Заједничким радом до унапређења положаја бораца, војних инвалида и породица палих бораца

Субота, 20. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Негован Станковић разговарали су са представницима Удружења ратних војних инвалида из целе Србије. На састанку је било речи о решавању и побољшању положаја војних инвалида, бораца, ветерана, цивилних жртава рата као и њиховом статусу у друштву. Заузет је јединствен став да је за решење ових проблема неопходно доношење Закона о основним правима бораца, војних инвалида и породица… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Тунис Њ.Е. Сеифом Алахом Режабом

Четвртак, 18. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Тунис у Републици Србији, Њ.Е. Сеифом Алахом Режабом о унапређењу сарадње у области запошљавања. „Наше две земље имају много заједничких тема. Поред завршетка интерних процедура у успостављању институционалних оквира сарадње у области рада и социјалне заштите, веома је значајан наставак интерресорне сарадње и стварања правних оквира у области усавршавања, оспособљавања и… опширније »

Француска подршка Србији у борби против дискриминације

Четвртак, 18. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадором Републике Француске у Србији, Њ.Е. Фредериком Мондолонијем о заједничком обележавању завршетка Великог рата, као и реконструкцији Споменика захвалности Француској, изграђеног у знак пријатељства и помоћи Србији током Првог светског рата. Министар Ђорђевић је пожелео је добродошлицу новопостављеном амбасадору и успешан мандат у нашој земљи и истакао потребу за продубљивањем сарадње двеју… опширније »

Министар Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Ирана

Среда, 17. Јануар 2018

Mинистар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић уписао се у књигу жалости у амбасади Исламске Републике Ирана, поводом трагедије у којој су живот изгубила 32 морнара иранског танкера Санћи. „У име грађана Републике Србије и у своје лично име, желим да изразим руководству Исламске Републике Иран и пријатељском народу Ирана знаке велике туге и жалости поводом трагедије на танкеру Санћи и смрти 32 морнара. Ниједна трагедија или тренутни неуспех не могу спречити… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са амбасадором Јапана Њ.Е. Ђунићијем Марујамом

Среда, 17. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, састао се са амбасадором Јапана у Републици Србији, Њ.Е. Ђунићијем Марујамом који је том приликом пренео  позитивне утиске о посети председника Владе Јапана Шинза Абеа Србији. Министар Ђорђевић захвалио се на вишегодишњој подршци Јапана која годинама уназад донира бесповратна средства, посебно  у виду техничке опреме, али и на подршци пројектима  са циљем да се ојачају капацитети за управљање… опширније »

Србија и Канада унапређују сарадњу у областима рада, запошљавања и социјалних питања

Среда, 17. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са новоименованом амбасадорком Канаде у Републици Србији Њ.Е. Кејтлин Чабом и том приликом изразио наду да ће већ добри односи две земље, бити додатно унапређени. Министар Ђорђевић истакао је да билатералну сарадњу са Канадом одликују добри и пријатељски односи које је потребно учврстити у областима које спадају у домен рада, запошљавања и социјалних питања. Ђорђевић је изразио наду да ће потписивање… опширније »

Министар Ђорђевић разговарао са амбасадором Републике Мјанмарске уније Њ.Е. Миом Ајом

Среда, 10. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са амбасадором Републике Мјанмарске уније Њ.Е. Миом Ајом и том приликом истакао да је ресорно министарство вољно да отпочне сарадњу са надлежним институцијама те земље. Ђорђевић је рекао да је Мјанмар важан партнер Србије у југоисточној Азији и истакао да ове две државе имају традиционално добре пријатељске односе. Надлежни министар посебно је нагласио принципијелни став Мјанмара о непризнавању једнострано… опширније »

Министар Ђорђевић са амбасадорима нордијских земаља

Уторак, 09. Јануар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и државни секретар Србислав Цвејић састали су се на радној вечери са амбасадорима Краљевине Норвешке Њ.Е. Арном Санс Бјорнстадом, Републике Финске Њ.Е. Пертијем Иконеном и Краљевине Данске Њ.Е. Андерсом Хогардом и отправником послова Краљевине Шведске Јоакимом Верном. Министар је екселенцијама захвалио на досадашњој сарадњи и подршци коју ове земље  дају Србији. Министар Ђорђевић рекао је да ће настојати… опширније »

Министар за најрадоснији хришћански празник са најстаријим суграђанима

Субота, 06. Јануар 2018

Бадњи дан и најрадоснији хришћански празник Божић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић провео је са нашим најстаријим суграђанима и том приликом пожелео им срећне и радосне празнике и придружио им се у друштвеним играма.  „Желим вам да вас здравље служи, да се смејете, дружите и да се радујте сваком проведеном дану са својим најмилијима. Држава ће увек мислити на вас и трудиће се да вам пружи све што вам је потребно да би ваш боравак у… опширније »

За 100 најбољих радника у Министарству за рад по 10.000 динара

Петак, 05. Јануар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Удружење осигуравача Србије прогласили су данас 100 најбољих радника у свакој од области у надлежности Министарства и доделили им новчане награде у вредности од 10.000 динара. Министар Зоран Ђорђевић је истакао да су награђени они запослени које су руководиоци предложили и препознали да су заслужни за успех у Министарству. Према његовим речима, успех није био једино мерило за добијање награде, већ и колегијалност, али и начин… опширније »