Министар Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Ирана

Среда, 17. Јануар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Исламске Републике Ирана, поводом трагедије у којој су живот изгубила 32 морнара иранског танкера Санћи.   „У име грађана Републике Србије и у своје лично име, желим да изразим руководству Исламске Републике Иран и пријатељском народу Ирана знаке велике туге и жалости поводом трагедије на танкеру Санћи и смрти 32 морнара. Ниједна трагедија или тренутни неуспех не могу… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Јапана Њ.Е. Ђунићијем Марујамом

Среда, 17. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадором Јапана у Републици Србији, Њ.Е. Ђунићијем Марујамом који је том приликом пренео  позитивне утиске о посети председника Владе Јапана Шинза Абеа Србији.   Министар Ђорђевић захвалио се на вишегодишњој подршци Јапана која годинама уназад донира бесповратна средства, посебно  у виду техничке опреме, али и на подршци пројектима  са циљем да се ојачају капацитети за управљање… опширније »

Србија и Канада унапређују сарадњу у областима рада, запошљавања и социјалних питања

Среда, 17. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новоименованом амбасадорком Канаде у Републици Србији Њ.Е. Кејтлин Чабом и том приликом изразио наду да ће већ добри односи две земље, бити додатно унапређени.   Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу са Канадом одликују добри и пријатељски односи које је потребно учврстити у областима које спадају у домен рада, запошљавања и социјалних питања. Ђорђевић је изразио наду да ће… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Републике Мјанмарске уније Њ.Е. Миом Ајом

Среда, 10. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Мјанмарске уније Њ.Е. Миом Ајом и том приликом истакао да је ресорно министарство вољно да отпочне сарадњу са надлежним институцијама те земље.   Ђорђевић је рекао да је Мјанмар важан партнер Србије у југоисточној Азији и истакао да ове две државе имају традиционално добре пријатељске односе.   Надлежни министар посебно је нагласио принципијелни став Мјанмара о… опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадорима нордијских земаља

Уторак, 09. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Србислав Цвејић састали су се на радној вечери са амбасадорима Краљевине Норвешке Њ.Е. Арном Санс Бјорнстадом, Републике Финске Њ.Е. Пертијем Иконеном и Краљевине Данске Њ.Е. Андерсом Хогардом и отправником послова Краљевине Шведске Јоакимом Верном.   Министар је екселенцијама захвалио на досадашњој сарадњи и подршци коју ове земље  дају Србији.   Министар Ђорђевић рекао је да… опширније »

Министар за најрадоснији хришћански празник са најстаријим суграђанима

Субота, 06. Јануар 2018

Бадњи дан и најрадоснији хришћански празник Божић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић провео је са нашим најстаријим суграђанима и том приликом пожелео им срећне и радосне празнике и придружио им се у друштвеним играма.    „Желим вам да вас здравље служи, да се смејете, дружите и да се радујте сваком проведеном дану са својим најмилијима. Држава ће увек мислити на вас и трудиће се да вам пружи све што вам је потребно да би ваш боравак… опширније »

За 100 најбољих радника у Министарству за рад по 10.000 динара

Петак, 05. Јануар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Удружење осигуравача Србије прогласили су данас 100 најбољих радника у свакој од области у надлежности Министарства и доделили им новчане награде у вредности од 10.000 динара. Министар Зоран Ђорђевић је истакао да су награђени они запослени које су руководиоци предложили и препознали да су заслужни за успех у Министарству. Према његовим речима, успех није био једино мерило за добијање награде, већ и колегијалност, али и начин… опширније »

СМEРНИЦE ЗА БEЗБEДАН И ЗДРАВ РАД ПРИ УСЛОВИМА НИСКИХ ТEМПEРАТУРА

Петак, 29. Децембар 2017

Сврха ових смерница је да помогне послодавцима и запосленима да се ризик по безбедност и здравље на раду на отвореном при условима ниских температура сведе на најмању могућу меру, као и како поступати у случају појаве здравствених проблема везаних за рад на отвореном при условима ниских температура.   Послодавац је дужан да у складу са Законом о безбедности и здрављу на раду („Службени гласник РС”, бр. 101/05 и 91/15) обезбеди запосленом рад на радном месту и у радној… опширније »

Честитка министра Ђорђевића за божићне и новогодишње празнике

Петак, 29. Децембар 2017

Драги пријатељи и грађани Србије, Протекле три године, животни стандард грађана Србије се полако, али сигурно и трајно поправљао, захваљујући програму фискалне консолидације који је 2014. године покренуо председник Александар Вучић.   Пред крај 2017. године, од које се сада опраштамо, усвојили смо буџет за 2018. годину, први развојни буџет Републике Србије након много година. Захваљујући одмереним  и храбрим одлукама државног руководства у свим сегментима политике, мирољубивој… опширније »

План инспекцијских надзора инспекције социјалне заштите за 2018. годину

Четвртак, 28. Децембар 2017

Одељење за инспекцијски надзор је организациона јединица Сектора за бригу о породици и социјалну заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Обавља послове који се односе на инспекцијски надзор над радом установа социјалне заштите и других правних и физичких лица која обављају делатност социјалне заштите односно психолошке делатности у погледу примене закона, других прописа и општих аката; послове издавања, суспензије и одузимања лиценце организацијама социјалне… опширније »