Ministar Đorđević se sastao sa iranskim ambasadorom, Mola Abdolahom

Petak, 14 Jul 2017 |
Ambasador Abdolah je čestitao ministru Đorđeviću na imenovanju za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja...

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, sastao se danas sa ambasadorom Islamske Republike Iran, Nj.E. Mola Abdolahom.

Ambasador Abdolah je čestitao ministru Đorđeviću na imenovanju za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i istakao da je došlo do velikih pomaka u bilateralnim odnosima dok je bio na mestu ministra odbrane i zahvalio se na njegovoj ličnoj inicijativi i interesovanju za uspostavljanje prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje.

Ministar Đorđević je istakao da će i u budućnosti na novoj funkciji težiti da se uspostave odnosi i učvrste veze definisanjem novih oblika saradnje u oblastima koje su u nadležnosti ovog ministarstva.

Predloženo je da težište saradnje bude u oblasti socijalnog osiguranja, tehničko-tehnološkog usavršavanja, zajedničkih projekata u oblasti rada, sistema zaštite radnika i bezbednosti i zdravlja na radu.