарства и најавио планове и пројекте који ће се реализовати у наредној години, како би Србија напредовала у сваком погледу, а што је у надлежности Министарства.   Министар Ђорђевић је на почетку захвалио свима у Министарству, као и другим институцијама и невладиним организацијама, које су учествовале у многобројним пројектима и својим радом, помогли у остварењу… опширније »

Наставак сарадње Министарства и Савеза особа са инвалидитетом и у 2019. години

Понедељак, 24. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно државним секретаром Ненадом Нерићем, в.д. помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић и в.д. помоћника министра у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг Сашом Трандафиловићем, одржао је састанак са представницима 35 Савеза удружења особа са инвалидитетом како би заједно дефинисали приоритете за 2019. годину.   „Верујем да… опширније »

Честитка министра Ђорђевића грађанима који славе Божић по Грегоријанском календару

Понедељак, 24. Децембар 2018

У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у своје име, свим грађанима који по Грегоријанском календару славе Божић, пожелео бих да овај најрадоснији хришћански празник, проведу у миру, благостању и срећи. Божићни празници су прилика да се присетимо правих људских вредности и у том духу, међусобног поштовања и толеранције, прославимо живот. Мир Божји, срећан Божић!   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Петак, 21. Децембар 2018

Обавештавамо све кориснике родитељског и дечјег додатка, да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања предузело све неопходне радње у складу са одредбама Закона о финансијској подршци породици са децом и Правилника о ближим условима и начину остваривања права на финансијску подршку породици са децом, извршило обрачун и обезбедило средства за исплату родитељског и дечјег додатка пре новогодишњих и божићних празника.   С тим у вези, средства за исплату… опширније »

Министар Ђорђевић на промоцији зборника радова : “Жене, мир и безбедност - родна анализа 2010-2015“

Петак, 21. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална Зоран Ђорђевић, као аутор предговора, присуствовао је промоцији тематског зборника радова групе ауторки под називом „Жене, мир и безбедност – родна анализа 2010 – 2015“, где је истакао да овај зборник може да послужи као својеврстан приручник за спровођење родне анализе.   Министар Ђорђевић захвалио је свима који су учествовали у изради овог зборника и поручио да наставе у истом духу и са више ентузијазма у… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији Њ.Е. Александром Чепурином

Петак, 21. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Руске Федерације у Републици Србији, Њ.Е. Александром Чепурином о унапређењу сарадње у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања. Министар Ђорђевић се на почетку разговора осврнуо на изузетно добре и пријатељске односе две земље, посебно када је реч о стратешки важним питањима, што потврђују и чести сусрети највиших представника двеју држава. „Односи Србије и Русије… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима НАЛЕД-а

Четвртак, 20. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Зоран Ђорђевић разговарао је са извршном директорком Националне Алијансе за Локални Економски Развој (НАЛЕД) Виолетом Јовановић и истакао да држава наставља да се залаже да кроз законе и институције пружи подршку женама уопште и њиховом економском оснаживању.   Према речима министра, најчешћи разлог због кога се жене жртве насиља враћају насилницима јесте њихова лоша материјална ситуација, а Влада и Министарство желе да… опширније »