Saopštenja

Pomoćnica ministra Biljana Barošević na prezentaciji projekta „Međunarodna Drinska regata za osobe sa invaliditetom DRINA NAS SPAJA 2017“

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, prisustvovaće u sredu 16. avgusta 2017. godine, u 16:00 časova, u Svečanoj sali Gradske opštine Savski venac, ul Kneza Miloša 69, prezentaciji uspešne realizacije projekta Udruženja „Sve je moguće“, pod nazivom „Međunarodna Drinska regata za osobe sa invaliditetom DRINA NAS SPAJA 2017“  i uručivanju zahvalnica saradnicima i donatorima.

Pomoćnica ministra, Biljana Barošević, koja je bila prisutna na dan održavanja rafting trke u okviru ove manifestacije, će se ovom prilikom obratiti i uručiti medalje najuspešnijoj deci u boćanju, kao i zahvalnice saradnicima i donatorima ovog projekta.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pružilo je podršku organizaciji tradionalne prekogranične regate za osobe sa invaliditetom „DRINA NAS SPAJA 2017“, koja pored osoba sa invaliditetom sa prostora cele Srbije, okuplja i učesnike iz inostranstva.


 

Ministar Đorđević na sastanku sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije

29.7.2017.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, sastao se sa predstavnicima Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom Srbije – NOOIS, koja predstavlja krovnu organizaciju i okuplja više od 870.000 osoba sa invaliditetom i njihovih pravnih zastupnika uključenih u organizacije i saveze organizacija osoba sa pojedinačnim i različitim vrstama invaliditeta.

Ministar Đorđević je naglasio ”Osobe sa invaliditetom zaslužuju više i bolje. Treba koliko već od danas da zajedno i intezivnije radimo na svim segmentima; finansijskim, normativnim, pa i medijskim”.

Tokom sastanka, ministar Đorđević je istakao da se ne razmatra nikakvo ukidanje ni smanjivanje njihovih prava i da je on, kao i Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom uvek otvoren za razgovor, da su tu da se zajedno sa predstavnicima NOOIS-a bore za interese osoba sa invaliditetom i da je saradnja države i nevladinog sektora od ključnog značaja za njihovo rešavanje.

Pomoćnica ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, Biljana Barošević, izjavila je da za bolju saradnju između Sektora i lokalnih samouprava ima prostora i da može biti unapređena i predložila zajedničke posete Ministarstva i NOOIS-a jedinicama lokalnih samouprava kako bi na najbolji mogući način zastupali i ispunili zajedničke interese.


 

Pomoćnica ministra otvorila V Međunarodnu rafting trku za osobe sa invaliditetom

31.7.2017.

Učesnici regate sa Biljanom BaroševićPomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Biljana Barošević, otvorila je ovog vikenda održanu petu po redu Međunarodnu regatu za osobe sa invaliditetom u mestu Vrhpolje kraj Ljubovije na Drini. 
Na ovoj manifestaciji koju organizuje Udruženje osoba sa invaliditetom „Sve je moguće“ iz Beograda, i koja obuhvata i 8. Regatu za osobe sa invaliditetom - spust niz reku Drinu, učestvuje više od 150 ljudi. 
Pomoćnica ministra u sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom je na cilju podelila pehare za treće, drugo i prvo mesto. Treće mesto osvojila je ekipa osoba sa invaliditetom „Zajedno smo jači“ iz Beograda, drugo mesto osvojila ekipa više udruženja osoba sa invaliditetom iz Koprivnice, Hrvatska, a treće mesto više udruženja osoba sa invaliditetom iz Tuzle, Bosna i Hercegovina).
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pružilo je podršku organizaciji tradionalne prekogranične regate za osobe sa invaliditetom, koja pored osoba sa invaliditetom sa prostora cele Srbije, okuplja i učesnike iz inostranstva. 
Pomoćnica ministra Biljana Barošević izjavila je da će Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u narednom periodu obratiti veću pažnju na ovakve događaje koji će doprineti da se osobe sa invaliditetom uključe u sve oblasti života.


 

Pomoćnica ministra za zaštitu osoba sa invaliditetom prisustvovala predstavljanju projekta Socijalno uključivanje osetljivih grupa kroz sticanje IT veština 

21.7.2017.

Predstavljanje projekta Socijalno uključivanje osetljivih grupa kroz sticanje IT veština

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Biljana Barošević, koja se nalazi na čelu Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, prisustvovala je danas predstavljanju projekta „Socijalno uključivanje osetljivih grupa kroz sticanje IT veština“. 

Član Gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Grada Beograda, Dragomir Petronijević, i podsekretarka za socijalnu zaštitu, Jasmina Ivanović, predstavili su danas rezultate ovog projekta.

U okviru ovog projekta održana je petomesečna škola programiranja u kojoj je učestvovalo 96 osoba sa invaliditetom, a realizovali su ga Gradski centar za socijalno preduzetništvo Beograda i Centar za IT edukaciju. 

Opšti cilj sprovođenja projekta je podsticanje pune društvene uključenosti osoba sa invaliditetom. Uspešna realizacija projekta  pokazaće da ove osobe mogu obavljati poslove visoke složenosti i time dati puni doprinos razvoju društva kao celine.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će i u budućnosti pružati stručnu i finansijsku podršku udruženjima građana koja realizuju projekte čiji je cilj unapređenje položaja osoba sa invaliditetom i kojima se osnažuju njihovi lični kapaciteti, povećava  stepen njihove uključenosti u sve sfere društvenog života zajednice.