Србија данас јача него јуче, слабија него сутра

Петак, 12. Октобар 2018

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, уз присуство министра за рад, запошљавање,борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића, осталих министара у Влади Србије и многобројних грађана, открила је споменик Другом пешадијском пуку српске војске, познатијем по свом називу "гвоздени" пук, који је учествовао у ратовима од 1912. до 1918. године, и поручила је да је Србија данас јача него што је била јуче, а слабија него што ће бити сутра. "Стати овде, пред овај споменик,… опширније »

СОС телефон мора бити у складу са законом

Петак, 12. Октобар 2018

Приликом посете чланова Владе Републике Србије Прокупљу, на челу са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на питање новинара поводом писања појединих медија о такозваном намештању тендера Министарства за СОС број за жене жртве насиља рекао је да је већ наложио да се случај испита.   "Пажљиво сам прочитао текст који је изашао у једним дневним новинама. Лично не знам ко је господин Александар… опширније »

Порука грађанима из осетљивих категорија нашег друштва - НИСТЕ САМИ

Четвртак, 11. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на конференцији поводом пројекта „Нисте сами“, који је покренут у циљу подизања свести у друштву о важности  превазилажења предрасуда према младим особама са проблемима менталног здравља и инвалидитетом.   Министар Ђорђевић истакао је да је дужност и обавеза Министарства, али и целог друштва да одговорно приступи решавању проблема са којима се суочавају грађани из осетљивих група,… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Краљевине Норвешке Бјорнстад о наставку сарадње у будућем периоду

Четвртак, 11. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Бјорнстадом о наставку сарадње и будућим активностима у склопу пројекта ,,Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно“.   Министар Ђорђевић пренео је своје задовољство резултатима наведеног пројекта и још једном захвалио на подршци коју Краљевина Норвешка пружа Републици Србији у борби против сиве… опширније »

Одржана комеморација државном секретару Неговану Станковићу

Среда, 10. Октобар 2018

Комеморација државном секретару Неговану Станковићу, који је изненада преминуо у својој 58. години, одржана је данас у Дому војске.   Први потпредседник Владе Републике Србије, председник Социјалистичке партије Србије и министар спољних послова Ивица Дачић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић опростили су се од свог колеге истакавши да је Негован био изузетно вредан човек, пожртвован и велики борац за права свих оних који су се борили за своју… опширније »

Министар Ђорђевић учествовао на седмом округлом столу социјалног дијалога у југоисточној Европи

Уторак, 09. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државна секретарка Бојана Станић присуствовали су седмом округлом столу социјалног дијалога у југоисточној Европи на тему Нестандардни облици запошљавања у условима глобализације и дигитализације, у Будви.   Министар Ђорђевић истакао је да је дужност Владе Србије да прати и сагледава све аспекте утицаја дигитализације на област рада, како би се законски и други прописи прилагодили новим облицима рада, а у циљу… опширније »

Отворено представништво највеће америчке компаније за некретнине „RE/MAX“ у Србији

Уторак, 09. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је свечаном отварању представништва највеће америчке компаније за некретнине „RE/MAX“ у Србији.   Министар Ђорђевић истакао је да је отварање представништва једне овакве компаније, која је светски лидер у услугама за некретнине и једна од најпрепознатљивијих америчких компанија, велика ствар за привреду земље и добар показатељ економског напретка Србије.   „Улазак компаније… опширније »

Саопштење за јавност

Уторак, 09. Октобар 2018

Поштоване колегинице и колеге, Обавештавамо вас да ће комеморација поводом смрти државног секретара Негована Станковића бити одржана 10. октобра у 13 часова у Дому Војске Србије (Француска 2) у Београду. Сахрана ће се обавити истог дана у 15.20 часова на Новом Бежанијском гробљу.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања   опширније »

Преминуо државни секретар Негован Станковић

Понедељак, 08. Октобар 2018

Са тугом и жаљењем саопштавамо да je државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић преминуо данас 08. октобра 2018. године услед срчаног удара у својој 58 години. Министар Зоран Ђорђевић, у своје лично име и име свих запослених у Министарству, породици Станковић изражава најдубље саучешће. Време и место сахране и комеморације биће накнадно саопштени. опширније »

Инспекција открила 12 дивљих градилишта у Београду која су ангажовала раднике „на црно“

Понедељак, 08. Октобар 2018

Инспекторат за рад у оквиру Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања током спровођења ванредних инспекцијских надзора у Београду током септембра, открио је 12 градилишта на којима су затечени радници који су обављали посао „на црно“.   Затечени радници напуштали су своја радна места без пристанка на легитимисање и одговарање на сва остала питања инспекције у вези са њиховим радним ангажовањем.   Видео снимке са градилишта, на којима је извршен… опширније »