Министар Ђорђевић и амбасадор Данске Хогард о увођењу социјалних карата у Србији

Понедељак, 30. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Краљевине Данске у Републици Србији, Њ.Е. Андерсом Хогардом o пружању подршке за увођење система социјалних карата у Србији.   „План нам је да у Копенхаген пошаљемо наше експерте како би у што скоријем року реализовали зацртане циљеве из области увођења система социјалних карата и у томе нам је значајна подршка Данске. Желимо да Република Србија има исти систем социјалних… опширније »

Министар Ђорђевић обишао погон „Техномаркет“

Понедељак, 30. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Краљевине Норвешке Арне Санес Бјорнстадом, в.д. директора Инспектората за рад Стеваном Ђуровићем и начелницом Јужнобанатског управног округа Данијелом Лончар, обишао је погон производње и пословну зграду фирме „Техномаркет“ у Панчеву и изјавио да је она друштвено одговорна компанија која представља прави пример функционисања у којој су једнако задовољни и послодавци и радници.… опширније »

Министар Ђорђевић на обележавању 115 година Савеза самосталних синдиката Србије

Субота, 28. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је на свечаној седници Већа поводом обележавања 115 година од оснивања Савеза самосталних синдиката Србије (СССС), и том приликом истакао да циљ Владе Републике Србије јесте добра сарадња како са синдикатима, тако и са послодавцима.   „Уколико имамо добру сарадњу са синдикатима и послодавцима, сталне контакте и размену мишљења, заједно можемо да се изборим за још боље услове и већа права… опширније »

Обележена 100. годишњица од смрти Гаврила Принципа

Субота, 28. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, изасланик председника Републике Србије Александра Вучића, положио је венац и одао почаст поводом обележавања 100. годишњице од смрти Гаврила Принципа и обратио се присутнима. Његов говор преносимо у целости:   „На данашњи дан 1918. године у аустроугарском затвору умро је Гаврило Принцип, српски патриота и југословенски идеалиста који је извршио атентат на Франца Фердинанда.   Дозволите ми да Вам, као… опширније »

Обележен Дан безбедности и здравља на раду у Републици Србији

Петак, 27. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић честитао је свим радницима и послодавцима Дан безбедности и здравља на раду у Републици Србији и Светски дан безбедности и здравља на раду и изјавио да безбедно радно место чини запосленог задовољним, што је предуслов за већу продуктивност и успешност сваке компаније.   Министар Ђорђевић истакао је да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са социјалним партнерима обележава Дан… опширније »

Министар Ђорђевић са новопостављеном амбасадорком Либана Њ.Е. Надом Ал Акл

Четвртак, 26. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадорком Либанске Републике Њ.Е. у Републици Србији Надом Ал Акл и пожелео јој успешан мандат и угодан боравак у нашој земљи.   Министар Ђорђевић се у разговору са амбасадорком Либана осврнуо на дугогодишње пријатељске односе Србије и Либана и подсетио да дипломатски односи наше две земље трају преко седам деценија. Министар верује да ће за време мандата амбасадорке Наде Ал Акл, односи… опширније »

Ђорђевић и Савановић о сарадњи СЕС-а Србије и Републике Српске

Четвртак, 26. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и ресорни министар Републике Српске Миленко Савановић разговарали су са представницима Социјално - економског савета Републике Србије и Економско - социјалног савјета Републике Српске о унапређењу сарадње и проблему миграције радне снаге.   Министар Ђорђевић изјавио је да Србија негује добре односе са Републиком Српском и да сарадња Социјално економских савета управо иде у прилог томе.   „Србија и… опширније »

Министарство за рад и UNHCR заједно за боље услове живота миграната

Четвртак, 26. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са директорком Бироа за Европу Високог комесаријата УН за избеглице (UNHCR) госпођом Паскал Моро шефицом Регионалне канцеларије Ан Кристин Ериксон и шефом Представништва Високог комесаријата Уједињених нација за избеглице (UNHCR) у Србији, Хансом Фридрихом Шодером о унапређењу сарадње у области миграционих/избегличких токова.   Министар Ђорђевић истакао је да Министарство за рад има одличну сарадњу… опширније »

Министар Ђорђевић са добитницима станова трећег извлачења другог круга наградне игре „Узми рачун и победи 2018“

Среда, 25. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је уговоре са добитницима станова трећег извлачења другог круга наградне игре ''Узми рачун и победи 2018'' и још једном позвао све грађане Републике Србије да учествују и помогну Влади Србије у активној борби против сиве економије.   „Циљ Владе Србије је  пре свега да брине о својим грађанима, унапреди њихов положај и да им приближи значај борбе против сиве економије. Желимо… опширније »

Србија ће кроз искуства Пољске изградити бољи систем социјалне заштите

Уторак, 24. Април 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отвориo је међународну конференцију „Реформом до унапређења система социјалне заштите - Искуства Републике Пољске и Републике Србије“ и поручио да Србија, када је у питању социјална заштита, жели да буде модерна земља која брине о својим грађанима на најбољи могући начин.     „Пољска је велика земља која је својим начином функционисања успела да стане раме уз раме са најразвијенијим… опширније »