30 милиона динара за Шид и Сомбор

Четвртак, 28. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Меморандум о сарадњи са aмбасадом Краљевине Норвешке у Србији и удружењем "Група 484", чиме је настављена сарадња на најважнијим инфраструктурним пројектима, у општинама које су биле погођене мигрантском кризом.    Министар Ђорђевић захвалио je Краљевини Норвешкој, као једном од највећих билатералних донатора, на несебичној и континуираној подршци српском народу, која је настављена у… опширније »

Представљени резултати рада Министарства и приоритети за наредну годину

Среда, 27. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је (шестомесечи) рад министарства и најавио планове и пројекте који ће Србију учинити још бољим, одговорнијим, безбеднијим и лепшим местом за живот.   Ђорђевић је захвалио свом тиму на вредном раду, пожртвованости, идејама, постигнутим резултатима и реализованим пројектима.    „Нисмо хтели да будемо превише амбициозни, већ реални, како би имали ефикасне али мерљиве резултате… опширније »

Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уручена захвалница Савеза слепих Србије

Среда, 27. Децембар 2017

Савез слепих Србије уручио је захвалницу Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за велики допринос у унапређењу положаја слепих и слабовидих особа и успешну сарадњу коју је, у име министра Зорана Ђорђевића, примила в.д. помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.       Тим поводом, Барошевић је истакла да је заједнички задатак Владе Републике Србије да уклони све препреке, не само партиципације слепих особа у… опширније »

Министар Ђорђевић приликом радне посете Ивањици отворио Дијализни центар и најавио реорганизацију Центара за социјални рад

Понедељак, 25. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић боравио је у Ивањици и обишао нове просторије Центра за социјални рад, реконструисане објекте Дома здравља, новоизграђени Дијализни центар и Дневни боравак „Сунце“ за особе са инвалидитетом.   Министар Ђорђевић је нагласио да ресорно министарство у наредном периоду планира реорганизацију центара за социјални рад у Србији у циљу ефикасности рада запослених и подизања квалитета услуга.   Након… опширније »

Честитка министра Ђорђевића грађанима који славе Божић по Грегоријанском календару

Понедељак, 25. Децембар 2017

У име Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и у своје име, честитам грађанима који по Грегоријанском календару славе Божић, најрадоснији хришћански празник, у нади да ће донети међусобно поштовање, разумевање и толеранцију са жељом да празничне дане проведу у миру, благостању и породичној срећи.    Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »

ПЛАН ИНСПЕКЦИЈСКОГ НАДЗОРА ИНСПЕКТОРАТА ЗА РАД ЗА 2018. годину

Петак, 22. Децембар 2017

Инспекторат за рад, као орган управе у саставу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања врши надзор над применом закона и других прописа у области рада, првенствено у области радних односа и области безбедности и здравља на раду. План рада Инспектората за рад у 2018. години усмерен је ка остварењу стратешких циљева инспекције рада, као што су:   сузбијање рада ''на црно'' и смањење броја повреда радно-правних института из области радних односа… опширније »

Продубљивање сарадње Републике Србије и Републике Кубе

Петак, 22. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Републике Кубе у Републици Србији, Њ.Е. Густавом Тристом дел Тодом и разговарао о областима у којима је могуће унапредити сарадњу две земље.   Министар Ђорђевић осврнуо се на недавну успешну посету председника Републике Србије Александра Вучића Републици Куби и констатовао да се пријатељски односи две земље, који трају пуних седамдесет година, још више продубљују. Такође,… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са шефом делегације Европске уније у Републици Србији и амбасадором Семом Фабрицијем

Петак, 22. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са шефом делегације Европске уније у Републици Србији, амбасадором Семом Фабрицијем,  и том приликом истакао да је процес прикључења Европској унији стратешки правац Републике Србије и један од најважнијих стубова спољне политике.   На састанку је разговарано  о преговарачким поглављима 2 – Слободно кретање радника и 19 – Социјална политика и запошљавање као и о сарадњи у… опширније »

Министар Ђорђевић на Завршној конференцији ЕРП - а и ЕСРП - а

Четвртак, 21. Децембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на Завршној конференцији Платформе за праћењe спровођења примене програма економских реформи (ЕРП) и Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике (ЕСРП) у процесу европских интеграција на тему „Значај сарадње државе и цивилног друштва у праћењу спровођења реформи у процесу европских интеграција“.   „Приоритет Владе Републике Србије на путу ка чланству у Европској унији… опширније »

Потписан Споразум између Републике Србије и Руске Федерације о социјалној сигурности

Среда, 20. Децембар 2017

    Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, приликом посете Руској Федерацији, потписао је са руским министром рада и социјалне заштите Максимом Анатољевичем Топилином, Споразум о социјалној сигурности и нагласио да Република Србија и Руска Федерација заслужују један овакав споразум, јер је неопходно да имају добре односе у свим областима, па и у овој.              „Споразум… опширније »