Министар Ђорђевић на састанку са делегацијом ЕУ о организацији Међуминистарског савета за сектор образовања

Уторак, 30. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поред министарке европских интеграција Јадранке Јоксимовић, министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића и министра омладине и спорта Вање Удовичића учествовао је на састанку о организацији Међуминистарског савета за сектор образовања са делегацијом ЕУ коју је предводио Сем Фабрици.   Министар Ђорђевић навео је да, према Попису становништва из 2011. године, млади чине 18,4% популације… опширније »

Непоштовање мера безбедности и здравља на раду радника биће само прошлост у Србији

Уторак, 30. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поручио је на Конференцији „Спречавање излагању опасним супстанцама“ да Министарство брине о безбедности сваког радника и његовог радног места и апеловао на послодавце у Србији да буду одговорни и примењују све мере безбедности и здравља на раду прописане законом.   Министар Ђорђевић истакао је да је циљ ове конференције подизање свести о ризицима које представљају опасне супстанце на радном месту… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Србије у Русији Славенком Терзићем

Уторак, 30. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Србије у Русији Славенком Терзићем о билатералним односима Србије и Русије.   Министар Ђорђевић је истакао да је Министарство изузетно посвећено наставку успешне сарадње са Русијом, посебно када је у питању област социјалног осигурања с обзиром на недавно потписан Споразум о социјалном осигурању између Републике Србије и Руске Федерације.   Такође, Ђорђевић је нагласио… опширније »

Министар Ђорђевић са новим амбасадором Белгије о интензивирању сарадње

Понедељак, 29. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  разговарао је са новопостављеним амбасадором Краљевине Белгије у Републици Србији Њ.Е. Кунрадом Адамом, пожелео му успешан мандат у нашој земљи и истакао да се нада даљој успешној сарадњи наше две земље.   Како је један од приоритета Министарства смањење броја незапослених лица, министар је предложио да се организују заједничке активности привредних комора двеју земаља, као и сусрети предузећа и… опширније »

Министар Ђорђевић на промоцији зборника радова „Жене, мир и безбедност – родна анализа 2010 – 2015“

Недеља, 28. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална Зоран Ђорђевић, као аутор предговора и бивши министар одбране, присуствовао је промоцији тематског зборника радова „Жене, мир и безбедност – родна анализа 2010 – 2015“ на штанду медија центра „Одбрана“ на сајму књига.   На отварању скупа министар Ђорђевић цитирао је речи Маргарет Тачер: „У политици, ако хоћеш да се нешто каже, питај мушкарца. Ако хоћеш да се нешто направи, питај жену“.… опширније »

Заједнички састанак Социјално-економског савета Републике Србије и АП Војводине

Петак, 26. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар финансија Синиша Мали, представници синдиката и Уније послодаваца, одржали су редовну седницу Социјално-економског савета Републике Србије, а затим и заједнички састанак Социјално-економског савета Републике Србије и Аутономне покрајине Војводине у Новом Саду.   На састанку су разговарали о редовним темама у областима на које се фокусира рад СЕС-а. Главна тема била је подизање дијалога између… опширније »

Министар Ђорђевић на 63. Међународном сајму књига у Београду

Четвртак, 25. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је штандове на 63. Међународном сајму књига који се одржава од 21. до 28. октобра у Београду под слоганом „Радост читања“, чији је почасни гост ове године Краљевина Мароко.   На сајму књига, министар Ђорђевић разменио је утиске о овогодишњем сајму књига са Матијом Бећковићем, а раговарали су и о томе у којој мери омладина данас чита књиге и колико је посвећена тој врсти едукације.  … опширније »

Министар Ђорђевић ca амбасадорима Шведске и Норвешке на Сајму Ј=ДНАКИ

Четвртак, 25. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Санесом Бјорнстадом и амбасадором Краљевине Шведске Јаном Лундином посетио је Сајам под геслом „Ј=ДНАКИ“ , где су представљени сви сектори и установе у склопу Министарства, као и организације са којима ресорно министарсtво континуирано сарађује.   Министар је истакао да је циљ овог сајма подизање свести грађана да су сви који живе у Србији једнаки и… опширније »

Градимо модерну и савремену Србију без дискриминације

Среда, 24. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је додели диплома полазницима Дипломатске академије Министарства спољних послова међу којима је, као један од најбољих полазника, диплому добио Никола Радојловић, запослени у Министарству за рад.   „Иако је Никола слепа особа, још једном је доказао да су особе са инвалидитетом равноправни учесници друштва и предрасуде према особама са инвалидитетом не треба да постоје. Поносан сам на то што је… опширније »

Гледамо унапред, учимо уназад

Уторак, 23. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратио се учесницима 18. Економског самита Србије под називом "Изазов инклузивног раста", на панелу о “Борби против сиромаштва и неједнакости” цитирајући речи председника Републике Србије Александра Вучића:“ Гледамо унапред, учимо уназад".   Ђорђевић  је рекао да су ова Влада и председник Александар Вучић успели да економски "преживљавајуће" трансформишу у… опширније »