Одржан састанак Социјално - економског савета у Крушевцу

Понедељак, 11. Јун 2018

Представници Социјално - економског савета (СЕС) Републике Србије разговарали су са члановима локалног Социјално - економског савета града Крушевца о заједничком раду који је од великог значаја за унапређење социјалног дијалога у Републици Србији.   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић истакао је да је циљ Владе Србије формирање што више локалних Социјално - економских савета као и да је СЕС града Крушевца прави пример одличног функицонисања који… опширније »

Влада Србије одлучна у борби против сиве економије

Петак, 08. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији „Привреда и јавна управа на истом задатку: Година против сиве економије“ и изјавио да се Влада Републике Србије активно бави решавањем проблема сиве економије као и да према свим подацима спроведене мере већ доносе позитивне резултате.   Министар Ђорђевић истакао да је да инспекција рада кроз медијску кампању у оквиру пројекта „Реци НЕ раду на црно“ наставља… опширније »

Потписан Споразум о социјалној сигурности између Републике Србије и НР Кине

Четвртак, 07. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и заменица министра за људске ресурсе и социјалну сигурност Народне Републике Кине, Јиџен Џанг потписали су Споразум о социјалној сигурности након састанка делегација двеју земаља.   Министар Ђорђевић истакао је да односе две државе одликује висок степен узајамног поверења и међусобна подршка по најважнијим питањима. Ђорђевић је рекао да се билатерални односи додатно интензивирају управо и формализацијом сарадње… опширније »

Дом за одрасла инвалидна лица у Земуну прославио 20 година од оснивања

Четвртак, 07. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је прослави обележавања 20 година од оснивања Дома за одрасла инвалидна лица у Земуну и пожелео успешан наставак рада запосленима, а корисницима пријатан боравак у дому уз обећање да ће приоритет Министарства и у наредном периоду бити брига о особама са инвалидитетом.   „Влада Србије омогућава пуну интеграцију у друштво особама са инвалидитетом сматрајући их равноправним грађанима наше земље,… опширније »

Министарство наставља са активностима против трговине људима

Уторак, 05. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији поводом почетка пројекта „ОД ОПАСНОСТИ ДО СИГУРНОСТИ: Унапређивање заштите жртава трговине људима у Србији“.   Министар је изјавио да су програми опоравка жртава и њихове реинтеграције у заједницу, као и повратак и поновна изградња достојанственог и квалитетног живота начин да се спасу људски животи и пружи шанса за нови почетак.   Ђорђевић је истакао да су усвајање… опширније »

Ђорђевић: „Права радника су наша обавеза“

Уторак, 05. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом недавних шпекулацијама о проблема радника у фабрици Кајзен, рекао је за медије да ће се борити за радничка права која су за њега Свето писмо.   „Ми не разликујемо приватне од државних институција. Не разликујемо домаће и страно, за нас постоји само закон. Имао сам  разговор са турским инвеститорима и рекао сам нешто што се некима од њих можда не свиђа, али Република Србија, Министарство за… опширније »

Министар Ђорђевић на Генералној скупштини Конференције европских Цркава

Недеља, 03. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на Генералној скупштини Конференције европских Цркава у Новом Саду и у име председника Републике Србије, господина Александра Вучића, и председника Владе Републике Србије, госпође Ане Брнабић пожелео свим учесницима успех у раду.   Министар Ђорђевић изјавио је да је доласком председника Вучића на чело Владе Републике Србије, установљен један сасвим нови пут Србије, једна јасна визија економског,… опширније »

Преговори са Турском о новим инвестицијама на југу Србије

Недеља, 03. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Зоран Ђорђевић био је специјални гост Турско – српског привредног удружења у Нишу, где је разговарао о инвестицијама, отварању нових радних места и о бољим условима за рад наших грађана.   „Турски инвеститори су веома важни за Србију. Турска представља једну од водећих земаља када је у питању инвестиција и инвестирање у Србију. Важно је да одржимо тај добар однос. Као ресорни министар, овде сам други пут сам са… опширније »

Електронско регистровање предузећа у Србији за две до три године

Петак, 01. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у свом излагању на Шестом ванредном заседању Народне Скупштине Републике Србије у Једанаестом сазиву образлажући измене Закона о привредним друштвима изјавио је да би у наредне две до три године предузећа у Србији могла потпуно електронски да се региструју.   "Да би се од куће кликом регистровале фирме, промене седишта, директора, као и других података, неопходно је да заживе и нови софтвери који ће то… опширније »

1. јун - Међународни дан заштите деце

Петак, 01. Јун 2018

Међународни дан деце, 1. јун,  који је пут проглашен 1925. године у Женеви, на првој Светској конференцији о добробити деце, званично је усвојен у међународној заједници 1950. године, и од тада се обележава у многим земљама, укључујући и Републику Србију.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на челу са министром Зораном Ђорђевићем, у складу са својим овлашћењима, активно радити на очувању и унапређењу права деце и њихове добробити, с посебним освртом… опширније »