Министар Ђорђевић присуствовао обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина у Доњој Градини

Недеља, 15. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је у спомен-подручју Доња Градина обележавању Дана сећања на жртве усташког злочина – геноцида у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доња Градина.   Манифестација је започела служењем свете архијерејске литургије у Цркви светих апостола Петра и Павла, након чега су положени венаци у спомен-подручју Доња Градина, а служен је и парастос и помен жртвама усташког… опширније »

Министар Ђорђевић одао почаст настрадалима у авионској несрећи у Алжиру

Петак, 13. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости која је отворена у амбасади Алжира поводом смрти 257 људи након пада војног транспортног авиона „Иљушин 76“.   „Сваки живот који је изгубљен огромна је трагедија сама по себи. Велики број трагично настрадалих даје обавезу нашим пријатељима, народу Алжира да из овога изађу још јачи. Остаје жал и вечно сећање. Нека им је слава и хвала “, написао је министар.  … опширније »

Додељени кључеви првој добитници стана другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2018"

Среда, 11. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уручио је кључеве стана првој добитници другог круга наградне игре "Узми рачун и победи 2018" Катарини Стевановић из Сврљига.   Министар Ђорђевић честитао је срећној добитници на награди којој ће овај стан, као студенткињи много значити и истакао да ће Влада Србије наставити са акцијама сузбијања рада на црно додајући да додатни подстрек дају све бољи резултати борбе против сиве економије.  … опширније »

Министар Ђорђевић упознао полазнике 7. класе Високих студија безбедности и одбране са приоритетима Министарства

Уторак, 10. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са полазницима 7. класе Високих студија безбедности и одбране и упознао их са најближим сарадницима и циљевима рада сваког сектора у Министарству.   Један од полазника 7. класе ВСБО је и в. д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.   Министар Ђорђевић рекао је да је главни циљ Министарства активан рад на побољшању демографске слике Србије, како је то и… опширније »

Министар Ђорђевић на Ускрс са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“

Недеља, 08. Април 2018

Министар за  рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, на највећи хришћански празник Ускрс, посетио је Установу за децу и младе „Сремчица“ и корисницима пожелео срећан празник. Приликом поделе ускршњих јаја уследило је и традиционално туцање јајима.    „Приликом обиласка Установе, сагледао сам све недостатке и проблеме који постоје. Желим да их решимо, посебно јер је реч о нечему што ће, не само олакшати живот корисницима, већ га и… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Међународни дан Рома

Субота, 07. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, честитао је Међународни дан Рома свим припадницима ромске националне заједнице и рекао да је као друштво радимо на томе да се подигне свест о проблемима са којима се Роми суочавају.   „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је много тога урадило када је у питању побољшање услова живота Рома у Србији. Направљен је велики помак, али постоји још много тога у плану. Кроз спровођење… опширније »

Министар Ђорђевић одао почаст настрадалима у бомбардовању Београда у Другом светском рату

Петак, 06. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац и одао почаст настрадалима у шестоаприлском бомбардовању Београда 1941. године у Алеји страдалих на Новом гробљу у Београду.   Министар Ђорђевић рекао је да је Други светски рат однео много живота, али да су тада као и сваки пут у историји српски народ и Србија били на правој страни.  „Дужност Републике Србије је да се сећа свих оних који су дали оно највредније - своје животе, да… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Ускрс грађанима Србије

Четвртак, 05. Април 2018

У име Министарства, као и своје лично име, свим грађанима Србије, који славе васкрсење Христово, честитам највећи хришћански празник Ускрс са жељом да празнични дани у њихове домове донесу здравље, срећу, радост и духовни мир.   Христос васкрсе! Срећан Ускрс!   Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић   опширније »

Потписани уговори за доделу средстава Програмског конкурса за 2018. годину Савезима удружења особа са инвалидитетом

Четвртак, 05. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је, са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом из целе Србије, уговоре о додели средстава по Програмском конкурсу за унапређење положаја особа са инвалидитетом у Републици Србији у 2018. години за који је издвојено 240 милиона динара. Министар Ђорђевић пожелео је срећу Савезима којима су додељена средства за пројекте истакавши да верује да ће бити успешни.   „Уколико се распоређена… опширније »

Министар Ђорђевић на хуманитарној изложби ускршњих јаја

Четвртак, 05. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћника министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић, обишли су хуманитарну изложбу ускршњих јаја, која су офарбали и украсили чланови Удружења особа са инвалидитетом „Победник“.   Ђорђевић је рекао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања наставља активно да ради на пружању финансијске и сваке друге врсте подршке и сарадње овом удружењу у циљу… опширније »