Министар Ђорђевић са представницима Светске банке

Четвртак, 12. Јул 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Светске банке о промовисању и активностима у области родне равноправности на националном и регионалном нивоу.   Том приликом министар Ђорђевић истакао је да су сви закони у Републици Србији антидискриминаторни и да Србија има много боље резултате у тој области него друге земље у региону.   „Србија сарађује са Шведском и другим скандинавским земљама у жељи да… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Сигурну кућу у Панчеву

Четвртак, 12. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је Сигурну кућу у Панчеву и истакао да Република Србија настоји да отвори више Сигурних кућа и да на тај начин обезбеди уточиште оним женама којима је то неопходно.   Министар је нагласио да би се након отварања више Сигурних кућа успоставила њихова међусобна сарадња и координација која би сигурно унапредила и сам рад ових установа, а самим тим и обезбедила и већу безбедност и заштиту жена.  … опширније »

Одржана едуктивна радионица пројекта „Реци НЕ раду на црно“ у Пироту

Среда, 11. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је едукативној радионици у Пироту, која је спроведена у склопу пројекта "Реци НЕ раду на црно", где су представљени досадашњи резултати пројекта, а дискутовано је и о начинима ефикасног сузбијања нелегалног рада.   Министар Ђорђевић изјавио је да је ово друга по реду едукативна радионица, од предвиђених 10, које ће се до краја текуће године одржати у градовима целе Србије.  … опширније »

Обилазак Установе за децу и младе Сремчица

Уторак, 10. Јул 2018

В.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић и начелница Одељења за инспекцијски надзор Биљана Зекавица, уз пратњу представника медија обишли су данас Установу за децу и младе Сремчица.   "Министарство је ове године определило 78 милиона динара за побољшање услова живота корисника и запослених у Дому Сремчица. У складу са могућностима залагаћемо се да… опширније »

Почела пријава за преквалификације у ИТ сектору

Понедељак, 09. Јул 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања позива све заинтересоване незапослене грађане, да се пријаве за програм преквалификације за ИТ Националне службе за запошљавање, у периоду од 9. до 22. јула 2018. године путем сајта  www.itobuke.rs. Влада Републике Србије и ове године наставља програм преквалификација за ИТ у којем ће кандидати имати прилику да стекну потребна знања и постану програмери почетници. Програм је покренут 2017. године на… опширније »

Историјски минимум броја незапослених на евиденицији

Субота, 07. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачкa и социјалнa питања Зоран Ђорђевић гостујући у емисији Свитање на ТВ Пинк-у, изјавио је да су у ових годину дана једни од највећих успеха Министарства, измене и допуне Зaкона о финaнсијској подршци породици сa децом, пројекат у сарадњи са Норвешком „Реци Не раду на црно“ и смањење стопе незапослености.   Према речима министра Ђорђевића, Закон о финaнсијској подршци породици сa децом представља почетaк борбе Владе Србије да… опширније »

Обележена 77. годишњица од избијања антифашистичког устанка у Другом светском рату

Субота, 07. Јул 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац и одао почаст поводом обележавања 77. годишњице од избијања антифашистичког устанка у Другом светском рату у оквиру спомен-комплекса у Белој Цркви код споменика Жикици Јовановић-Шпанцу.   Венце су, поред министра Ђорђевића положили и делегација Министарства одбране и Војске Србије, председник Општине Крупањ, представници СУБНОР-а Србије као и удружења и грађани.   Након полагања венаца,… опширније »

Министарство наставља активно да помаже афирмисање Агенције за мирно решавање радних спорова

Петак, 06. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на Регионалнoj годишњoj конференцији за руководиоце aгенција за мирно решавање радних спорова и истакао да је Министарство у протеклих годину дана активно радило на томе да Агенција добије на значају и постане видљивија у друштву.   Како наводи министар, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је у претходном периоду имало веома интензивну нормативну активност са жељом да… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици

Четвртак, 05. Јул 2018

Поводом обележавања годину дана рада Владе Републике Србије у мандату председнице Владе Ане Брнабић у Суботици, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Дом за децу ометену у развоју „Колевка“ и истакао да ова установа може да буде прави пример свим осталима, када је реч о управљању и бризи о корисницима.   Министар Ђорђевић рекао је да Влада Републике Србије и Министарство активно помажу свим установама социјалне заштите, како… опширније »

Министарство и Инспекторат рада одлучни у борби против сиве економије

Четвртак, 05. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је едукативној радионици у Панчеву, која је спроведена у склопу пројекта "Реци НЕ раду на црно", где су представљени досадашњи резултати пројекта, а дискутовано је и о начинима ефикасног сузбијања нелегалног рада.   Министар Ђорђевић изјавио је да Министарство жели да покаже да је одлучно у борби против сиве економије, која је неколико година уназад проблем у нашој земљи и да ће рад… опширније »