Уручени уговори за запошљавање 158 лица у Смедереву

Уторак, 18. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је уручио уговоре за запошљавање 158 лица, који се односе на самозапошљавање, запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима и на јавне радове у Смедереву.   Министар Ђорђевић похвалио је начин на који се Град Смедерево опходи према својим грађанима истичући да он представља прави пример свима другим локалним самоуправама које желе да смање незапосленост и… опширније »

Министар Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Републике Индије

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Републике Индије Њ.Е. Субратом Батачарџијем и пожелео му добродошлицу и успешан мандат.   Министар Ђорђевић истакао је да је ова година изузетно значајна за билатералне односе Србије и Индије, с обзиром на чињеницу да је потпредседник Индије управо завршио своју званичну посету Србији, као и да се навршава 70 година од успостављања дипломатских односа.  … опширније »

Србија води посебну бригу о деци без родитељског старања

Понедељак, 17. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеном директорком Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији Регином де Доминицис и пожелео  јој успех у предстојећем раду.   Министар Ђорђевић захвалио се на подршци у унапређивању система социјалне заштите коју, кроз пројекте,УНИЦЕФ пружа Србији и изразио наду да ће се и у мандату госпође Де Доминицис успешна сарадња Србије и УНИЦЕФ -а у побољшању квалитета… опширније »

Заједничким залагањем за достојанствену Србију

Петак, 14. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је Сесију под називом „Да нико не буде изостављен / Неједнакости“ на Субрегионалној конференцији „Промоција напретка у инплементацији Агенде 2030“ где је нагласио да је напредак Србије на европском путу могућ само уколико сви заједнички радимо на остварењу коначног циља, а то је достојанствена, ефикасна, успешна и задовољна Србија.      Министар Ђорђевић рекао је да је… опширније »

Министар Ђорђевић на 16. Фестивалу стваралаштва старијих "Златно доба"

Петак, 14. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на отварању 16. Фестивала стваралаштва старијих "Златно доба", у атријуму Народног музеја, у Београду, и истакао да управо пензионери и стара лица заслужују да једна од најзначајнијих институција у Србији буде њихов домаћин.   Министар је најавио предстојећи сајам под слоганом „Једнаки“, на ком ће управо и наши најстарији грађани имати прилику да излажу своје рукотворине.… опширније »

Министар Ђорђевић најавио нове измене Закона о финансијској подршци породици с децом

Четвртак, 13. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је, приликом гостовања у емисији „Ново јутро“ на телевизији Пинк да ће се Закон о финансијској подршци породици с децом мењати у циљу прилагођавања новим околностима и новим мерама, јер Србија жели да има што више деце.   "План нам је да уведемо и још неке привилегије мајкама, уједно водећи рачуна о буџету. Када би неко ко добро ради желео да ради код мене и да знам да има све вредности… опширније »

Италија наставља да пружа подршку Србији на европском путу

Четвртак, 13. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са својим тимом присуствовао је радном доручку са амбасадором Италије Њ.Е. Карлом Ло Кашом и председником коморе италијанско - српских привредника Ђорђом Маркеђанијем.   Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу Србије и Италије одликују традиционално блиски и пријатељски односи те је додао да ће се у наредном периоду више пажње посветити италијанским инвеститорима у циљу унапређења односа од… опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадором Швајцарске Филипом Геом

Среда, 12. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Швајцарске Конфедерације у Републици Србији господином Филипом Геом о унапређењу даље сарадње и још једном захвалио Швајцарској на великој подршци у решавању мигрантске кризе.   Ђорђевић је додао се Србија, када је у питању мигрантска криза, показала као друштвено одговорна земља, послуживши као пример свим осталим државама које се боре са истим проблемом.   ''Захвални… опширније »

Положени венци код споменика маршалу Франше Д’ Епереу

Среда, 12. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положиo je венац код споменика маршалу Франше Д’ Епереу и поручио да је да је он био велики и искрени пријатељ Србије што је показао командујући током пробијања Солунског фронта у Првом светском рату, након чега је ослобођен Београд.   „Србија ће наставити да негује пријатељство са Француском, јер жели да јој покаже неизмерну захвалност на помоћи када јој је то највише требало током Првог светског… опширније »

Извињење грађанима Србије

Уторак, 11. Септембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања јавно се извињава због негативне изјаве Милене Антић током гостовања у Београдског хроници на првом програму Радио - телевизије Србије.   Министар Зоран Ђорђевић оценио је ову изјаву као скандалозну и наложио да госпођа Антић буде адекватно санкционисана.   „Изјава је скандалозна. Заиста сам шокиран. Лично сам причао са госпођом Антић и скренуо јој пажњу на све негативне последице њене изјаве. Нема оправдања за… опширније »