Подршка Аустрије Србији на европском путу

Уторак, 24. Април 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је конференцију под називом „Аустријска искуства у вези са Уредбом 883 ЕУ и Поглавље 2 (слобода кретања радне снаге у ЕУ) у процесу придруживања Републике Србије Европској унији“.   Министар Ђорђевић изјавио је да Србија, обзиром да је у процесу прикључења Европској унији активно ради на решавању два изазова, а то су односи на усклађивање националног законодавства који се односи на слободу… опширније »

Нови Закон о штрајку у припреми

Уторак, 24. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић најавио је да ће ускоро почети јавна расправа о Нацрту закона о штрајку, јер је усаглашена већина новина које ће бити у том закону.   "Да бисмо имали модеран и ефикасан Закон о штрајку морамо сви заједно да учествујемо у његовој изради. Још увек није постигнут консензус послодаваца и синдиката о свим спорним питањима, али је одлучено да одмах кренемо у јавну расправу како би се чула прихватљива решења и што… опширније »

Министар Ђорђевић одао почаст жртвама Холокауста, геноцида и другим жртавама фашизма у Другом светском рату

Недеља, 22. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић положио је венац код Споменика „Жртвама геноцида у Другом светском рату“ у оквиру комплекса некадашњег нацистичког логора смрти „Старо сајмиште“ поводом обележавања Дана сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату.   Након церемоније полагања венаца министар Ђорђевић обратио се присутнима, а његов говор преносимо у целости: „Данас у свечаној… опширније »

Ђорђевић и Скат о подизању споменика америчком председнику Вудроу Вилсону

Петак, 20. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајлом Скотом поводом  иницијативе коју је покренуо први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић у вези са подизањем споменика бившем америчком председнику Вудроу Вилсону.   ,,Желимо да човеку који је је током Првог светског рата снажно подржавао Србију и чијом заслугом се пре 100 година српска застава завијорила на Белој кући одамо… опширније »

Швајцарска наставља да улаже у Србију и пружа подршку на њеном европском путу

Петак, 20. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, након представљања нове Стратегије сарадње Швајцарске и Србије изјавио је да министарство на чијем је челу тесно сарађује са Швајцарском, посебно у сфери социјалне инклузије.   ''Захвални смо Швајцарској на помоћи и великом разумевању за наше проблеме на чијем решавању активно радимо, као што су положај Рома и мигрантска криза. Желимо да унапредимо деловање у овим областима и верујем да ће мере које… опширније »

Отворена изложба „Историја полиције у Србији“

Четвртак, 19. Април 2018

Министар за рад, запошљавање борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је изложби  „Историја полиције у Србији“ коју је отворио потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић који је истакао да је полиција, кроз историју, увек била уз свој народ.   „Ово је једна леп догађај којим желимо да се подсетимо како је основана полицијска служба у Србији. Корени прве јавне безбедности у Србији досежу до времена Првог српског устанка… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић разговарао са новопостављеним амбасадором Египта Амром Аљовалијем

Четвртак, 19. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са новопостављеним амбасадором Арапске Републике Египат у Републици Србији, Њ.Е. Амром Аљовалијем.   Министар Ђорђевић  пожелео је амбасадору добродошлицу у нашу земљу и изразио наду да ће током његовог мандата Србија и Египат унапредити сарадњу у многим областима, а посебно у онима које се тичу надлежности Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.   „Верујем да ћемо… опширније »

Србија може да рачуна на подршку Аустрије у отварању нових поглавља

Четвртак, 19. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новопостављеним амбасадором Републике Аустрије у Републици Србији, Њ.Е. Николасом Лутеротијем и пожелео му добродошлицу.   Министар Ђорђевић осврнуо се на области досадашње сарадње Србије и Аустрије и нагласио да постоји још простора за њено унапређење. Министар је захвалио на позиву за отварање конференције „Аустријска искуства у вези са Уредбом 883 ЕУ и Поглавље 2 - слобода кретања… опширније »

Министар Ђорђевић потписао уговор са добитницом стана другог круга „Узми рачун и победи 2018“

Среда, 18. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је уговор и честитао Сузани Пушкаш, срећној добитници стана другог извлачења у другом кругу наградне игре „Узми рачун и победи 2018“ и поручио да ће Влада Србије још боље и ефикасније радити у наредном периоду да би њени грађани живели боље.   „Сви грађани Србије су равноправни у овај наградној игри и надам се да ће број оних који учествују бити све већи. Влада Србије наставља борбу… опширније »

Министар Ђорђевић о сету финансијских закона

Среда, 18. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да верује да ће након завршетка расправе о амандманима, а затим и гласања у Народној Скупштини бити усвојен сет финансијских закона који ће, поред унапређења рада у свери финансија и унапређења рада пореске инспекције, усвојити и Закон о планском систему који је веома важан за Републику Србију.   „Закон о планском систему повезаће државне институције по хоризонтали и вертикали и пружити… опширније »