Ministar Đorđević na dodeli stohiljadite „Beogradske personalizovane senior kartice“

Četvrtak, 23. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je uručenju stohiljadite „Beogradske personalizovane senior kartice“, koju je gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali uručio korisniku Dragoslavu Radiću.     Ministar Đorđević rekao je da mu je izuzetno drago što je Beograd prva lokalna samouprava u Srbiji koja nudi ovakvu vrstu usluge i pozvao i ostale lokalne samouprave da, u okviru svojih mogućnosti, penzionerima pruže iste… opširnije »

Ministar Đorđević na sastanku Socijalno - ekonomskog saveta

Sreda, 22. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio  je sastanak Socijalno - ekonomskog saveta pod nazivom „Značaj lokalnih Socijalno - ekonomskih saveta“.             U Srbiji postoji 18 lokalnih Socijalno - ekonomskih saveta, koji prema rečima Đorđevića, ne funkcionišu na najbolji mogući način, stoga je neophodno što pre unaprediti rad postojećih i formirati nove savete za koje su već obezbeđena sredstva … opširnije »

Ministar Đorđević održao sastanak sa predstavnicima Saveza udruženja osoba sa invaliditetom

Sreda, 22. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa svojim saradnicima i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, održao je sastanak sa predstavnicima 33 Saveza udruženja osoba sa invaliditetom koje u svom sastavu imaju 565 lokalnih udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije cele Srbije. Sastanku su pored predstavnika saveza prisustvovali i predstavnici lokalnih organizacija. Na sastanku je predstavljen… opširnije »

Ministar Đorđević na konferenciji “Podrška deci i porodicama u izbegličkoj krizi”

Sreda, 22. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je, konferenciju na temu “Podrška deci i porodicama u izbegličkoj krizi”, povodom Svetskog dana dečijih prava. Konferencija je održana sa ciljem razmena iskustava stručnjaka koji se bave pružanjem podrške deci i porodicama na terenu i definisanja generalnih preporuka za unapređenje budućeg rada. „Tokom  izbegličke krize kroz Srbiju je prošlo oko milion ljudi, među kojima su bila i deca, a 350… opširnije »

Ministri Đorđević i Topilin obišli Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju

Utorak, 21. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksim Anatoljevič Topilin obišli su Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju - Dnevni boravak „Šekspirova“.     Ministar Đorđević zahvalio je ruskom ministru Topilinu na dolasku kao i na podršci Ruske Federacije i naglasio da će da Republika Srbija negovati i unapređivati dobre odnose sa Rusijom i u budućnosti,… opširnije »

Premijerka Brnabić sastala se sa ruskim ministrom Topilinom

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu Ruske Federacije Maksimom Topilinom o zajedničkom projektu dveju država u oblasti socijalne zaštite, nastavku saradnje u oblastima penzionog osiguranja i brige prema osobama sa invaliditetom. Na sastanku je posebna pažnja posvećena temi demografije i pozitivnim iskustvima koja su dali programi za povećanje nataliteta u Ruskoj Federaciji, a koja bi za Srbiju bili od izuzetnog… opširnije »

Ministar Đorđević sastao se sa ruskim ministrom Topilinom

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ministrom rada i socijalne zaštite Ruske Federacije Maksimom Anatoljevičem Topilinom, koji je prvi put posetio Beograd.     Dvojica kolega usaglasila su se da će Sporazum o socijalnoj zaštiti između Republike Srbije i Ruske Federacije biti potpisan do kraja tekuće godine, imajući u vidu značajan broj državljana Republike Srbije koji su radno angažovani u Ruskoj Federaciji.   … opširnije »

Ministar Đorđević posetio Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj

Ponedeljak, 20. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i gradonačelnik Grada Beograda Siniša Mali obišli su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i povodom Svetskog dana deteta podelili igračke deci.     Ministar Đorđević rekao je da je jedan od prioriteta Republike Srbije briga o deci i da će Ministarstvo na čijem je čelu kontinuirano preduzimati aktivnosti kako bi sva prava deteta u punoj meri bila zaštićena.   … opširnije »

Ministar Đorđević posetio Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara i Centar za socijalni rad Opovo

Subota, 18. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i v.d. pomoćnice ministra u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović obišli su prostorije Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo u Barandi i Centar za socijalni rad Opovo. Tokom obilaska prostorija Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara Opovo, predsednik Udruženja Savo… opširnije »

Ministar Đorđević obišao Gerontološki centar u Zrenjaninu i Dom zdravlja u Kovačici

Petak, 17. Novembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorom Republike Poljske u Srbiji Nj.E. Tomašom Njegođišem obišao je Gerontološki centar u Zrenjaninu.     Direktorka Gerontološkog centra Tanja Živanov upoznala je ministra Đorđevića i ambasadora sa realizacijom Projekta Radna terapija, pomoću kojeg su kupljene mašina za stolarsku radionicu, sto za stoni tenis i šahovske table, a koji je finansirala Republika Poljska.   … opširnije »