Ђорђевић и Топилин о демографији и споровођењу Споразума о социјалној сигурности

Понедељак, 26. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се у Москви са  ресорним министром Руске Федерације Максимом Анатољевичем Топилином.   Министар Ђорђевић се у разговору са Топилином осврнуо на традиционално добре и  пријатељске односе Србије и Русије, посебно када је реч о стратешки важним питањима, што како је рекао, потврђују и чести сусрети двојице председника Александра Вучића и Владимира Путина.   Kључна тема састанка Ђорђевића и… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са министром спољних послова Алжира Абделкадером Месахелом

Субота, 24. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са министром спољних послова Демократске Народне Републике Алжир Абделкадером Месахелом о темама из области које су од заједничког интереса за унапређење сарадње између наше две земље.   „Србија и Алжир увек су имали добре односе, који су успостављени пре скоро шест деценија, а обостраним залагањем, још више се продубљују. Република Алжир, Србији је пружала подршку у свим кључним ситуацијама,… опширније »

Добитницима наградне игре „Узми рачун и победи 2018.“ уручени кључеви аутомобила

Петак, 23. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на београдском Сајму аутомобила, свечано је уручио кључеве аутомобила "Фиат 500л" добитницима трећег циклуса наградне игре "Узми рачун и победи 2018".   Министар Ђорђевић честитао је срећним добитницима на наградама и истакао да је наградна игра премашила сва очекивања, као и да је до сада пристигло више од 5 милиона и 100 хиљада коверата, што доказује да су грађани свесни да Влада Србије,… опширније »

За лечење пензионера у бањама издвојено 400 милиона динара

Петак, 23. Март 2018

На бесплатан опоравак у неку од 24 бање Србије, отићи ће 14 хиљада пензионера, а за ту намену и побољшање пензионерског стандарда издвојено је више од 420 милиона динара, саопштио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   „Већа наплата доприноса омогућила је да нашим пензионерима омогућимо да већи број њих оде на бањско лечење, ове године конкретно хиљаду и петсто њих више ће отићи, укупно 14 хиљада, захваљујући 27 милиона динара што смо… опширније »

Наставак подршке интерно расељеним лицима

Четвртак, 22. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Меморандум о разумевању на пројекту „Подршка локалној интеграцији интерно расељених лица и избеглица из бивше Југославије 2018“ са  шефом мисије Високог комесаријата УН-а за избеглице (УНХЦР) у Србији Хансом Шодером и председницом Управног одбора Удружења „Снага пријатељства“ – Амити мр Надеждом Сатарић.   „Република Србија и Министарство на чијем сам челу… опширније »

Министар Ђорђевић уручио кључеве стана добитнику трећег извлачења наградне игре „Узми рачун и победи 2018.“

Среда, 21. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је кључеве стана срећном добитнику трећег јавног извлачења наградне игре „Узми рачун и победи 2018. – први круг“ Имреу Барањију.   Министар Ђорђевић подсетио је да је Србија започела борбу против сиве економије још 2014. године, када је на челу владе био председник Србије Александар Вучић, али да је истим путем наставила и влада коју сада води председница Ана Брнабић.   "Влада… опширније »

Транспарентим трошењем додељених средстава до бољих услова живота особа са инвалидитетом

Среда, 21. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић, в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић и в.д. помоћника у Сектору за финансијско управљање, рачуноводство и контролинг Саша Трандафиловић разговарали су са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије о расподели средстава по Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици… опширније »

Потписaн Меморандум о сарадњи на спровођењу пројекта ,,Иницијатива за инклузију“

Понедељак, 19. Март 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаo je Меморандум о сарадњи са Немачком агенцијом за међународну сарадњу (ГИЗ) и Националном службом за запошљавање на спровођењу пројекта ,,Иницијатива за инклузију“ у вредности од 1.8 милиона евра.   Министар Ђорђевић захвалио је немачкој влади и амбасадору Акселу Дитману на подршци у спровођењу поменутог пројекта који је само још један доказ да Србија и Немачка имају успешну сарадњу.  … опширније »

Мајка која роди треће и четврто дете имаће 30.000 евра за 10 година од државе Србије, поручио је грађанима председник Србије Александар Вучић

Недеља, 18. Март 2018

Влада Србије усвојила је Стратегију подстицања рађања, а разлог и важност одлуке образложио је председник Александар Вучић: „Број становника 2017, 1. јануара у Србији био је 7.040.272, прираштај - закључно са 31.12. био је -39.202, дневни прираштај значио је да смо губили 107 људи дневно у 2017. години. Дакле, на дневном нивоу Србија је имала 107 људи мање. Ово је без албанског становништва на Косову и Метохији. Процена броја становника 01.03. је 6.995.808 људи у Србији. Од тога… опширније »

Влади Србије је заштита националног идентитета и културног наслеђа од животне важности

Субота, 17. Март 2018

Поводом обележавања Дана сећања на 17. март 2004. године – Погром на Косову и Метохији, на Великој сцени Народног позоришта, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратио се присутнима: „Драги пријатељи, Данас се навршава 14 година од почетка Мартовског погрома над српским становништвом на Косову и Метохији. Сада је прави тренутак за размишљање, анализу и рекапитулацију поводом неколико битних питања за Републику Србију и будућност свих нас.… опширније »