Ministar Đorđević se sastao sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata Džumom Rašidom Al Daherijem

Četvrtak, 13 Jul 2017 |

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se danas sa ambasadorom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji, Nj.E. Džumom Rašidom Al Daherijem.

Ambasador Al Daheri je čestitao ministru Đorđeviću na imenovanju za ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na čemu se ministar Đorđević srdačno zahvalio i istakao spremnost na dalje unapređenje saradnje dve prijateljske zemlje u svim oblastima, uz želju da se izuzetno uspešna saradnja ostvarena između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata u oblasti odbrane proširi i na oblast rada, zapošljavanja i socijalnih pitanja.

Sagovornici su se složili da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u navedenim oblastima, imajući u vidu činjenicu da veliki broj državljana Srbije radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da Srbija beleži stalni rast poseta državljana Emirata Srbiji.

Ambasador Al Daheri je ukazao na činjenicu da su za oblast rada i socijalnih pitanja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nadležna dva ministarstva i da je uveren u spremnost i želju ministara da se u budućnosti uspostavi kvalitetna i dugoročna saradnja, na obostranu korist i građana Republike Srbije i građana Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ministar Đorđević je naglasio da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja već priprema predloge projekata, koje bi Srbija i Ujedinjeni Arapski Emirati zajedno realizovali u cilju podrške ustanovama socijalne zaštite i ugroženim kategorijama. U tom smislu, ministar Đorđević je preko ambasadora Al Daherija uputio poziv nadležnim ministrima u Emiratima – ministru za ljudske resurske i emiratizaciju gospodinu Sakr Gobašu i ministarki za razvoj zajednice – gospođi Najli bint Muhamed Al Avar da posete Srbiju. Ove posete, naglasio je ministar, mogu biti od ključnog značaja za unapređenje saradnje u navedenim oblastima od značaja za obe zemlje.

Ambasador je izrazio interesovanje za sprovođenje zajedničkih projekata, od kojih će koristi imati dva prijateljska naroda.

Kao oblasti od izuzetnog značaja za buduću saradnju ministar Đorđević je takođe naveo oblasti socijalnog osiguranja i finansijske kontrole.

Dve strane su se složile da uspostavljeni prijateljski odnosi između dve zemlje, čemu u prilog idu redovni susreti na najvišem nivou između predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i princa prestolonaslednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Muhameda bin Zajeda Al Nahjana, odličan osnov za proširenje sveukupne bilateralne saradnje dve zemlje.