Министар Ђорђевић на јавној расправи о Нацрту Закона о родној равноправности

Уторак, 26. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је на јавној расправи о Нацрту закона о родној равноправности да разлике између мушкараца и жена у Републици Србији не смеју да постоје, већ да послове обављају они који су у томе најбољи и тако допринесу у изградњи боље и савременије државе.   Ђорђевић је истакао да ће Србија бити модерна и развијена земља када се у друштву не буде причало о мушкарцу и жени, већ о човеку и додао да верује да ће Србија,… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима фондова завода за пензијско и инвалидско осигурање бивше СФРЈ

Субота, 23. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорима фондова/завода за пензијско и инвалидско осигурање основаних на простору држава бивше СФРJ на 10. састанку, који је ове године одржан у Београду.   Министар Ђорђевић информисао је директоре о увођењу пензионерских картица, плановима и приоритетима Министарства у наредном периоду и нагласио да је један од важних пројеката ресора којим он руководи и израда социјалних карата.… опширније »

Обележено 20 година од отмице српских рудара у Белаћевцу

Петак, 22. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању 20 година од отмице српских рудара у Белаћевцу и изјавио да Република Србија не сме да заборави ниједну недужну жртву са Косова и Метохије.   Министар Ђорђевић рекао је да се чувањем сећања одаје поштовање недужним жртвама и истакао да се таква страдања невиних људи никада више не смеју догодити.   „Ово је веома тужан дан за Србију. Пре 20 година, на овај дан страдало је… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Мондолони обишли Споменик захвалности Француској

Среда, 20. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је са амбасадором Француске у Републици Србији Њ.Е. Фредериком Мондолонијем радове на реконструкцији Споменика захвалности Француској који се налази на Калемегдану.   Министар Ђорђевић изјавио је да је председник Републике Србије Александар Вучић, приликом поседње посете француске делегације Србији обећао да ће овај споменик бити откривен 11. новембра о.г. када се обележава Дан победе у Првом светском… опширније »

САОПШТЕЊЕ

Уторак, 19. Јун 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је предвиђена исплата корисницима:   Новчане социјалне помоћи, додатака за помоћ и негу другог лица, посебне новчане накнаде и накнаде за издржавање корисника на породичном смештају (по Закону о социјалној заштити), за месец мај дана 20.06.2018. године   Дечијег додатка и родитељског додатка за месец мај дана 20.06.2018. године   Основних права бораца, војних инвалида и породица палих бораца за месец… опширније »

Министар Ђорђевић са шефом УНИЦЕФ - а Мишел Сен Лоом

Понедељак, 18. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са шефом Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији, Мишелом Сен-Лоом, који завршава свој мандат у Републици Србији 14. јула 2018. године.   Министар Ђорђевић пожелео је успех Мишел Сен Лоу на следећем радном ангажовању и захвалио на несебичној подршци коју су УНИЦЕФ и лично досадашњи шеф Сен Ло пружали Србији.   Министар је истакао да се у наредном периоду очекује… опширније »

Малолетни мигранти без пратње у Србији имају услове за безбрижно детињство

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Уједињеног Краљевства  Денис Киф посетили су установу за смештај малолетних миграната без пратње. Министар Ђорђевић захвалио се амбасадору на помоћи и рекао да је у овој установи тренутно смештено 11 малолетних миграната без пратње, али да установа располаже са још 19 места. „Захвалан сам амбасади Уједињеног Краљевства што је овај објекат, који је био потпуно девастиран реновирала и поново… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Мексика о унапређењу сарадње у области рада и запошљавања

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, разговарао је са амбасадором Сједињених Мексичких Држава Њ.Е. Марком Антониом Гарсија Бланком и изразио жељу да се сарадња Србије и Мексика подигне на виши ниво.   Министар Ђорђевић истакао је да би формализација сарадње у области рада и запошљавања, за коју постоји обострани интерес, била добар пример унапређења билатералних односа двеју земаља. Министар је нагласио да је наша земља… опширније »

Влада Србијe издвојила 250 милиона за преквалификацију грађана за ИТ

Петак, 15. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да Влада Србије наставља са програмом преквалификација за ИТ за који је у овој години издвојила 250 милиона динара као и  да је тренутно у фази расписивање тендера за извођаче обука.   Министар Ђорђевић позвао све образовне институције, невладине организације, институте и компаније да се пријаве за обучавање будућих јуниор програмера.   "Потребно нам је што више извођача обука, јер… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Рамазански бајрам

Петак, 15. Јун 2018

„Поводом великог муслиманског празника Рамазанског бајрама у име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и моје лично, великодостојницима Исламске заједнице и свима који славе овај празник упућујем срдачне честитке, желећи да празник проведу у миру, благостању и љубави са својом породицом и пријатељима.   Бајрам шериф мубарек олсун!“   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »