Министар Ђорђевић разговарао са директорком Канцеларије за људска и мањинска права Сузаном Пауновић

Среда, 06. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање,борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са директорком Канцеларије за људска и мањинска права Сузаном Пауновић. Сузана Пауновић је поздравила формирање новог сектора у Министарству који се бави питањима антидискриминације и родне равноправности, наводећи да је то од посебног значаја имајући у виду нове политике и законе који ће бити донети у овој области. Директорка Канцеларије за људска и мањинска права је истакла да ће Канцеларија коју води дати… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницама Женске платформе за развој Србије

Среда, 06. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић састао се са представницама Женске платформе за развој Србије, проф др Маријаном Пајванчић, Сањом Николин и Софијом Мандић. Женска платформа за развој Србије иницирала je састанак са жељом да разуме проблеме који спречавају Министарство да подржи Нацрт Закона о родној равноправности. Ђорђевић је као кључне проблеме за пружање подршке навео применљивост појединих одредби Нацрта, уз напомену да досадашње примедбе ства… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Центар за азил у Боговађи

Среда, 06. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетиo je Центар за азил у Боговађи заједно са амбасадором СР Немачке у Републици Србији Њ.Е. Акселом Дитманом и замеником извршног директора немачке невладине организације HELP-Hilfe zur Selbsthilfe, Тимом Штегелманом. Министар Ђорђевић захвалио је на одличној сарадњи и свеукупној подршци коју је организација ХЕЛП пружила у Србији кроз пројекте подршке избеглим и расељеним лицима и осетљивим групама, као и у… опширније »

Сдесна налево - Зоран Ђорђевић, Мишел Сен Ло, Ханс Фридрих Шодер уручују ранац и школски прибор дечаку мигранту

Подељени ранчеви са школским прибором ђацима основне школе „Јован Ристић“ у којој наставу похађају и деца мигранти

Понедељак, 04. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, помоћница за предшколско и основно образовање министра просвете, науке и технолошког развоја Весна Недељковић, директор канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен Ло и шеф Представништва УНХЦР-а у Србији, Ханс Фридрих Шодер, посетили су основну школу „Јован Ристић“ у Борчи у којој ће ове године наставу похађати и деца мигранти. Школски ранчеви са дидактичким материјалима подељени су свој деци основне школе… опширније »

Министар Ђорђевић са колегијумом министарства посетио спортске игре „Весело кулинско лето 2017.“

Субота, 02. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, посетио је данас са члановима колегијума министарства традиционалне спортске игре „Весело кулинско лето 2017.“, на којима учествују корисници установа за смештај лица са сметњама у развоју из целе Србије, у Дому за смештај одраслих лица „Кулина“ код Алексинца. Министар Ђорђевић је том приликом изјавио да ће Влада Србије и министарство на чијем је челу убудуће више пажње и бриге посвећивати… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницима организације ,,Save the children“

Петак, 01. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, разговарао је са представницима организације ,,Save the children“. Министар Ђорђевић захвалио jе на свеукупној подршци коју ова међународна невладина организација пружа Републици Србији током мигрантске кризе. Он је истакао да је ситуација по питању броја миграната у нашој земљи стабилна, али да је Србија спремна за прихват у случају новог прилива избеглица. Министарство за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на презентацији публикације Књиге ставова Савеза самосталних синдиката Србије

Четвртак, 31. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, присуствовао је презентацији публикације Беле Књиге Савеза самосталних синдиката Србије. Ђорђевић том приликом је истакао да ће Влада Републике Србије и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања од септембра интензивирати рад на сузбијању сиве економије. Министар је нагласио да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања стоји на располагању за сваки облик сарадње. Министар је… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са председником Врховног сабора Исламске заједнице Мухамедом Јусуфспахићем и београдским муфтијом Мустафом Јусуфспахићем

Среда, 30. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са председником Врховног сабора Исламске заједнице Мухамедом Јусуфспахићем и београдским муфтијом Мустафом Јусуфспахићем о даљој сарадњи министарства са том верском заједницом. На састанку је константовано да је сарадња на високом нивоу, али и да има простора да се она унапреди, на чему ће се у наредном периоду интензивније радити. Након састанка Муфтија Јусуфспахић уручио је министру Ђорђевићу… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић и директор УНИЦЕФ-а у Србији Мишел Сен-Ло отворили стручни скуп „Заједно за родитеље и децу“

Среда, 30. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и директор УНИЦЕФ-а за Републику Србију, Мишел Сен-Ло, отворили су стручни скуп под називом „Заједно за родитеље и децу“. „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања безусловно подржава функционисање ,,Родитељског телефона“, ,,Националне дечије линије“, телефонске СОС линије за пријаву насиља у школама и Националног контакт-центра за безбедност деце на интернету, као… опширније »

Министар Ђорђевић се састао са представницима организације Borderfree у Швајцарској и Србији

Среда, 30. Август 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са представницима организације Borderfree у Швајцарској и Србији, Вањом Црнојевић и Самиром Шалабијем. Министар Ђорђевић се захвалио на подршци и помоћи упућеној мигрантима у Србији и похвалио рад организације, са жељом да се постојећа сарадња унапреди. Представници организације Borderfree су се захвалили на срдачној добродошлици и истакли да је то први пут од почетка мигрантске кризе да су представници… опширније »