Министар Ђорђевић на трећој седници Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Београда

Понедељак, 11. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, присуствовао је трећој седници Савета за унапређење положаја особа са инвалидитетом на територији града Београда.  Министар Зоран Ђорђевић захвалио је градоначелнику града Београда, Синиши Малом на прилици што је био део овог Савета, надајући се да ће Министарство бити део и сваког следећег. Ђорђевић је предложио да би један од Савета могао да буде и у Министарству, како би њему присуствовали сви запослени који се баве овом… опширније »

Министар Ђорђевић, амбасадорка Индије и државни секретар Нерић са корисницима домског смештаја и руководством у Љубовији

Министар Ђорђевић посетиo домскa одељења центара за социјални рад Пожега, Љубовија и Крупањ.

Понедељак, 11. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, обишао  je домска одељења Центара за социјални рад у Пожеги, Љубовији и Крупњу. Приликом обиласка установа социјалне заштите за збрињавање старих, министар Ђорђевић и амбасадорка Индије у Србији Нариндер Чохан уручили су производе за негу корисницима у овим домским одељењима.    Министар Ђорђевић рекао је да држава планира да субвенцијама помогне отварање приватних старачких домова по целој Србији,… опширније »

Министар Ђорђевић примио чланове Извршног комитета ФИР-а

Субота, 09. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић приредио је пријем члановима Извршног комитета међународне федерације покрета отпора и антифашиста (ФИР). Министар Ђорђевић пожелео је добродошлицу и захвалио се члановима ФИР-а на њиховом присуству и додао  је Србија у историји увек била на правој страни, као и сви чланови ФИР-а, борећи се за праву ствар. „Ми желимо да наставимо традицију коју сте ви започели и да наставимо вашим путем али наравно… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић на промоцији првог Каталога О’РУК производа

Субота, 09. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић присуствовао је у Геронтолошком дому Бежанијска коса, промоцији првог Каталога О’РУК производа.  „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по својој суштини бринући се о социјалним потребама људи, показује однос државе према угроженим или маргинализованим појединцима и заједницама. За Државу, Владу Републике Србије, Министарство којим руководим и мене лично, од великог је значаја… опширније »

Гојковић и Ђорђевић: Закон о родној равноправности да буде примењив

Субота, 09. Септембар 2017

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић данас су на састанку у Скупштини Србије анализирали нацрт закона о родној равноправности, о коме се последњих дана спекулисало у јавности. Министар, који је на позив председнице Народне скупштине дошао на састанак, упознао је председницу Парламента са током израде закона из области родне равноправности и рекао да ће закон, који ће након израде Влада… опширније »

Потписан споразум између Норвешке и Србије и Протокол о сарадњи између Инспектората за рад и Пореске управе

Петак, 08. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић и амбасадор Краљевине Норвешке у Републици Србије, Њ.Е. Арне Санес Бјoрнстад потписали су споразум о реализацији пројекта „Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно“.     Министар Ђорђевић захвалио је Влади Краљевине Норвешке и амбасадору на личном ангажовању и препознавању значаја ове области, као и подршци коју су пружили Влади Републике… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором и шефом делегације ЕУ у Републици Србији Њ. Е. Семом Фабрицијем

Петак, 08. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић се састао са амбасадором и шефом делегације ЕУ у Републици Србији Њ. Е. Семом Фабрицијем. Министар Ђорђевић истакао је да је процес прикључења Европској унији стратешки правац Републике Србије и један од најважнијих стубова спољне политике. У вези са тим Ђорђевић је уверен да ће амбасадор и шеф делегације ЕУ у Републици Србији, Сем Фабрицио, својим ауторитетом и личним залагањем, значајно допринети убрзању процеса… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг у посети железари „ХБИС груп Србија“

Четвртак, 07. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг посетили су железару „ХБИС груп Србија“ у Смедереву и разговарали са руководством. Руководство железаре упознало је министра са резултатима, успесима и плановима рада, након чега су амбасадор Кине и министар обишли погон. "Изразили су уверење да ће из године у годину пословање бити све боље. Ове године очекују приход у висини од 800 милиона долара, као и… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са представницама UN

Четвртак, 07. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, одржао је са својим помоћницама на челу Сектора за међународну сарадњу и Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, Јованом Миловановић и Нином Митић, састанак са представницама Уједињених Нација (UN). На челу делегације је била заменица сталне представнице Програма Уједињених нација за развој (UNDP) Стелиана Недера, уз координаторку заједничког пројекта „Интегрисани одговор на… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадорком Републике Кубе, Њ.Е. Адел Мајром Руиз Гарсијом

Четвртак, 07. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадорком Републике Кубе у Републици Србији, Њ.Е. Адел Мајром Руиз Гарсијом. Министар Ђорђевић се током разговора осврнуо на традиционалне пријатељске односе две земље који трају више од 70 година и том приликом захвалио је Републици Куби на доприносу очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије. Имајући у виду свеукупно добру билатералну сарадњу наше две државе, министар је… опширније »