Министар Ђорђевић са члановима кабинета посетио Музеј савремене уметности

Понедељак, 30. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је првог званичног радног дана Музеј савремене уметности у Београду са најужим руководством министарства. Директор музеја Слободан Накарада упознао је министра са реализованим пројектом адаптације, реконструкције и доградње зграде музеја, садашњим најсавременијим решењима ентеријера и свих услова за поставке, као и даљим плановима ове значајне институције. Кустос Мишела Блануша је министру представила изложена… опширније »

Министар Ђорђевић са својим колегијумом посетио Завод за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ у Крагујевцу и присуствовао 8. Међународном инклузивном музичком фестивалу „Ноте за све“

Недеља, 29. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са колегијумом Министарства, државним секретарима и помоћницима  обишао је Завод за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ у Крагујевцу. Министар Ђорђевић рекао је да је Република Србија спремна да инвестира у објекат “Мале пчелице” који је већ сада и тек ће постати пример не само за Србију већ и за овај део Европе. „Завод за смештај одраслих лица „Мале пчелице“… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Удружењу потомака солунских ратника “Др Арчибалд Рајс”

Субота, 28. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, помоћница Нина Митић и председник општине Чукарица Срђан Коларић посетили су Удружења потомака солунских ратника “Др Арчибалд Рајс” на челу са председником Удружења Мирославом Ђоловићем. Министар Ђорђевић изразио је захвалност присутнима на поштовању људи који су се борили за нашу слободу и очување нашег идентитета свих ових година. Током састанка, чланови Удружења потомака солунских ратника “Др… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Удружење пензионера општине Чукарица

Петак, 27. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са помоћницом Нином Митић посетио је Удружење пензионера општине Чукарица. Састанку су присуствовали председник општине Чукарица Срђан Коларић, заменик председника Бранислав Ћелић, чланица Већа Стана Лукић и председник Удружења пензионера општине Чукарица Слободан Ђокић. Министар Ђорђевић изразио је захвалност пензионерима на разумевању досадашњих мера Владе, а које су у највећој мери погодиле наше најстарије… опширније »

Министар Ђорђевић отворио округли сто „Социјална инклузија у Републици Србији“

Четвртак, 26. Октобар 2017

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић и стална координаторка Уједињених нација у Србији Карла Робин Херши отворили су округли сто „Социјална инклузија у Републици Србији“. Приликом заседања, потписани су Меморандум о разумевању између Министарствa за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, Високог комесаријатa УН за избеглице… опширније »

Министар Ђорђевић састао ce са председницом Београдског фонда за политичку изузетност, Соњом Лихт

Четвртак, 26. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, државна секретарка Стана Божовић и помоћница министра Нина Митић састали су се са председницом Београдског фонда за политичку изузетност, Соњом Лихт. Министар Ђорђевић се захвалио представницима Београдског фонда за политичку изузетност на спремности за сарадњу и пружању помоћи у креирању нове Стратегије превенције и заштите од дискриминације и подсетио да је у финалној фази усвајања и Закон  о забрани… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Безбедност и здравље на раду у дуалном образовању“

Среда, 25. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је конференцију „Безбедност и здравље на раду у дуалном образовању“.          Министар је рекао да и поред развоја индустрије, дигитализације и најновијих технологија увек се кроз историју показало и доказало да ништа не може без човека, његовог знања и умећа.  „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Управа за безбедност и здравље на раду… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији „Унапређење права детета кроз јачање система правосуђа и социјалне заштите у Србији“

Среда, 25. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић,  министарка правде Нела Кубуровић, амбасадор и шеф делегације Европске уније у Републици Србији Сем Фабрици и директор УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен-Ло отворили су конференцију „Унапређење права детета кроз јачање система правосуђа и социјалне заштите у Србији“ на којој су представљене спроведене активности и постигнути резултати истоименог пројекта.  Пројекат спроводи УНИЦЕФ, у партнерству са… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању изложбе фотографија поводом стогодишњице од успостављања дипломатских односа између Данске и Србије

Уторак, 24. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је у Београду отварању изложбе фотографија под називом “Краљевина Данска – Од Копенхагена до Арктика”. Изложба фотографија поклон је aмбасаде Краљевине Данске поводом стогодишњице од успостављања дипломатских односа између Данске и Србије, а у сарадњи са ЈП “Београдска тврђава”. Изложба се бави темама урбаног планирања престонице каква је Копенхаген, природним богатствима… опширније »

Министар Ђорђевић на 17. Економском самиту Србије

Уторак, 24. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратио се учесницима 17. Економског самита Србије под називом "Mапа пута ка унапређењу конкурентности". Том приликом, министар Ђорђевић рекао је да су позитивна макроекономска кретања у претходном периоду резултат промена политика и свеукупног окружења од значаја и утицаја на стварање и очување стабилног пословног амбијента који је предуслов раста привредне и инвестиционе активности.  На одрживост… опширније »