Министар Ђорђевић на промоцији зборника радова „Жене, мир и безбедност – родна анализа 2010 – 2015“

Недеља, 28. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална Зоран Ђорђевић, као аутор предговора и бивши министар одбране, присуствовао је промоцији тематског зборника радова „Жене, мир и безбедност – родна анализа 2010 – 2015“ на штанду медија центра „Одбрана“ на сајму књига.   На отварању скупа министар Ђорђевић цитирао је речи Маргарет Тачер: „У политици, ако хоћеш да се нешто каже, питај мушкарца. Ако хоћеш да се нешто направи, питај жену“.… опширније »

Заједнички састанак Социјално-економског савета Републике Србије и АП Војводине

Петак, 26. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, министар финансија Синиша Мали, представници синдиката и Уније послодаваца, одржали су редовну седницу Социјално-економског савета Републике Србије, а затим и заједнички састанак Социјално-економског савета Републике Србије и Аутономне покрајине Војводине у Новом Саду.   На састанку су разговарали о редовним темама у областима на које се фокусира рад СЕС-а. Главна тема била је подизање дијалога између… опширније »

Министар Ђорђевић на 63. Међународном сајму књига у Београду

Четвртак, 25. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је штандове на 63. Међународном сајму књига који се одржава од 21. до 28. октобра у Београду под слоганом „Радост читања“, чији је почасни гост ове године Краљевина Мароко.   На сајму књига, министар Ђорђевић разменио је утиске о овогодишњем сајму књига са Матијом Бећковићем, а раговарали су и о томе у којој мери омладина данас чита књиге и колико је посвећена тој врсти едукације.  … опширније »

Министар Ђорђевић ca амбасадорима Шведске и Норвешке на Сајму Ј=ДНАКИ

Четвртак, 25. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Краљевине Норвешке Арнеом Санесом Бјорнстадом и амбасадором Краљевине Шведске Јаном Лундином посетио је Сајам под геслом „Ј=ДНАКИ“ , где су представљени сви сектори и установе у склопу Министарства, као и организације са којима ресорно министарсtво континуирано сарађује.   Министар је истакао да је циљ овог сајма подизање свести грађана да су сви који живе у Србији једнаки и… опширније »

Градимо модерну и савремену Србију без дискриминације

Среда, 24. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је додели диплома полазницима Дипломатске академије Министарства спољних послова међу којима је, као један од најбољих полазника, диплому добио Никола Радојловић, запослени у Министарству за рад.   „Иако је Никола слепа особа, још једном је доказао да су особе са инвалидитетом равноправни учесници друштва и предрасуде према особама са инвалидитетом не треба да постоје. Поносан сам на то што је… опширније »

Гледамо унапред, учимо уназад

Уторак, 23. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обратио се учесницима 18. Економског самита Србије под називом "Изазов инклузивног раста", на панелу о “Борби против сиромаштва и неједнакости” цитирајући речи председника Републике Србије Александра Вучића:“ Гледамо унапред, учимо уназад".   Ђорђевић  је рекао да су ова Влада и председник Александар Вучић успели да економски "преживљавајуће" трансформишу у… опширније »

Од 1. јануара центри за социјални рад и установе социјалне заштите у Систему извршења буџета Републике Србије

Уторак, 23. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић одржао је радно-едукативни састанак са руководиоцима установа социјалне заштите, на коме је објашњено да ће убудуће Министарство у потпуности контролисати буџете ових установа.   Наиме,  209 установа социјалне заштите - односно индиректних корисника буџета, биће укључено у Систем извршења буџета Републике Србије (ИСИБ), што значи да неће моћи да троше новац као до сада и располажу са њим преко… опширније »

Министар Ђорђевић на Конференцији младих лидера Србије и Русије

Субота, 20. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић на Конференцији младих лидера Србије и Русије, организованој поводом обележавања 180. година од успостављања дипломатских односа два народа истако је да je политика актуелне Владе Републике Србије, коју је дефинисао председник Александар Вучић, привредни опоравак земље и побољшање квалитета живота грађана Србије. „Да би се таква политика спровела без остатка, за Србију су од кључне важности мир, стабилност и… опширније »

Министар Ђорђевић на обележавању 74. годишњице од ослобођења Београда у Другом светском рату

Субота, 20. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић предводиo je државну церемонију поводом обележавања 74. годишњице ослобођења Београда у Другом светском рату уз пуне државне и војне почасти. Министар Зоран Ђорђевић положио је венац на Спомен-гробљу ослободилаца Београда и на Споменик Црвеноармејцу, а пошту су одали и представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београдa, СУБНОР-а Србије, као и представници амбасада Руске Федерације, Украјине, Белорусије… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Центру за социјални рад и Дому за старе и пензионере у Кули

Петак, 19. Октобар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је Центар за социјални рад и Дом за старе и пензионере у Кули где је истакао да ће Министарство активно наставити да пружа подршку свим установама социјалне заштите у Србији, како би њихови корисници добијали најквалитетнију услугу, а запослени боље услове рада. Министар Ђорђевић рекао је да са надлежнима ових институција разговарао о плановима које имају у наредном периоду, као и о начину за унапређење… опширније »