Đorđević: „Saradnja Srbije i Rusije je tradicionalno dobra“

Petak, 18. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, potpisao je sa resornim ruskim ministrom Maksimom Topilinom, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, administrativni sporazum o socijalnom osiguranju, protokol o razmeni ratifikacionih povelja, o socijalnom osiguranju, kao i memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji u oblasti socijalne zaštite.   „Tradicionalno dobra saradnja između… opširnije »

Pravo na penzijsko invalidsko osiguranje za sezonske radnike

Sreda, 16. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je konferenciji  za medije na temu „Angažovanje sezonskih radnika u poljoprivredi: novi zakonski okvir i on-line sistem za prijavu radnika“.   Ovaj projekat ne bi bio moguć bez podrške predsednice Vlade Rerpublike Srbije Ane Brnabić, koja je ovom prilikom istakla da on predstavlja primer suštinske strukturne kompleksne reforme u sistemu državne uprave, sistemu finansija, načinu rada na… opširnije »

Ministar Đorđević o obnovi i osvetljenju vojnih memorijala sa ruskom delegacijom

Sreda, 16. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, uoči posete Srbiji predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, razgovarao je sa ruskom delegacijom i predstavnicima ruske kompanije „BOSS LIGHTING GROUP“ o obnovi i osvetljenju Groblja oslobodilaca Beograda i osvetljenju Hrama Svetog Save, odnosno njegovog celokupnog platoa.   Ministar Đorđević istakao je da su ratni vojni memorijali podignuti u čast heroja, koji su dali svoje živote za svoju otadžbinu… opširnije »

Đorđević: Izrada socijalne karte prioritet Ministarstva u 2019. godini

Sreda, 16. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je Godišnjem skupu Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu gde je istakao da je Zavod najviše angažovan u izradi Izmena i dopuna zakona o socijalnoj zaštiti.   „ Ova organizaciona jedinica je u prethodnoj godini imala značajnu ulogu kada je sprovođenje i izrada zakona iz oblasti socijalne zaštite u pitanju. Očekujemo da i ove godine nastavimo sa takvom saradnjom. Njihov značaj i uloga ne samo za… opširnije »

Održana prva rasprava o osnivanju Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Republici Srbiji

Utorak, 15. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je raspravu o osnivanju Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Republici Srbiji, koje predstavljaju ekonomski i socijalni izazov.   Ministar Đorđević, rekao je da, obzirom da je pitanje ekonomskih migracija pitanje od opšteg interesa, potrebno da se i drugi državni organi, institucije i stručnjaci uključe u razmatranje ovog procesa. Kako kaže, upravo zbog toga predloženo je da… opširnije »

Ministar Đorđević obišao prostorije i teretanu Društva za dečju i cerebralnu paralizu na Novom Beogradu

Nedelja, 13. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je prostorije Društva za dečju i cerebralnu paralizu na Novom Beogradu koje su uz podršku Ministarstva, opremljene teretanom za osobe sa invaliditetom.   Ministar Đorđević rekao je da je u ovoj godini za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom iz budžeta izdvojeno 50 miliona više nego prethodne i dodao da će se Vlada Srbije i resorno Ministarstvo truditi da svake naredne godine taj iznos bude veći.… opširnije »

Đorđević: Inspektorat za rad je tu da brani radnika i njegova prava

Subota, 12. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održao je sastanak sa inspektorima Inspektorata za rad i poručio da se resor kojim on rukovodi aktivno bori za bolje uslove rada inspektora kako bi mogli da obavljaju svoj posao što efikasnije sa ciljem da građanima omoguće zagarantovana radnička prava.   „Učinili smo veliki napor kako bismo stali na put rušenju radničkih prava, suzbili smo velikim delom rad na crno i ostvarili dobar rezultat tokom prethodne… opširnije »

Ministru Đorđeviću uručena zlatna plaketa Saveza gluvih i nagluvih Srbije

Petak, 11. Januar 2019

Ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću i v.d. pomoćniku u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljani Barošević svečano su uručene zlatne plakete Saveza gluvih i nagluvih Srbije za uspešnu saradnju, razumevanje i pomoć u realizaciji aktivnosti u 2018 godini.   Ministar Đorđević zahvalio je Savezu na dodeljenom priznanju i istakao da je ove godine za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom izdvojeno 50 miliona više nego prethodne dodavši da se… opširnije »

Uspešno realizovan projekat „Reci NE radu na crno“

Sreda, 09. Januar 2019

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je na konferenciji povodom završetka projekta “Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno” („Reci NE radu na crno“) gde je istakao da je u 2018. godini izvršeno preko 70.000 inspekcijskih nadzora što je za 38 odsto više nego u 2017. godini.   Prema rečima ministra, najveći uspeh ovog projekta jeste što je nakon inspekcijskih… opširnije »

Saopštenje za javnost

Utorak, 08. Januar 2019

"Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obaveštava sve korisnike prava na naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva, odsustva sa rada radi nege deteta i odsustva sa rada radi posebne nege deteta i prava na ostale naknade po osnovu rođenja i nege i posebne nege deteta po osnovu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom da je sredstva koja korisnici ostvaruju po novom, odnosno starom zakonu, doznačilo korisnicima na tekuće račune, odnosno uplatilo na… opširnije »