Министар Зоран Ђорђевић са новопостављеним амбасадором Чешке Њ.Е. Томашом Кухтом

Четвртак, 27. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Чешке Републике Њ.Е. Томашом Кухтом и пожелео му добродошлицу и пријатан боравак у Републици Србији.   Министар Ђорђевић истакао је значај текуће године и навршетка 100 година од успостављања дипломатских односа наше две земље, што је добар мотив да се сарадња у области рада, запошљавања, борачких и социјалних питања подигне на још виши ниво.   Ђорђевић је рекао да… опширније »

Влада Србије жели веће пензије за наше пензионере

Уторак, 25. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић након Инфо дана Социјално-економског савета изјавио је да ће пензије грађана Републике Србије бити веће и да Влада Србије неће одустати од тог става, упркос константним примедбама опозиције.   „За разлику од неодговорних влада које су биле на власти 2000-их, које сада причају бајке, које су дозволиле да пензије у њихово време буду замрзнуте, а данас нас критикују, порука садашње Владе Републике Србије њима… опширније »

Социјално-економски савет представља прилику за отворен трипатитни дијалог

Уторак, 25. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на скупу поводом инфо дана одржаном у Дому Народне скупштине у сарадњи са Социјално-економским саветом Републике Србије рекао je да је улога Савета од велике важности када је реч о успостављању дијалога између социјалних партнера.   „Најважније да постоји дијалог и да сви могу да изнесу своје мишљење. Верујем да ће  у наредним месецима и годинама улога Социјално-економског савета јачати и да ћемо више… опширније »

Министар Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Ирана

Уторак, 25. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Исламске Републике Иран, поводом терористичког напада током одржавања војне параде у иранском граду Ахвазу.   „У своје и у име народа Републике Србије, изражавам дубоко саучешће Вама и иранском народу поводом немерљивог губитка изазваног терористичким нападом на недужне цивиле током трајања војне параде у Ахвазу.   Вест о стравичној трагедији потресла ме је и… опширније »

Без обзира на жељу опозиције да пензије буду мање, пензије ће ипак бити веће

Понедељак, 24. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић након расправе о изменама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању, рекао је да ће пензије грађана Републике Србије бити веће без обзира на примедбе опозиције.   „Шта год да прича опозиција нећемо одустати од става да пензије треба да буду веће. Желимо да се пензије приближе минималној потрошачкој корпи, односно просечној плати у Србији и на томе Влада Србије наставља… опширније »

Влада Србије жели да свим грађанима омогући иста права на тржишту рада

Понедељак, 24. Септембар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваo je Директорској и експертској конференцији Центра јавних служби за запошљавање земаља југоисточне Европе (CPESSEC)  на тему „Унапређење мере активне политике запошљавања  - обуке и стручно оспособљавање и стручно усавршавање кроз различите образовне програме“.   Министар Ђорђевић изјавио је да је смањење незапослености један од приоритета рада Владе Србије, још од 2014. године,… опширније »

Обележен Светски дан без аутомобила у Београду

Понедељак, 24. Септембар 2018

  Поводом обележавања "Светског дана без аутомобила" министар за рад, запошљавања, борачака и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар заштите животне средине  Горан Триван провозали су бицикле београдским улицама.   Овај међународни датум установљен је са идејом да људи проведу бар један дан без аутомобила, да осете и доживе предности кретања без моторних средстава превоза, с крајњим циљем да градови постану одрживе урбане зоне еколошке мобилности. Овај важан… опширније »

Најављена обнова Библиотеке Савеза слепих Србије

Недеља, 23. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са председником Националне организације особа са инвалидитетом и председником Савеза слепих Србије Миланом Стошићем, како би разговарали о унапређењу положаја особа са инвалидитетом и будућим плановима.    Ђорђевић је овом прилико истакао да су у Србији сви грађани једнаки и да ће наставити да се као ресорни министар бори за права и још боље услове за особе са инвалидитетом.   „Ове… опширније »

Друштвено одговорно понашање према особама са инвалидитетом Министарства и Архитектонског факултета

Субота, 22. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и декан  Архитектонског факултета Владан Ђокић, након успостављања јавног сервиса подршке особама са инвалидитетом у облику апликације о приступачности објеката јавне намене, потписали су Протокол о сарадњи, који представља наставак заједничког рада на усклађивању простора на територији државе потребама особама са инвалидитетом, ради њиховог лакшег и несметаног кретања.   Министар Ђорђевић рекао је да је… опширније »

Министар Ђорђевић: "Нема повлашћених пред законом"

Петак, 21. Септембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да ће извештај о погибији радника на градилишту "Београда на води" бити објављен када за то дозволу буду дали Министарство унутрашњих послова и Тужилаштво, а да је сваки инвеститор дужан да јавност обавести о истинитим чињеницама када дође до евентуалног трагичног догађаја на раду.   "Потпуну информацију о томе шта се десило на градилишту, да су радници били пријављени,… опширније »