Ministar

Ministar

Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

 

Rođen je u Beogradu 11. februara 1970. godine. Završio je Školu nacionalne odbrane - Visoke studije bezbednosti i odbrane. U fazi je završetka doktorskih studija iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju.

Master je ekonomskih nauka - oblast: Međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka - Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd. Profesionalno iskustvo sticao je na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama. Usko je usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju. Od 2012. do izbora za ministra odbrane 2016. godine bio je državni sekretar u Ministarstvu odbrane, a od avgusta 2016. godine Ministar odbrane.
Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije (Rezolucija UN 1325) i Nacionalni direktor za naoružanje. Objavio je više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija i više (članaka) radova u "Vojnom delu" i časopisu "Računovodstvo". Stekao je više uglednih profesionalnih sertifikata. Član je udruženja Mensa Srbija. Govori engleski i ruski jezik. Odslužio je vojni rok (1988/1989). Oženjen je, otac je ćerke i sina.