Ђорђевић: „Сарадња Србије и Русије је традиционално добра“

Петак, 18. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потписао је са ресорним руским министром Максимом Топилином, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића и председника Руске Федерације Владимира Путина, административни споразум о социјалном осигурању, протокол о размени ратификационих повеља, о социјалном осигурању, као и меморандум о међусобном разумевању и сарадњи у области социјалне заштите.   „Традиционално добра сарадња између… опширније »

Право на пензијско инвалидско осигурање за сезонске раднике

Среда, 16. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је конференцији  за медије на тему „Ангажовање сезонских радника у пољопривреди: нови законски оквир и он-лине систем за пријаву радника“.   Овај пројекат не би био могућ без подршке председнице Владе Рерпублике Србије Ане Брнабић, која је овом приликом истакла да он представља пример суштинске структурне комплексне реформе у систему државне управе, систему финансија, начину рада на… опширније »

Министар Ђорђевић о обнови и осветљењу војних меморијала са руском делегацијом

Среда, 16. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, уочи посете Србији председника Руске Федерације Владимира Путина, разговарао је са руском делегацијом и представницима руске компаније „BOSS LIGHTING GROUP“ о обнови и осветљењу Гробља ослободилаца Београда и осветљењу Храма Светог Саве, односно његовог целокупног платоа.   Министар Ђорђевић истакао је да су ратни војни меморијали подигнути у част хероја, који су дали своје животе за своју отаџбину… опширније »

Ђорђевић: Израда социјалне карте приоритет Министарства у 2019. години

Среда, 16. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Годишњем скупу Републичког завода за социјалну заштиту где је истакао да је Завод највише ангажован у изради Измена и допуна закона о социјалној заштити.   „ Ова организациона јединица је у претходној години имала значајну улогу када је спровођење и израда закона из области социјалне заштите у питању. Очекујемо да и ове године наставимо са таквом сарадњом. Њихов значај и улога не само за… опширније »

Одржана прва расправа о оснивању Координационог тима за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији

Уторак, 15. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је расправу о оснивању Координационог тима за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, које представљају економски и социјални изазов.   Министар Ђорђевић, рекао је да, обзиром да је питање економских миграција питање од општег интереса, потребно да се и други државни органи, институције и стручњаци укључе у разматрање овог процеса. Како каже, управо због тога предложено је да… опширније »

Министар Ђорђевић обишао просторије и теретану Друштва за дечју и церебралну парализу на Новом Београду

Недеља, 13. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је просторије Друштва за дечју и церебралну парализу на Новом Београду које су уз подршку Министарства, опремљене теретаном за особе са инвалидитетом.   Министар Ђорђевић рекао је да је у овој години за унапређење положаја особа са инвалидитетом из буџета издвојено 50 милиона више него претходне и додао да ће се Влада Србије и ресорно Министарство трудити да сваке наредне године тај износ буде већи.… опширније »

Ђорђевић: Инспекторат за рад је ту да брани радника и његова права

Субота, 12. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са инспекторима Инспектората за рад и поручио да се ресор којим он руководи активно бори за боље услове рада инспектора како би могли да обављају свој посао што ефикасније са циљем да грађанима омогуће загарантована радничка права.   „Учинили смо велики напор како бисмо стали на пут рушењу радничких права, сузбили смо великим делом рад на црно и остварили добар резултат током претходне… опширније »

Министру Ђорђевићу уручена златна плакета Савеза глувих и наглувих Србије

Петак, 11. Јануар 2019

Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу и в.д. помоћнику у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљани Барошевић свечано су уручене златне плакете Савеза глувих и наглувих Србије за успешну сарадњу, разумевање и помоћ у реализацији активности у 2018 години.   Министар Ђорђевић захвалио је Савезу на додељеном признању и истакао да је ове године за унапређење положаја особа са инвалидитетом издвојено 50 милиона више него претходне додавши да се… опширније »

Успешно реализован пројекат „Реци НЕ раду на црно“

Среда, 09. Јануар 2019

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији поводом завршетка пројекта “Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно” („Реци НЕ раду на црно“) где је истакао да је у 2018. години извршено преко 70.000 инспекцијских надзора што је за 38 одсто више него у 2017. години.   Према речима министра, највећи успех овог пројекта јесте што је након инспекцијских… опширније »

Саопштење за јавност

Уторак, 08. Јануар 2019

"Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, обавештава све кориснике права на накнаду зараде за време породиљског одсуства, одсуства са рада ради неге детета и одсуства са рада ради посебне неге детета и права на остале накнаде по основу рођења и неге и посебне неге детета по основу Закона о финансијској подршци породици са децом да је средства која корисници остварују по новом, односно старом закону, дозначило корисницима на текуће рачуне, односно уплатило на… опширније »