Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорком Аустралије Њ.Е. Џулијом Фини

Уторак, 24. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорком Аустралије у Ребулици Србији, Њ.Е. Џулијом Фини. Министар Ђорђевић изразио је задовољство због сусрета са амбасадорком Фини и жељу за унапређењем сарадње двеју земаља. Предложио је да се у што скоријем периоду сарадња у области социјалног осигурања формализује споразумом и нагласио је да је потребно успоставити сарадњу и у другим областима из надлежности Министарства. Такође, упознао је… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са патријархом српским Иринејом

Понедељак, 23. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и његова светост патријарх српски господин Иринеј разговарали су у згради Патријаршије о сарадњи Српске православне цркве и Министарства. На састанку је било речи о темама из делокруга рада Министарства, а његову светост патријарха српског Иринеја посебно је занимала најава министра Ђорђевића о изради социјалних карата грађана, али и рад народних кухиња на Косову и Метохији. У срдачном разговору министар Ђорђевић и… опширније »

Министар Ђорђевић на 62. Међународном сајму књига

Понедељак, 23. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је отварању 62. Међународног сајма књига у Београду, под слоганом „Кључ је у књигама“, који су отворили аустријски писац и публициста Карл Маркус Гаус и академик Миро Вуксановић. Међународни сајам књига трајаће до 29. октобра, а посетиоцима ће се представити око 500 излагача, од чега око 50 из иностранства.  У фокусу овогодишњег сајма биће савремена књижевност једног великог и… опширније »

Министар Ђорђевић на полагању венаца у спомен-парку Шумарице

Субота, 21. Октобар 2017

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је данас молебану у Шумарицама, који је, код споменика стрељаним ђацима и професорима у Другом светском рату, служио владика шумадијски Јован са свештенством. Након молебана председник Вучић је положио венац у спомен-парку у Крагујевцу на обележевању Дана сећања на жртве у Другом светском рату.  Обележавању у Шумарицама присуствовали су поред председника Вучића, премијерка Ана Брнабић, министар Зоран Ђорђевић, Славица Ђукић-Дејановић,… опширније »

Министар Ђорђевић на обележавању 73. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату

Петак, 20. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиo je државну церемонију поводом обележавања 73. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату уз пуне државне и војне почасти.  Министар Зоран Ђорђевић положио је венац на Спомен-гробљу ослободилаца Београда и на Споменик Црвеноармејцу, а пошту су одали и  представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa, СУБНОР-а Србије, као и представници амбасада Руске Федерације,… опширније »

Министар Ђорђевић на омладинском форуму “Актуелни проблеми обезбеђења евроазијске безбедности“

Петак, 20. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је омладинском форуму “Актуелни проблеми обезбеђења евроазијске безбедности“.   Приликом излагања министар Ђорђевић је истакао да је овај форум од великог значаја за младе и њихову будућност.   „Све што данас радимо, радимо са циљем да млађим генерацијама поставимо темеље за светлију и бољу будућност, у нади да ће они бити храбрији и одважнији у њој“, поручио је министар… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницима Европске комисије о инклузији Рома и Ромкиња у Србији

Среда, 18. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државна сектретарка Стана Божовић и помоћница министра у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић састали су се са делегацијом Европске комисије, предвођеном Маријом Гарсијом Фидалго, координаторком за политику у вези са инклузијом Рома у Одељењу за суседску политику и преговоре о проширењу.  На састанку је разговарано о даљим корацима које је потребно предузети у… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Пољске у Србији Њ.Е. Томашем Његођишем

Среда, 18. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Пољске у Србији, Њ.Е. Томашем Његођишем. Министар Ђорђевић истакао је пријатељске односе које имамо са Републиком Пољском и додао како би сарадњу у области ресорног министарства требало додатно унапредити.  „Наша жеља је да се сарадња са Пољском унапреди у свим областима, посебно у домену социјалног осигурања и промоцијe родне равноправности, као и заштите правa жена и… опширније »

Министар Ђорђевић присуствовао састанку радне групе за израду Споразума о социјалном осигурању између Србије и Руске Федерације

Уторак, 17. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је састанку радне групе за израду Споразума о социјалном осигурању између Републике Србије и Руске Федерације. Током састанка, министар Ђорђевић је истакао значај традиционално добрих односа две земље, важност сарадње у области социјалног осигурања, као и то да је овај споразум један од начина за унапређење односа. „Србија је одлучна у томе да односе са Русијом одржава на највишем могућем нивоу, и… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Алжира у Србији Њ.Е. Абделхамидом Шебшубом

Уторак, 17. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Народне Демократске Републике Алжир у Републици Србији Њ.Е. Абделхамидом Шебшубом.  Министар Ђорђевић je том приликом истакао да билатералну сарадњу са Алжиром одликују добри и пријатељски односи које је потребно учврстити посебно у областима које се односе на социјалну и здравствену заштиту и миграције.  „Народна Демократска Република Алжир је увек пружала подршку у свим… опширније »