Министар Ђорђевић се састао са председницима добротворне организације Католичке цркве Каритас Немачке и Србије

Среда, 30. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са председницима добротворне организације Католичке цркве Каритас Немачке и Србије – Петером Нехером и надбискупом Станиславом Хочеваром. Министар Ђорђевић се захвалио на несебичној подршци коју Каритас пружа рањивим групама становништва у Србији, као и током мигрантске кризе. „Ценимо Вашу сарадњу на пројектима и жеља ми је да је додатно унапредимо. Србија изузетно уважава свеукупну подршку… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку са председницом Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, Весном Петровић

Уторак, 29. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са председницом Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, Весном Петровић. На састанку је размотрена могућност за измену Правилника о ближим условима и стандардима за пружање услуга социјалне заштите. Договорено је да се уради анализа финансијских ефеката на које би те измене утицале. У складу са тим, Савез ће у наредном периоду доставити и предлог за „Предах“ смештај по узору на… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку са шефом Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији, Мишелом Сен-Лоом

Уторак, 29. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са шефом Представништва Дечијег фонда Уједињених нација (УНИЦЕФ) у Србији, Мишелом Сен-Лоом. Министар Ђорђевић захвалио се на несебичној подршци коју УНИЦЕФ пружа Србији, са жељом да се сарадња додатно унапреди нарочито у области подршке рањивим категоријама деце. „Поносни смо на сарадњу са УНИЦЕФ-ом, дугу 70 година. УНИЦЕФ препознајемо као једног од кључних партнера у области заштите деце и у том… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку са представницима Фондације СОС Дечија села Србија

Уторак, 29. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са представницима Фондација СОС Дечија села Србија. Министар Ђорђевић захвалио се на подршци коју Фондација кроз различите пројекте пружа деци у Србији, нарочито деци без родитељског старања, којима је помоћ најпотребнија, као и на подршци током мигрантске кризе, са жељом да се сарадња додатно унапреди. „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања припрема низ нових пројеката и… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са представницима Међународне организације за миграције (ИОМ)

Уторак, 29. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са регионалним координатором Међународне организације за миграције (ИОМ), Петером Ван Дер Ауверертом, и шефицом Канцеларије у Србији, Лидијом Марковић. Министар Ђорђевић се захвалио на одличној сарадњи и свеукупној подршци коју је Међународна организација за миграције пружила Влади Републике Србије током мигрантске кризе, у циљу обезбеђивања хуманих услова за боравак миграната у нашој земљи. Регионални… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Пољске, Њ.Е. Томашом Његођишем

Понедељак, 28. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадором Републике Пољске у Републици Србији, Њ.Е. Томашем Његођишем. Билатерална сарадња са Пољском, у оквиру делокруга Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је најразвијенија у области социјалног осигурања. Министар Ђорђевић је изразио жељу да се сарадња са Пољском унапреди у свим областима, и напоменуо да је приступање Европској Унији стратешки циљ Србије и да министарство… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницима Добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“

Понедељак, 28. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са представницима Добротворне фондације Српске православне цркве „Човекољубље“. Министар Ђорђевић захвалио се на свеукупној несебичној подршци коју је Фондација „Човекољубље“ пружила у циљу подршке избеглим и интерно расељеним лицима, као и током мигрантске кризе. „Добротворну фондацију Српске православне цркве „Човекољубље“ препознајемо као поузданог партнера и… опширније »

Влада Републике Србије подржава људе који желе да успеју

Субота, 26. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, обишао је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ , Геронтолошки центар Суботица и Геронтолошки центар Кањижа. Током посете, министар Ђорђевић упознао се са радом ових установа, начином функционисања, условима у којима раде запослени и бораве корисници услуга установа социјалне заштите. Министар Ђорђевић је овом приликом изјавио: “Данас сам видео жељу да се унапреди рад оба центра, а све у сврху… опширније »

Министар Ђорђевић се састао координаторком Саветовалишта против насиља у породици Весном Станојевић

Петак, 25. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић примио је, заједно са помоћницом министра у Сектору за антидискриминиациону политику и унапређење родне равноправности Нином Митић, координаторку Саветовалишта против насиља у породици Весном Станојевић.   На састанку је договорена израда правилника који се односи на сарадњу између Центара за социјални рад и Сигурних кућа, а размотрени су начини финансирања и технички проблеми са којима се суочавају Сигурне… опширније »

Министар Ђорђевић на 39. седници Извршног одбора Удружења послодаваца установа социјалне заштите Републике Србије

Петак, 25. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, присуствовао је 39. седници Извршног одбора Удружења послодаваца установа социјалне заштите Републике Србије. Министар Ђорђевић је изјавио да је почаствован позивом да присуствује овој седници, посебно јер је позив стигао на почетку његовог мандата, што показује пуно поверење овог удружења и руководстава установа чланица. Нагласио је да ће министарство наставити да ствара боље услове и да ће настојати да у оквиру… опширније »