Министар Зоран Ђорђевић се састао са амбасадором Уједињеног Краљевства, Њ.Е. Денисом Кифом

Петак, 18. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадором Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске у Републици Србији, Њ.Е. Денисом Кифом. Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу са Уједињеним Краљевством Велике Британије и Северне Ирске одликују традиционално пријатељски односи и исказао заинтересованост за даље интензивирање сарадње, пре свега по питању унапређења система социјалне заштите. Отворени смо за све… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на свечаном потписивању Меморандума о сарадњи на реализацији пројекта „Повећање прилика за запошљавање сезонских радника“

Четвртак, 17. Август 2017

У Влади Републике Србије свечано је потписан Меморандум о сарадњи на реализацији пројекта „Повећање прилика за запошљавање сезонских радника“. Меморандум су потписали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, државни секретар Министарства финансија Јелена Стојовић, директор немачке развојне агенције у Србији - ГИЗ, Герхард Зипел, заменица менаџера ГИЗ Отвореног регионалног… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић предводиo државну церемонију полагања венаца и одавања почасти код Споменика обешеним родољубима на београдском тргу Теразије

Четвртак, 17. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, предводиo je државну церемонију полагања венаца и одавања почасти код Споменика обешеним родољубима на београдском тргу Теразије којом je обележена 76. годишњица злочина почињеног 17. августа 1941. године над цивилима од стране окупационих снага. Полагању венаца присуствовао је и државни секретар у сектору за борачко-инвалидску заштиту, Негован Станковић, који је том приликом изјавио: „Влада Републике Србије… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић присуствовао пријему породице Нури из Авганистана код председника Републике Србије

Четвртак, 17. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, присуствовао је пријему породице Нури из Авганистана код председника Републике Србије. Председник Републике Србије примио је ову породицу избеглица из Авганистана, која привремено борави у Центру за избеглице у Крњачи. Десетогодишњи Фархад Нури из ове породице је продајом својих цртежа учествовао у прикупљању новца за лечење седмогодишњег дечака из Србије. опширније »

Министар Ђорђевић састао се са регионалним координатором немачке невладине организације HELP

Среда, 16. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са регионалним координатором немачке невладине организације HELP за Србију и Црну Гору Клаусом Моком, који је у посети Србији. Тема састанка је било унапређење сарадње Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и организације HELP на пројектима, који за циљ имају пружање подршке рањивим категоријама и социјално угроженом становништву у Србији. Министар Ђорђевић се захвалио на одличној… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Републике Турске у Србији, Њ.Е. Танжу Билгичем

Среда, 16. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадором Републике Турске у Србији, Њ.Е. Танжу Билгичем. На састанку је истакнут значај неговања добрих билатералних односа двеју земаља, као и важност даљег унапређења сарадње у свим областима које су у надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Министар Ђорђевић изразио је задовољство због сусрета са амбасадором Билгичем и истакао жељу за унапређењем међусобних… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић се састао са првим саветником амбасадора Републике Француске, Филипом Сером

Среда, 16. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са првим саветником амбасадора Републике Француске у Републици Србији, г-дином Филипом Сером. Министар Ђорђевић захвалио се на досадашњој сарадњи и изразио наду да ће тесне историјске везе бити додатни мотив да се отворена питања која оптерећују односе Србије и Француске ефикасније реше. Ђорђевић је захвалио Републици Француској на подршци коју пружа Републици Србији у процесу европских интеграција,… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић се састао са амбасадорком Израела Алоном Фишер-Кам

Среда, 16. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадорком Државе Израел у Републици Србији,. Њ.Е. Алоном Фишер-Кам. Министар Ђорђевић упознао је саговорницу о оствареној билатералној сарадњи две земље у области рада и социјалних питања и исказао заинтересованост да се у наредном периоду размотре модалитети за њено унапређење, пре свега у области породично-правне заштите. Министар Ђорђевић је овом приликом истакао да ће као нови члан Радне… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић се састао са амбасадорком Македоније, Њ.Е. Вером Јовановском - Типко

Уторак, 15. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се данас са амбасадорком Републике Македоније у Републици Србији, Њ.Е. Вером Јовановском – Типко. Министар Ђорђевић захвалио се на иницијативи македонске стране за успостављање нормативно-правног оквира ресорних министарстава, оценивши да ће управо тај корак бити додатни импулс за унапређење сарадње у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања. Министар Ђорђевић захвалио се амбасадорки на… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић се састао са отправником послова Краљевине Данске Мортеном Сковгардом Хансеном

Уторак, 15. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се данас са отправником послова Краљевине Данске Мортеном Сковгардом Хансеном. Министар Ђорђевић изразио је велико задовољство због чињенице да се у овој години обележава јубилеј – век од успостављања билатералних дипломатских односа између Републике Србије и Краљевине Данске и нагласио како су односи ове две земље традиционално пријатељски и добри. Захвалио се Влади и Амбасади Краљевине Данске на… опширније »