Захвалница министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу за изузетне заслуге и пријатељство са Алжиром

Четвртак, 06. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић добио је захвалницу за изузетне заслуге, пријатељство, допринос и исказану посвећеност... опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадором и војним аташеом Републике Анголе

Среда, 05. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се данас са Њ.Е. Јосе Јосо Мануелом, амбасадором Републике Анголе и А. Едуардо де Силвом, војним аташеом. опширније »

Министар Ђорђевић: Израда социјалних карата, отварање нових радних места и борба против сиве економије приоритети Министарства за рад

Среда, 05. Јул 2017

Израда регистра социјалних осигураника и социјалних карата, отварање нових радних места и борба против сиве економије приоритети су Министартва за рад... опширније »

Министар Ђорђевић се састао са делегацијом ММФ-а

Понедељак, 03. Јул 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састаo се данас са делегацијом Међународног монетарног фонда коју је предводио Џејмс Руф... опширније »

Примопредаја дужности у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Министарству одбране

Петак, 30. Јун 2017

У складу са Протоколом о примопредаји дужности у органима државне управе, новоизабрани министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић примио је данас у Палати Србија дужност од досадашњег министра за рад Александра Вулина, који је преузео Министарство одбране. опширније »

Министар Ђорђевић: Циљ је да грађанима буде боље

Четвртак, 29. Јун 2017

БЕОГРАД - Нови министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ðорђевић изјавио је вечерас да ће нова влада наставити тамо где је претходна стала... опширније »

Писмо министра Александра Вулина запосленима у систему социјалне заштите

Четвртак, 29. Јун 2017

У протеклим годинама заједно смо мењали систем социјалне заштите на боље. Прошли смо кроз тешка времена увек водећи рачуна о потребама наших корисника. Разумели смо људску муку, трудили се да је ублажимо, били уз оне који пате. Од поплава, преко снежних намета, на непроходним путевима, у непрегледним избегличким колонама, где год да је тешко, били смо заједно и нико није питао када почиње а када престаје радни дан, и нико није оставио људско биће без заштите и пажње. Са нашим најстаријим… опширније »

Министар Вулин: Безбедност и здравље радника који при високим температурама раде на отвореном приоритет послодаваца и државе

Уторак, 27. Јун 2017

„У време великих врућина сви смо дужни да посебно водимо рачуна о онима који, у периоду од 11:00 до 16:00 часова, раде тешке физичке послове. Инспекција рада ће проверавати и жели да упозори сваког послодавца да води рачуна да, где год је могуће, организује рад у најтоплијем периоду дана на отвореном у складу са највишим безбедносним стандардима. Очекујемо од сваког послодавца да се потруди да, уколико је температура преко 36 степени Целзијуса и уколико се ради на посебно тешким… опширније »

СМЕРНИЦЕ ЗА БЕЗБЕДАН И ЗДРАВ РАД НА ОТВОРЕНОМ ПРИ ВИСОКИМ ТЕМПЕРАТУРАМА

Уторак, 27. Јун 2017

Овде су дате смернице за послодавце и запослене, које ће им помоћи да се ризик по здравље при раду на високим температурама на отвореном сведе на најмању могућу меру и како поступати у случају појаве здравствених проблема везаних за рад на високим температурама. Када температура ваздуха у летњим месецима прелази 36°Ц, запослени који обављају послове на отвореном, као што су послови у грађевинарству, пољопривреди и сл., сматра се да раде у неповољним радним условима, што може… опширније »

Свака следећа Влада следиће политику Владе Александра Вучића − без смањивања социјалних давања

Понедељак, 26. Јун 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин, обишао је данас одмаралиште Црвеног крста на Вршачком брегу и том приликом изјавио да је политика Владе Александра Вучића била таква да није било смањивања социјалних давања, да су све што се уштедело и зарадило на првом месту осетили они којима је помоћ била најпотребнија и да ће се тако понашати свака следећа влада. „Нема смањивања социјалних давања, све што зарадимо ићи ће за кориснике социјалних… опширније »