Неће бити кашњења приликом исплате средстава породиљама

Субота, 28. Јул 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да неће бити кашњења приликом исплате накнаде за породиљско одсуство.   „Нема разлога за бригу. Кашњења која су се догађала у ранијем периоду неће се дешавати. Управо зато, да бисмо заштитили грађане, мењали смо Закон. Исплате су раније касниле по три, шест или 10 месеци, имали смо различите спорове и примедбе на рад. Сада је то промењено и предвиђено је да држава, односно ресорно министарство уплаћује… опширније »

Министарство пружа подршку економском оснаживању жена

Петак, 27. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државна секретарка Стана Божовић и в.д. помоћника у Сектору за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности Нина Митић разговарали су са представницама Агенције Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена (UN WOMAN).   Министар Ђорђевић истакао је да ће у складу са принципима које заступа Влада Србије унапређивати положај свих својих грађана равноправно, и жена и мушкараца,… опширније »

Сарадња са међународним организацијама на завидном нивоу

Среда, 25. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Агенције Уједињених нација за обнову и развој (УНДП) о активностима Министарства које су планиране за наредни период.   Министар Ђорђевић истакао је да ресор којим он руководи има одличну сарадњу са међународним организацијама међу којима је и УНДП, као и да очекује наставак подршке Европске уније.   „Када је реч о приоритетима Mинистарства, поред… опширније »

Министар Ђорђевић са Светском банком о родној равноправности

Уторак, 24. Јул 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Светске банке о активностима у области родне равноправности и политикама за промовисање једнаких економских могућности за мушкарце и жене у Србији.   На састанку се разговарало о подстицању приступа имовини и средствима, уклањању законодавних и институционалних препрека за подстицање учешћа на тржишту рада и јачању институционалних и законодавних аранжмана на нивоу земље и региона… опширније »

Министар Ђорђевић посетио децу у одмаралишту Црвеног крста

Субота, 21. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се са министром за рад и социјално старање Кемалом Пуришићем у Црној Гори, где су разговарали о билатералним односима две државе, оценивши да се они у областима рада, запошљавања и социјалне политике, крећу узлазном путањом.   Током сусрета, министри су разговарали о унапређењу сарадње, тренутној ситуацији на тржишту рада двеју држава, са акцентом на могућностима за јачање регионалне промоције… опширније »

Представљени резултати прве фазе реорганизације центара за социјални рад

Петак, 20. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић представио је резултате прве фазе реорганизације и реформе центара за социјални рад и упознао јавност са будућим корацима.   Министар Ђорђевић истакао је да је Министарство желело да види са каквим се проблемима сусрећу центри за социјални рад и на који начин може да се помогне запосленима да свој посао обављају на најбољи могући начин.   „Запослени у центрима за социјални рад дају свој максимум, у… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима покрета за децу „Три плус“

Среда, 18. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима покрета „Три плус“ из Чачка који су представили пројекат Поносна картица 2018 „Цена минус за 3+“, који је реализован са градом Чачком.   Министар Ђорђевић истакао је да ова невладина организација представља прави пример добре праксе када је у питању пружање подршке за пораст наталитета.   „Министарство подржава и цени велике напоре које ова… опширније »

Хитно пронаћи решење за запослене труднице и породиље из фирме „Хенди тел“

Среда, 18. Јул 2018

  На иницијативу председнице Владе Ане Брнабић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са представницама трудница и породиља из фирме „Хенди тел“.   На седници Владе Србије, одржаној 17. јула, на којој се разговарало и о решавању статуса запослених трудница и породиља из фирме „Хенди тел“, премијерка Брнабић наложила је да се хитно нађе решење за њихов статус.   Министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Чланови Спортског савеза глувих Србије први у свету у шаху на Олимпијади глувих

Уторак, 17. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, члановима Спортског савеза глувих Србије честитао је на освојеном првом месту у шаху на 18. Олимпијади глувих света одржаној у Манчестеру. „Поносни смо на успех који су постигли Раде Цимеса, Драган Молдовановић, Владимир Класан, Милош Тонић и Драган Живић, чланови репрезентације глувих Србије. Ваше медаље су одраз вашег труда, залагања, воље и жеље за успехом. Желимо да и убудуће Србију представљате у најбољем… опширније »

Нова европска средства за једнакост, право и грађанство

Понедељак, 16. Јул 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписao je са шефом делегације Европске уније у Републици Србији и амбасадором Семом Фабрицијем Споразум о приступању програму Европске уније „Права, једнакост и држављанство“ и изјавио да је овај Споразум још један корак у успешној сарадњи Србије и ЕУ.   „Овај Споразум, чији буџет износи више од 439 милиона евра бесповратних средстава омогућиће организацијама цивилног друштва, јавним… опширније »