Министар Ђорђевић на Свечаној академији поводом Међународног дана волонтера

Четвртак, 07. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорећи на Свечаној академији поводом Међународног дана волонтера у Вршцу, захвалио се свим волонтерима Црвеног крста Србије на несебичном труду и раду, јер на тај начин граде модерно друштво. „Захваљујући вама, свим волонтерима, Србија ће имати лепшу будућност и некога на кога може да се ослони“, истакао је министар Ђорђевић „Чињеница да највећи број волонтера чине млади, вас више од 60 одсто, и… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са представницима Европске комисије у Бриселу

Среда, 06. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је у Бриселу са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање у кризним ситуацијама Христосом Стилијанидисом.                 Министар Ђорђевић истакао је да је Република Србија добила подршку и похвале ЕК за оно што ради и рекао да је на састанку било речи о крају аранжмана Мадад фонда 1, и преласку на Мадад фонд 2.… опширније »

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О НАЦРТУ НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ И ЗАШТИТУ ДЕЦЕ ОД НАСИЉА ЗА ПЕРИОД 2018. - 2022. год.

Уторак, 05. Децембар 2017

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О НАЦРТУ НАЦИОНАЛНЕ СТРАТЕГИЈЕ ЗА ПРЕВЕНЦИЈУ И ЗАШТИТУ ДЕЦЕ ОД НАСИЉА ЗА ПЕРИОД 2018. - 2022. год. Прилози: Саопштeњe о покрeтању јавнe расправe на Нацрт националнe стратeгијe за прeвeнцију и заштиту дeцe од насиља за пeриод 2018.-2022. год Нацрт националнe стратeгијe за прeвeнцију и заштиту дeцe од насиља за пeриод 2018.-2022. год Образац за достављањe мишљeња,примeдби и сугeстија на Нацрт националнe стратeгијe за прeвeнцију и заштиту дeцe од… опширније »

Обележен Међународни дан особа са инвалидитетом

Уторак, 05. Децембар 2017

„Људи које стварамо богатство су наше земље, укључујући и особе са инвалидитетом, који су, попут параолимпијаца, учинили много на подизању угледа Србије у свету“, изјавио је председник Републике Србије Александар Вучић на обележавању  Међународног дана особа са инвалидитетом и 10 година Националне организације особа са инвалидитетом Србије. „Ви сте својим радом подигли углед Србије, направили нешто што нико други није умео да направи", рекао је он и… опширније »

Међународни дан особа са инвалидитетом

Недеља, 03. Децембар 2017

„Међународни дан особа са инвалидитетом проглашен је од стране Уједињених нација и широм света се обележава сваког 3. децембра, почев од 1992. године.     Конвенција о правима особа са инвалидитетом темељи се  на начелима поштовања урођеног достојанства индивидуалне аутономије особа са инвалидитетом. Индивидуална аутономија особе са инвалидитетом подразумева и право те особе да бира где ће, са ким и како живети, као и њено право да живи самостално и да буде… опширније »

Министар Ђорђевић на трибини под називом „Србија уједињено у борби против насиља над женама”

Субота, 02. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и председник општине Земун Дејан Матић присуствовали су трибини под називом „Србија уједињено у борби против насиља над женама”. Министар Ђорђевић рекао је да данас, иако смо отвореније друштво које показује своју зрелост причом о проблемима, идаље постоји висок степен насиља, а статистички гледано најчешће је насиље над женама. „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је са… опширније »

Министар Ђорђевић на Националној конференцији о иновативним услугама у заједници за особе које живе са ХИВ - ом

Петак, 01. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државна секретарка Стана Божовић говорили су на Националној конференцији о иновативним услугама у заједници за особе које живе са ХИВ - ом и сидом која је одржана поводом Светског дана борбе против сиде (World AIDS Day).     На конференцији је било речи о активностима цивилног и државног сектора у одговору на ХИВ епидемију нарочито када је у питању социјална брига, здравствена заштита и правна помоћ… опширније »

Министар Ђорђевић присуствовао полагању венаца на гробљу Комонвелта

Петак, 01. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је церемонији полагањa венаца и одавања почасти савезницима Првог светског рата на гробљу Комонвелта.                                Венце палим борцима положили су министар за Оружане снаге Велике Британије Марк Ланкастер и представници Министарства… опширније »

Министар Ђорђевић на хуманитарној манифестацији „Хуманост на делу у дечијем оделу“

Четвртак, 30. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем отворио је традиционалну хуманитарну манифестацију шести Параолимпијски школски дан „Хуманост на делу у дечијем оделу“ у ОШ „Руђер Бошковић”.             Министар Ђорђевић похвалио је децу која од малих ногу уче да буду хумана кроз рад и дружење са нашим… опширније »

Министар Ђорђевић потписао Меморандум о разумевању са Удружењем осигуравача Србије

Среда, 29. Новембар 2017

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Меморандум о разумевању са Удружењем осигуравача Србије на првим "Српским данима осигурања" у Аранђеловцу.             Потписани Меморандум омогућиће да компаније из сектора осигурања финансијски награде  најбоље запослене у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.     Ђорђевић је том приликом рекао… опширније »