Министар Ђорђевић осудио оскрвнуће Гробља ослободилаца Београда 1944.

Уторак, 08. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у име Владе Републике Србије најстроже је осудио вандалски чин, оскрвнуће Гробља ослободилаца Београда 1944.   „Као ресорни министар осуђујем овај вандалски чин и верујем да ће починиоци бити кажњени у складу са законима Републике Србије. Недопустиво је да се успомене на оне који су дали живот за нашу земљу на било који начин уништавају“, рекао је Ђорђевић.   Министар је истакао да ће ресор… опширније »

Министар Ђорђевић провео Божић у друштву најстаријих суграђана

Понедељак, 07. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, као и претходне године, најрадоснији хришћански празник Божић провео је са нашим најстаријим суграђанима и том приликом придружио им се у друштвеним играма.   „Желео сам да и овај Божић проведем у друштву наших најстаријих суграђана, са којима сам провео и новогодишњу ноћ. Увек је ми задовољство да се дружим са њима и одиграм партију шаха или домина“, рекао је Ђорђевић.   Министар је истакао да… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Божић грађанима Србије

Субота, 05. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је Божић Патријарху српском Иринеју, свештенству, монаштву и свим грађанима Србије који овај празник славе по Јулијанском календару.   “Нека нам најрадоснији хришћански празник донесе здравље, мир, љубав и слогу. Мир Божији, Христос се роди!”, поручио је Ђорђевић.   опширније »

Председник Вучић у посети Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Субота, 05. Јануар 2019

Председник Републике Србије Александар Вучић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, градоначелник Града Београда Зоран Радојичић и директор Kанцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић обишли су Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.   Председник Александар Вучић најавио је изградњу од темеља новог објекта Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској, као и боље услове рада људи који брину о деци и раде… опширније »

Светски дан Брајевог писма

Петак, 04. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић,  поводом Светског Дана Брајевог писма  истакао је да Министарство посвећује посебну пажњу слепим и слабовидим особама, и  труди се да им омогући боље услове за живот и рад. "У Републици Србији сви грађани су једнаки, што је и назив наше медијске кампање, коју смо покренули поводом Међународног дана особа са инвалидитетом. У последњих годину дана, набавили… опширније »

Министар Ђорђевић и грађани Србије заједно дочекали 2019. годину

Уторак, 01. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у новогодишњој ноћи обишао је Дом за одрасла и инвалидна лица, Завод за васпитање деце и омладине и Геронтолошки центар Београд, дом "Вождовац".   Министар је  свима пожелео остварење новогодишњих жеља и истакао је да ће Министарство 2019. године радити још вредније како би створило боље услове за живот грађана Републике Србије.   "Целе године улагали смо много труда како бисмо, управо… опширније »

Министар Ђорђевић грађанима Србије честитао Нову 2019. годину

Понедељак, 31. Децембар 2018

„У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у своје лично име, свим грађанима Републике Србије, пожелео бих срећну Нову 2019. годину, да новогодишње празнике проведу у здрављу, благостању, срећи и радости, заједно са својим најближима. Искрено желим свим нашим грађанима успех, а мир и просперитет нашој Србији. Нека нам Нова година донесе нове радости. Срећна Нова 2019. година!“   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран… опширније »

Министар Ђорђевић добровољно дао крв на ВМА

Понедељак, 31. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић добровољно је дао крв на Војно медицинској академији последњег дана у 2018. години, желећи да својим примером поручи грађанима Србије да ни у 2019. не смемо заборавити да будемо хумани и помажемо једни другима.   Министар Ђорђевић истакао је да некоме нечије мало значи много, па чак и људски живот. „Сазнање да свако од нас може да спаси нечији живот, сматрам да је довољна мотивација да грађани схвате… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Сигурну кућу у Београду

Понедељак, 31. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државна секретарка Стана Божовић, последњег дана у 2018. години, обишли су Сигурну кућу у Београду и поручили да ће се брига о женама наставити и у наредној години са још већим интензитетом и бољим резултатима.   „Задовољни смо оним што смо видели у овој Сигурној кући, односно условима и бригом која је посвећена женама које овде бораве. Трудићемо се да помоћ која им се пружа буде сваким даном све већа и… опширније »

Отворена шеста национална СОС линија за жене са искуством насиља

Петак, 28. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић данас је присуствовао свечаном покретању шестог националног СОС броја за жене са искуством насиља и покретањем овог пројекта испунио је сва обећања у вези са реализацијом важних пројеката у  овој години.   Министар Ђорђевић рекао је да иза овог СОС броја стоји Република Србија, као и да су свих осам особа, које раде, обучене и лиценциране, како би дале најбољу подршку и савете жртвама насиља.  … опширније »