Ministar Đorđević posetio Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici

Četvrtak, 05 Jul 2018 |

Povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije u mandatu predsednice Vlade Ane Brnabić u Subotici, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ i istakao da ova ustanova može da bude pravi primer svim ostalima, kada je reč o upravljanju i brizi o korisnicima.

 

Ministar Đorđević rekao je da Vlada Republike Srbije i Ministarstvo aktivno pomažu svim ustanovama socijalne zaštite, kako dnevnim boravcima tako i ustanovama za smeštaj osoba sa smetnjama u razvoju, jer im je cilj da korisnici, ali i zaposleni imaju komfornost u svakom mogućem smislu.

 

„Korisnici ustanove „Kolevka“ zbrinuti su na najbolji mogući način, a to je i odraz odnosa države prema osobama sa smetnjama u razvoju. Nastojaćemo da njihove uslove života konstantno unapređujemo, a u narednoj godini očekujemo i neka nova ulaganja. Deca ometena u razvoju imaju svoje potrebe, želje i snove, baš kao i svako drugo dete. Na nama je da im pružimo podršku da sve to i ostvare“, rekao je Đorđević.

 

Direktor Doma Nenad Kozomora rekao je da ustanova trenutno ima 240 korisnika i da je od toga najveći broj dece u stacionarnom delu. Zahvalio je ministru Đorđeviću na poseti i istakao da veruje da će se dobra saradnja sa resornim ministarstvom nastaviti i u narednom periodu.