Влада Србије улагаће у развој талената и запошљавање младих

Уторак, 30. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директором Европске фондације за обуку, специјализоване агенције Европске уније која је задужена за унапређење политике у области запошљавања, образовања и стручног оспособљавња  у државама  чланицама  ЕУ и партнерским земаљама, Цезарем Онестинијем.   Поред министра Ђорђевића и директора Онестинија, састанку су присуствовали представница Европске фондације за обуку Лида Кита и… опширније »

Министар Ђорђевић са директорима центара за социјални рад и установа социјалне заштите

Понедељак, 29. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је састанак са директорима центара за социјални рад и установа социјалне заштите, како би се установило њихово функционисање у 2018. години у оквиру финансија и њиховог планског и наменског трошења буџетских средства.   „План нам је да од 1. јануара 2019. сви центри и установе социјалне заштите буду у систему трезора, што ће представљати значајан помак када је у питању трошење буџетских… опширније »

Министру Ђорђевићу уручено признање Кнесет-а и Министарства иностраних послова Израела

Недеља, 28. Јануар 2018

Министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу уручена је повеља за изузетан допринос јачању међудржавних односа и културних веза између Србије и Израела, а реч је о признању које додељује Kнесет, односно парламент Израела и Министарство иностраних послова те земље.   Министар Ђорђевић је изразио задовољство и истакао да му је велику част указао парламент и Министарство иностраних послова Израела тиме што је баш он један од пет добитника.  … опширније »

Вучићева снага и воља да оде и да прича са људима на KиМ нам је свима отворила очи

Недеља, 28. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је да је са центрима за социјални рад на Kосову и Метохији договорено да они разговарају са Србима који тамо живе како би се дефинисали њихови проблеми, након чега ће Министарство предузети адекватне мере.   "Срби на Kосову и Метохији имају доста животних проблема, али се издваја њихова жеља да раде, и ми као држава морамо да помогнемо нашем народу на KиМ", рекао је министар, гостујући у Новом… опширније »

Обележен Међународни дан сећања на жртве Холокауста

Петак, 26. Јануар 2018

Изасланик председника Републике Србије, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводио је централну државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на жртве Холокауста код Споменика жртвама геноцида у Другом светском рату, који се налази у оквиру комплекса некадашњег концентрационог логора на Старом сајмишту у Београду.          Уз пуне војне и државне почасти, изасланик председника Републике… опширније »

Министар Ђорђевић са београдским надбискупом Хочеваром о особама са инвалидитетом и мигрантској кризи

Четвртак, 25. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са београдским надбискупом Станиславом  Хочеваром. Током састанка било је речи о наставку сарадње и плановима министарства у 2018. Министар је представио досадашње резултате Министарства, а посебно је било речи о стварању бољих услова живота особама са инвалидитетом и о мигрантској кризи.   Министар Ђорђевић захвалио је надбискупу Хочевару и социо-хуманитарној  организацији Католичке… опширније »

109 илегалних миграната са улица Београда премештено у Прихватне центре

Понедељак, 22. Јануар 2018

Поводом учесталих притужби грађана због великог броја миграната у деловима Београда на територији општине Савски венац, у околини главне железничке станице и Економског факултета, као и на писмено обраћање декана Економског факултета упућено и председници Владе и председнику Републике Србије због безбедносних ризика и непријатности које студенти и грађани свакодневно доживљавају, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић издао је налог да запослени из… опширније »

Заједничким радом до унапређења положаја бораца, војних инвалида и породица палих бораца

Субота, 20. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Негован Станковић разговарали су са представницима Удружења ратних војних инвалида из целе Србије.   На састанку је било речи о решавању и побољшању положаја војних инвалида, бораца, ветерана, цивилних жртава рата као и њиховом статусу у друштву. Заузет је јединствен став да је за решење ових проблема неопходно доношење Закона о основним правима бораца, војних инвалида и… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Тунис Њ.Е. Сеифом Алахом Режабом

Четвртак, 18. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Тунис у Републици Србији, Њ.Е. Сеифом Алахом Режабом о унапређењу сарадње у области запошљавања.   „Наше две земље имају много заједничких тема. Поред завршетка интерних процедура у успостављању институционалних оквира сарадње у области рада и социјалне заштите, веома је значајан наставак интерресорне сарадње и стварања правних оквира у области усавршавања,… опширније »

Француска подршка Србији у борби против дискриминације

Четвртак, 18. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Француске у Србији, Њ.Е. Фредериком Мондолонијем о заједничком обележавању завршетка Великог рата, као и реконструкцији Споменика захвалности Француској, изграђеног у знак пријатељства и помоћи Србији током Првог светског рата.   Министар Ђорђевић је пожелео је добродошлицу новопостављеном амбасадору и успешан мандат у нашој земљи и истакао потребу за продубљивањем сарадње… опширније »