Obilazak Ustanove za decu i mlade Sremčica

Utorak, 10 Jul 2018 |

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i načelnica Odeljenja za inspekcijski nadzor Biljana Zekavica, uz pratnju predstavnika medija obišli su danas Ustanovu za decu i mlade Sremčica.

 

"Ministarstvo je ove godine opredelilo 78 miliona dinara za poboljšanje uslova života korisnika i zaposlenih u Domu Sremčica. U skladu sa mogućnostima zalagaćemo se da budžetska sredstva budu veća i da uz saglasnost Vladine komisije obezbedimo dodatni kadar kako bi usluga i briga o korisnicima bila na boljem nivou", istakao je pomoćnik ministra Miloš Janković.

 

Dom Sremčica je samo jedna od ustanova socijalne zaštite ovog tipa koja je u procesu dobijanja licence čiji je osnivač Republika ili Pokrajina, a Ministarstvo u tom smislu izdvaja sredstva u cilju dostizanja boljeg kvaliteta standarda.

 

Ministarstvo je, kako je već najavljeno, započelo sa uređenjem dvorišta, angažovanjem stručnih ljudi u svrhu oplemenjivanja prostora i asfaltiranjem staza u sklopu ustanove, kako bi se  olakšalo kretanje korisnika, a planirano je rešavanje problema gasifikacije u saradnji sa Beogradskom elektranom.