Министар Вулин: Нa бесплатан опоравак у бање ове године иде 12.500 пензионера

Субота, 24. Јун 2017

„Захваљујући повећаној запослености, далеко бољој наплати доприноса и већој фискалној дисциплини ми можемо да кажемо да нам је каса много пунија. Закључно са 22. јуном ове године у касу ПИО фонда је уплаћено 5 милијарди динара више него што је планирано. То је повећање, у односу на план, за 2,81 одсто и захваљујући томе обавезне дотације су смањене толико да ПИО фонд неће повући из буџета 11,5 милијарди динара“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална… опширније »

Министар Вулин: Јуче је цео свет показао кога жели у свом друштву

Субота, 24. Јун 2017

Сигуран сам да је сваки грађанин Србије јуче био поносан и на председника каквог смо добили али и на сам чин инаугурације који је доказ колико се Србија променила, рекао је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин. Приликом обиласка пензионера који се налазе на бесплатној рехабилитацијуше у Врњачкој бањи, Вулин је рекао да висок ниво званица показује колико је Србија цењена, колико се о Србији другачије размишља, говори колико је Србија промењена земља.… опширније »

Одржане Српско-словачке комеморативне свечаности у оквиру комплекса Чешко-словачког војног гробља у Крагујевцу

Среда, 21. Јун 2017

Поводом одржавања Српско-словачких комеморативних свечаности, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милан Поповић, данас је положио венац и одао почаст у оквиру комплекса Чешко-словачког војног гробља у Крагујевцу. Венце је положила и висока делегација Министарства одбране и Војске Србије, чланови Градског већа и помоћници градоначелника Крагујевца, као и дипломатски представници Словачке Републике у Републици Србији. опширније »

Изједначавање приватних и државних домова за старе

Среда, 21. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас на отварању стручног скупа „Спона за будућност“ у Установи геронтолошки центар Београд, да ће у потпуности изједначити могућност државних и приватних домова да учествују на тржишту и да конкуришу за све оне кориснике који желе да буду смештени и за чији смештај је новац обезбедила држава. опширније »

Министар Вулин присутвовао обележавању две године рада Прихватног центра у Прешеву

Уторак, 20. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, рекао је данас на обележавању друге годишњице рада Прихватног центра у Прешеву да је пре две године Влада Републике Србије по наређењу председника Владе, Александра Вучића, оформила Прихватни центар у Прешеву, и изразио је захвалност што је Вучић као председник Владе највише пута од свих у Европи обишао мигранте и инсистирао на томе да према мигрантима морамо бити хумани и достојанствени. „Ово не би било… опширније »

Телеграм саучешћа министра Вулина поводом напада у Лондону

Понедељак, 19. Јун 2017

АМБАСАДА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ У БЕОГРАДУ Њ.Е. Денис КИФ, амбасадор опширније »

Државни секретар Ненад Иванишевић учествовао на Округлом столу ,,Резултати трећег истраживања о ставовима грађана према избеглицама и избегличкој кризи“

Понедељак, 19. Јун 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, учествовао је данас на Округлом столу на коме су представљени резултати трећег истраживања ставова грађана Србије према избеглицама и избегличкој кризи. опширније »

Министар Вулин: Мржња не сме и не може да буде лице Србије

Понедељак, 19. Јун 2017

„Мржња не може да буде лице Србије и мржња не може да буде лице Срба. Нема места за мржњу међу Србима и нема места за мржњу у нашем друштву“, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, који је заједно са председником Националног савета ромске националне мањине, Витомиром Михајловићем, и председником општине Чукарица, Срђаном Коларићем, уклањао графите који позивају на насиље против ромске популације, исписане на згради Дома здравља „Др Симо… опширније »

Министар Вулин: Србија припрада свакоме ко живи у њој

Недеља, 18. Јун 2017

БЕОГРАД - У Србији живи 29.415 људи који још увек имају избеглички статус и држава се о њима брине, као што брине о свим својим грађанима, јер Србија припада свакоме ко у њој живи, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин. опширније »

Министар Вулин: Подршка Брнабић-гаранција за наставак Вучућеве политике

Недеља, 18. Јун 2017

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председник Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да ће странка коју води подржати избор Ане Брнабић за премијера јер ју је предложио председник Србије Александар Вучић, који је гаранција да ће она наставити политику коју је сам Вучић водио као председник владе и зато што им је стало до континуитета те политике. опширније »