Министар Ђорђевић присуствовао представљању „Беле књиге 2017“

Среда, 08. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић и министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић у име Владе говорио је на представљању „Беле књиге 2017“ Савета страних инвеститора у Србији (ФИЦ). Министар  Ђорђевић рекао је да Србија жели да креира будућност и да ће више улагати у раднике и стварати им боље услове за рад. „Желимо да имамо једну потпуно… опширније »

Министар Ђорђевић отворио другу Регионалну конференцију о предузетништву младих Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине

Среда, 08. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је другу Регионалну конференцију о предузетништву младих Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине и том приликом истакао да се може закључити да је у претходном периоду учињен значајан напредак у унапређењу положаја младих на тржишту рада, кроз карактеристике транзиционе економије и ефекте реформских процеса. „Према евиденцији Националне службе за запошљавање, крајем септембра,  незапослени… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Дом за одрасла инвалидна лица

Уторак, 07. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и в.д. помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић посетили су Дом за одрасла инвалидна лица у Земуну. Током обиласка, министар Ђорђевић се информисао о условима у којима живе корисници Дома, свим потешкоћама са којима се сусрећу, али пре свега  начину на који Министарство може да побољша и унапреди  квалитет  њиховог боравка. „Најбољи начин да… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницима ММФ-а

Петак, 03. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Међународног монетарног фонда, на челу са шефом Мисије Џејмсом Руфом.             На састанку, министар Ђорђевић упознао је делегацију ММФ-а са променама у организацији и новом систематизацијом у оквиру Министарства, након анализе затеченог стања, а све у циљу успостављања потпуне финансијске контроле и транспарентног трошења средстава.    … опширније »

Министар Ђорђевић присуствовао Националном дијалогу за запошљавање младих: нови приступи - нови изазови

Среда, 01. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Националном дијалогу за запошљавање младих: нови приступи - нови изазови. Министар Ђорђевић рекао је да се у циљу брже и квалитетније интеграције младих у свет рада, спроводе мере активне политике запошљавања, које се планирају кроз годишњи Национални акциони план запошљавања који доноси Влада Републике Србије. „Током 2017. године, у програме и мере активне политике запошљавања укључено је… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Државе Катар, Њ.Е. Мубараком бин Фахадом Ал-Танијем

Среда, 01. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Државе Катар у Републици Србији Њ.Е. Мубараком бин Фахадом Ал-Танијем. Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу са Државом Катар одликују добри и пријатељски односи које је потребно учврстити, посебно у областима које се тичу рада, запошљавања, социјалних питања, али и питања миграција. У вези са текућим преговорима око усаглашавања Нацрта споразума о… опширније »

Министар Ђорђевић присуствовао отварању канцеларија израелске компаније „VERIEST“

Среда, 01. Новембар 2017

 Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је отварању нових канцеларија израелске компаније „Veriest“ у Београду.             Министар Ђорђевић обишао је нове просторије са руководством компаније и амбасадорком Израела у Србији Алоном Фишер Кам и истакао да је будућност младих у ИТ индустрији.             "Мислим да је ИТ добра будућност за Србију. Већ сада у… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор УАЕ Њ.Е. Џума Рашид ал-Џахери посетили Специјалну болницу за рехабилитацију и ортопедску протетику

Уторак, 31. Октобар 2017

 Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Уједињених Арaпских Емирата Њ.Е. Џума Рашид ал-Џахери обишли су aдаптирани простор за радно - окупациону терапију у Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику у Београду.      Министар Ђорђевић захвалио је амбасади Уједињених Арапских Емирата на донацији Специјалној болници за рехабилитацију и ортопедску протетику, чија средства су утрошена за сређивање… опширније »

Министар Ђорђевић обишао предузеће „ДЕС“ у Новом Саду

Уторак, 31. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Града Новог Сада Милош Вучевић обишли су предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом „ДЕС“ доо у Новом Саду, где их је дочекао директор Бранислав Костадиновић. Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да је евидентно да држава субвенционише и помаже рад предузећа и да је циљ да се подстакне на запошљавање што више… опширније »

Представљене београдске персонализоване сениор картице за пензионере

Понедељак, 30. Октобар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања присуствовао је представљању београдских персонализованих сениор картица које ће пензионери моћи да користе од среде, 1. новембра и тако остваре бројне попусте. Градоначелник Београда Синиша Мали у присуству премијерке Ане Брнабић, која је пензионерки Слободанки Јоксић уручила прву картицу, захвалио је пензионерима на свему што су учинили и навео да ће до краја године бити отворена још два клуба за старе на Врачару и Батајници.… опширније »