Министар Ђорђевић састао се са директором Канцеларије за Косово и Метохију, Марком Ђурићем

Четвртак, 05. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем. „Република Србија наставиће да спроводи одговорну социјалну политику на Косову и Метохији, што подразумева интензивирање социјалних давања и услуга за њене грађане у покрајини“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   На састанку је договорено да буде извршена анализа функционалности… опширније »

Министар Ђорђевић отворио 11. Регионални сајам привреде у Новој Пазови

Четвртак, 05. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је 11. Регионални сајам привреде у Новој Пазови. Министар Ђорђевић рекао је да је сајам привреде битан како за целу Србију, Војводину и општину Старa Пазовa, тако и за све предузетнике, јер представља идеалну прилику за долазак потенцијалних инвеститора, али и могућност да се они који га посете међусобно упознају, договоре сарадњу и унапреде своје пословање. „Најбитније је да се организује више оваквих… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом

Среда, 04. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра у Сектору за финансије Саша Трандафиловић и в.д. помоћникa министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, одржали су састанак са директорима предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом.  На састанку је представљена нова методологија распоређивања финансијских средстава, која ће бити праведније… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку са в.д. директором ЈУП

Среда, 04. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са в.д.директором Јединице за управљање пројектима у јавном сектору, Драганом Катуцом. Министар Ђорђевић и директор Катуца разговарали су о заједничкој стратегији рада на имплементацији пројеката из делокруга рада министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.  На састанку је договорена сарадња и потписивање Меморандума  о сарадњи министарства и Јединице за управљање пројектима у… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са министром здравља Златибором Лончаром и амбасадором Кине Ли Манчангом

Среда, 04. Октобар 2017

Министри за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и здравља Зоран Ђорђевић и Златибор Лончар разговарали су са амбасадором Народне Републике Кине Ли Манчангом и директором  „ХБИС груп Србија“ Сонгом Сихаием. Након недавне посете министра Ђорђевића железари „ХБИС груп Србија“ у Смедереву, када га је руководство упознало са радом, али и са проблемима са којима се сусреће компанија, на данашњем састанку разговарано је око контроле одобравања… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић разговарао са студентима који волонтирају у Министарству

Среда, 04. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са 65 студената који учествују у програму волонтирања у овом министарству, а који се реализује према потписаном Протоколу са деканима Правног факултета и Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Министар је након кратког обраћања разговарао са студентима о искуству и утисцима које су стекли о министарству и поручио им да је веома важно да се посвете са максималном пажњом, јер ће им то помоћи… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са представницима Савеза пензионера Србије

Уторак, 03. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања састао се са представницима Савеза пензионера Србије на челу са председником Савеза, Ђуром Перићем. Министар Ђорђевић захвалио је једном од највећих удружења пензионера, које броји око 600.000 чланова, на разумевању свих досадашњих мера које спроводи Влада Републике Србије, а које су у највећој мери погодиле управо наше најстарије грађане. „Сви пензионери у овом Министарству имају партнера, нарочито јер је у нашој надлежности… опширније »

Министар Ђорђевић отворио Дечју недељу

Понедељак, 02. Октобар 2017

Министар Зоран Ђорђевић отворио је Дечју недељу која се одвија под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и изјавио да је ово још једна прилика да се створе бољи услови за остваривање права детета на оптималан развој подстицањем међугенерацијске солидарности. „Желимо да пројекти које ћемо радити у будућности буду још бољи и да деца још лепше проживе и осете период детињства који би за њих требао да буде незабораван“, рекао је Ђорђевић и… опширније »

Министар Ђорђевић бруцошима Правног факултета пожелео срећан почетак студирања

Понедељак, 02. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном пријему бруцоша на Правном факултету и пожелео им успешно студирање. „Можда нисте ни свесни шта вас све чека  на факултету и колико тога је пред вама, али свакако су то лепи дани“, рекао је министар и нагласио да свако од њих треба на почетку студија да да свој максимум, и да после основних студија свакако настави да се усавршава на мастер и докторским студијама јер… опширније »

Министар Ђорђевић на традиционалном турниру пензионера у шаху, поводом Међународног дана старијих особа

Недеља, 01. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је традиционалном турниру пензионера у шаху поводом Међународног дана старијих особа. Министар Ђорђевић отворио је традиционлни шаховски турнир на Новом Београду и том приликом рекао је да су противници веома вешти у овој игри уз опаску да је прву партију шаха одмах изгубио. „Видећемо остале партије како ћу проћи, али како год , важно је да држава брине о најстаријима. Данас је њихов дан и желим да… опширније »