Министар Ђорђевић у посети Центру за социјални рад и Дому за старе и пензионере у Кули

Петак, 19. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Центар за социјални рад и Дом за старе и пензионере у Кули где је истакао да ће Министарство активно наставити да пружа подршку свим установама социјалне заштите у Србији, како би њихови корисници добијали најквалитетнију услугу, а запослени боље услове рада. Министар Ђорђевић рекао је да са надлежнима ових институција разговарао о плановима које имају у наредном периоду, као и о начину за унапређење… опширније »

Обележена 70. годишњица СУБНОР-а

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је јубиларној свечаности у Дому војске поводом „Дана слободе“ којим се обележава стогодишњица од ослобођења Београда у Првом светском рату и 74. годишњица од ослобођења Београда у Другом светском рату.   Министар Ђорђевић је честитао свим борцима, потомцима и поштоваоцима Народноослободилачке борбе и других ослободилачких ратова „Дан слободе“, и додао да се нада да ће Савез… опширније »

Радна група помоћи ће у стварању бољег положаја мајки у Србији

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након првог заседања Радне групе за дневно праћење примене Закона о финансијској подршци породици са децом на челу са министарком без портфеља задуженом за демографију и популациону политику проф. др Славицом Ђукић Дејановић, рекао је да ова радна група има задатак да континуирано прати ефекте поменутог закона, како би исти могао да се мења у складу са потребама и у циљу побољшања демографске слике наше земље.… опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадором Ирака Њ.Е. Факријем Ал-Исом

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Ирак у Србији Њ.Е. Факријем Ал-Исом.   Министар Ђорђевић изразио је задовољство због предстојеће сарадње у областима које су у надлежности Министарства и захвалио на принципијелном ставу Ирака по питању очувања суверенитета и територијалног интегритета Србије.   Према речима министра, постоји много простора за унапређење сарадње између две земље, нарочито у области… опширније »

Министар Ђорђевић на отварању првог хоспис дневног центра у Србији

Четвртак, 18. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је отварању првог хоспис дневног центра у Србији.   Министар Ђорђевић је том приликом истакао да су дуготрајна нега и палијативна заштита препознате у свим законима наше државе и стратешким документима који се ослањају и поштују актуелне европске и светске трендове.   „Наша држава као и много друге европске земље, последњих деценија, суочава са озбиљним демографским проблемима и… опширније »

Mинистар Ђорђевић на „Дану социјалних предузећа“

Уторак, 16. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на конференцији „Дан социјалних предузећа: подстицање запошљавања младих кроз социјално предузетништво“ и сајму под називом „Град социјалног предузетништва“ на коме је 21 социјално предузеће из 13 градова и општина широм Србије представило своје услуге, идеје и производе, истакао је да је Министарство препознало потребу за Законом о социјалном предузетништву и тренутно је у завршној фази… опширније »

Циљ Владе Србије је да искорени „Рад на црно“

Уторак, 16. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, амбасадор Краљевине Норвешке Арне Бјорнстад, и в.д. директора Инспектората за рад Стеван Ђуровић говорили су на последњој едукативној радионици одржаној у оквиру пројекта “Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно” и том приликом инспекторима уручили 266 лаптоп рачунара.   Министар Ђорђевић рекао је да је један од приоритета рада Владе Србије, на… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић састао се са новоизабраном амбасадорком Аустралије Њ.Е. Рут Стјуарт

Уторак, 16. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадорком Аустралије у Србији, Њ.Е. Рут Стјуарт и пожелео јој успешан мандат у нашој земљи.   Министар је истакао да Србија са Аустралијом има врло успешне дипломатске односе, који трају више од пола века и изразио наду да ће се будућа сарадња, између ове две земље додатно унапредити. Такође, истакао је важност закључивања Споразума о социјалном осигурању, а посебан акценат ставио је на могућност… опширније »

Министар Ђорђевић честитао Међународни дан слепих и слабовидих

Понедељак, 15. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић састали су се са представницима Савеза слепих и слабовидих Србије, Градске организације слепих Београд и Националне организације особа са инвалидитетом Србије поводом Међународног дана слепих и слабовидих који се обележава 15. октобра.   Министар Ђорђевић честитао је Међународни дан слепих и слабовидих и поручио да Mинистарство… опширније »

Радна група за ефикасније спровођење Закона

Понедељак, 15. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић формирао је Радну групу за праћење спровођења мера које су прописане Законом о финансијској подршци породици са децом, на челу са министарком без портфеља задуженом за демографију и популациону политику Славицом Ђукић Дејановић.   Чланови Радне групе, која ће активно пратити ефекте Закона о финансијској подршци породици с децом чине и Ана Јовић - Министарство финансија, Гордана Бјелобрк - Републички завод за… опширније »