Ministar Zoran Đorđević na promociji prvog Kataloga O’RUK proizvoda

Subota, 09 Septembar 2017 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević prisustvovao je u Gerontološkom domu Bežanijska kosa, promociji prvog Kataloga O’RUK proizvoda.
 „Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja po svojoj suštini brinući se o socijalnim potrebama ljudi, pokazuje odnos države prema ugroženim ili marginalizovanim pojedincima i zajednicama. Za Državu, Vladu Republike Srbije, Ministarstvo kojim rukovodim i mene lično, od velikog je značaja pozitivan stav u odnosu na potrebe ljudi trećeg životnog doba, njihove mogućnosti i očekivanja“, izjavio je ministar.
Ministar Đorđević je istakao da su upravo pripadnici trećeg životnog doba izgradili ovu zemlju svojom radom i požrtvovanošću i obezbedili narednim generacijama  budućnost, te da je ostalo na nama, mlađim generacijama, da se udružimo i pokažemo da smo dostojni potomci svojih predaka.
„Vlada Republike Srbije je 2017. godinu proglasila godinom međugeneracijske solidarnosti. U cinju sprovođenja politie Vlade i boljeg razumevanja među generacijama, podržali smo ovog leta , u ovoj Ustanovi , brojne aktivnosti na tu temu “, podsetio je ministar.
Ministar Đorđević naglasio je da je manifestacija O’RUK,  još jedna u nizu dobrih primera prakse kako se, putem dobro postavnjenog i organizovanog koncepta brige o starijima, prevazilaze ograničenja zvana starost, bolest i samoizolacija.
Na manifestaciji O’RUK, u okviru radionica, predstavljene su tehnike izrade proizvoda, kao što su torbe od papira, jelek, srpska košulja, vezene maramice, heklani nakit, kao i mnogi drugi ručno pravljeni proizvodi. Katalog O’RUK objedinjuje ručne radove korisnika  Gerontološkog centra.