У Србији тренутно 3080 деце миграната

Среда, 14. Јун 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, изјавио је данас, позивајући се на податке Комесеријата за избеглице и миграције, да у Србији тренутно борави 3080 деце миграната, и да је од тог броја 989 деце миграната без пратње. опширније »

Откривен споменик једном од хероја са Кошара

Среда, 14. Јун 2017

ДЕБЕЉАЧА - Споменик Тибору Церни, једном од 108 припадника Војске Југославије који су страдали у одбрани реона карауле Кошаре, када су их 1999. напале удружене снаге терористичке ОВК, регуларне албанске војске и НАТО снага, откривен је данас у Дебељачи код Ковачице. опширније »

У Палати Србија одржана Национална платформа о интеграцији Рома

Уторак, 13. Јун 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, отворио је данас у Палати Србија скуп Националне платформе о интеграцији Рома. опширније »

Државни секретар Владимир Илић отворио Округли сто поводом Недеље борбе против дистрофије

Уторак, 13. Јун 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, отвориo je Округли сто „Особе са дистрофијом као равноправни грађани“ који је одржан поводом Недеље борбе против дистрофије. опширније »

Појачана контрола исплате увећане зараде у дане ускршњих празника

Уторак, 13. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас да је Инспекторат за рад у периоду од 6. до 9. јуна 2017. године интензивно проверавао да ли су послодавци исплатили одговарајуће увећане надокнаде запосленима који су радили за време Васкршњих празника. опширније »

Представљени циљеви и резултати пројекта у области образовања, запошљавања и реинтеграције Рома

Понедељак, 12. Јун 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Савета за унапређење положаја Рома и спровођење Декаде укључивања Рома, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас у клубу ,,Фабрика“ конференцији на којој су представљени циљеви и досадашњи резултати пројекта ,,Унапређивање могућности за образовање и интеграцију Рома у Србији, поспешивање запошљивости младих Рома и реинтеграција повратника“. опширније »

У Београду одржана конференција ,,Утицајне жене“

Понедељак, 12. Јун 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас на конференцији ,,Утицајне жене“, која је одржана у Београду. опширније »

Донета Уредба о пословима које деца не смеју да раде

Понедељак, 12. Јун 2017

Министар за рад, запошљававање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, на конференцији организованој поводом Светског дана борбе против злоупотребе дечијег рада, изјавио је да феномен дечијег рада погађа читаву планету, да га има и у Србији, као и да је на држави и друштву да се боре против његове појаве. „Није сваки дечији рад и злоупотреба дечијег рада, и управо због тога је Влада Србије на предлог Министарства рада 29. маја 2017. донела Уредбу о пословима које деца не смеју да… опширније »

Министар Вулин: Срби на КиМ послушали савет председника Вучића

Понедељак, 12. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, коментаришући резултате избора на Косову и Метохији је рекао да покушај да се Влада Републике Србије и држава Србија уклоне са простора Косова и Метохије није успео и да заслугу за то имају Срби на КиМ који су послушали савет председника Вучића и који су гласали да Србија чврсто остане на КиМ. опширније »

На граничним прелазима почела дистрибуција брошура „Запошљавање у иностранству” и „Упућивање запослених на привремени рад у иностранство“

Субота, 10. Јун 2017

На граничним прелазима почела је дистрибуција брошура „Запошљавање у иностранству” и „Упућивање запослених на привремени рад у иностранство“, које је припремило Министарство за рад у циљу боље информисаности о правима наших грађана који се запошљавају у иностранству. опширније »