Измене у поступку и начину остваривања права на одсуство са рада ради посебне неге детета

Среда, 04. Јул 2018

Законом о финансијској подршци породици са децом („Службени гласник РС“ бр. 113/2017 и 50/2018), који је у примени од 1. јула текуће године, заинтересована јавност своје захтеве за одсуство са рада ради посебне неге детета треба као и до сада да подносе искључиво градским/општинским службама дечије заштите.   Чланом 38. овог закона прописано је да о степену сметњи у психофизичком развоју и инвалидитету детета мишљење даје надлежна комисија фонда за пензијско и инвалидско… опширније »

Ђорђевић уз подршку Норвешке наставља борбу против сиве економије

Понедељак, 02. Јул 2018

Председница Владе Републике Србије, Ана Брнабић, дочекала је уз постројену Гарду и химне двеју земаља, премијерку Норвешке, Ерну Солберг, која борави у званичној посети нашој земљи.    Након разговора председнице Владе и премијерке Норвешке, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Санес Бјорнстадом анекс уговора „Додатак број 1 уз уговор између Министарства спољних послова Краљевине… опширније »

Обележена 76. годишњица од Битке на Козари

Понедељак, 02. Јул 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом 76. годишњице од Битке на Козари,  коју заједнички обележавају Влада Републике Српске и Влада Републике Србије, положио је венац и одао почаст херојима у Националном парку  „Мраковица“ код Приједора у Републици Српској.   Церемонију је предводио председник Републике Српске Милорад Додик, а венце су, поред председника Додика и министра… опширније »

Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција

Субота, 30. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписаo je Меморандум о сарадњи са председником немачке хуманитарне организације АСБ, Кнутом Флекенштајном.   Меморандумом је успостављена сарадња на пројекту „Иницијатива за социјалну димензију европских интеграција“. Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, као представник Републике Србије, прави избор 15 социјално девастираних општина из руралних средина. Задатак сваке… опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадорима Норвешке, EУ, САД и Турске

Субота, 30. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  разговарао је са амбасадорима Норвешке, EУ, Сједињених Америчких Држава и Турске на скупу посвећеном оснаживању и запошљавању грађана, посебно рањивих група у Рашкој области, којем су присуствовали и представници Бошњачког националног већа.     Ђорђевић je својим саговорницима пренео снажну одлучност Владе Републике Србије да унапреди положај мањина у српском друштву, посебан фокус биће на оснаживању… опширније »

Обележена 629. годишњице од боја на Косову

Четвртак, 28. Јун 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац код Споменика косовским јунацима у Крушевцу и одао почаст поводом 629. годишњице од боја на Косову.   Министар Ђорђевић изјавио је да Косовска битка, одржана на Видовдан 1389. године, представља симбол борбе за слободу, против окупације и против оних који желе да српском народу отму оно што му припада.   "Видовдан је велики празник за Србију и… опширније »

Министар Ђорђевић на јавној расправи о Нацрту Закона о родној равноправности

Уторак, 26. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је на јавној расправи о Нацрту закона о родној равноправности да разлике између мушкараца и жена у Републици Србији не смеју да постоје, већ да послове обављају они који су у томе најбољи и тако допринесу у изградњи боље и савременије државе.   Ђорђевић је истакао да ће Србија бити модерна и развијена земља када се у друштву не буде причало о мушкарцу и жени, већ о човеку и додао да верује да ће Србија,… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима фондова завода за пензијско и инвалидско осигурање бивше СФРЈ

Субота, 23. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорима фондова/завода за пензијско и инвалидско осигурање основаних на простору држава бивше СФРJ на 10. састанку, који је ове године одржан у Београду.   Министар Ђорђевић информисао је директоре о увођењу пензионерских картица, плановима и приоритетима Министарства у наредном периоду и нагласио да је један од важних пројеката ресора којим он руководи и израда социјалних карата.… опширније »

Обележено 20 година од отмице српских рудара у Белаћевцу

Петак, 22. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је обележавању 20 година од отмице српских рудара у Белаћевцу и изјавио да Република Србија не сме да заборави ниједну недужну жртву са Косова и Метохије.   Министар Ђорђевић рекао је да се чувањем сећања одаје поштовање недужним жртвама и истакао да се таква страдања невиних људи никада више не смеју догодити.   „Ово је веома тужан дан за Србију. Пре 20 година, на овај дан страдало је… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Мондолони обишли Споменик захвалности Француској

Среда, 20. Јун 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је са амбасадором Француске у Републици Србији Њ.Е. Фредериком Мондолонијем радове на реконструкцији Споменика захвалности Француској који се налази на Калемегдану.   Министар Ђорђевић изјавио је да је председник Републике Србије Александар Вучић, приликом поседње посете француске делегације Србији обећао да ће овај споменик бити откривен 11. новембра о.г. када се обележава Дан победе у Првом светском… опширније »