Ministar Đorđević posetio domska odeljenja centara za socijalni rad Požega, Ljubovija i Krupanj.

Ponedeljak, 11 Septembar 2017 | Ministar Đorđević, ambasadorka Indije i državni sekretar Nerić sa korisnicima domskog smeštaja i rukovodstvom u Ljuboviji
Ministar Đorđević, ambasadorka Indije i državni sekretar Nerić sa korisnicima domskog smeštaja i rukovodstvom u Ljuboviji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, obišao  je domska odeljenja Centara za socijalni rad u Požegi, Ljuboviji i Krupnju.

Prilikom obilaska ustanova socijalne zaštite za zbrinjavanje starih, ministar Đorđević i ambasadorka Indije u Srbiji Narinder Čohan uručili su proizvode za negu korisnicima u ovim domskim odeljenjima.   

Ministar Đorđević rekao je da država planira da subvencijama pomogne otvaranje privatnih staračkih domova po celoj Srbiji, kako bi se starim ljudima omogućilo staranje i kako bi bili blizu svojih najmilijih.

"To će biti jedna od strategija ministarstva u narednom periodu", rekao je Đorđević nakon obilaska i naveo da želi da prenese poruku države - da želi još više da brine o starim ljudima i da će ubuduće uložiti dodatna finansijska sredstva i posvetiti im više pažnje.

"Očekujem da u narednom periodu i uslovi za njihov smeštaj budu bolji", napomenuo je Đorđević.

Domove su sa ministrom obišli državni sekretar Nenad Nerić, pomoćnik ministra u Sektoru za socijalnu zaštitu i brigu o porodici Miloš Janković i drugi saradnici.