Nova evropska sredstva za jednakost, pravo i građanstvo

Ponedeljak, 16. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisao je sa šefom delegacije Evropske unije u Republici Srbiji i ambasadorom Semom Fabricijem Sporazum o pristupanju programu Evropske unije „Prava, jednakost i državljanstvo“ i izjavio da je ovaj Sporazum još jedan korak u uspešnoj saradnji Srbije i EU.   „Ovaj Sporazum, čiji budžet iznosi više od 439 miliona evra bespovratnih sredstava omogućiće organizacijama civilnog društva, javnim… opširnije »

Ministar Đorđević sa predstavnicima Svetske banke

Četvrtak, 12. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Svetske banke o promovisanju i aktivnostima u oblasti rodne ravnopravnosti na nacionalnom i regionalnom nivou.   Tom prilikom ministar Đorđević istakao je da su svi zakoni u Republici Srbiji antidiskriminatorni i da Srbija ima mnogo bolje rezultate u toj oblasti nego druge zemlje u regionu.   „Srbija sarađuje sa Švedskom i drugim skandinavskim zemljama u želji da… opširnije »

Ministar Đorđević posetio Sigurnu kuću u Pančevu

Četvrtak, 12. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišao je Sigurnu kuću u Pančevu i istakao da Republika Srbija nastoji da otvori više Sigurnih kuća i da na taj način obezbedi utočište onim ženama kojima je to neophodno.   Ministar je naglasio da bi se nakon otvaranja više Sigurnih kuća uspostavila njihova međusobna saradnja i koordinacija koja bi sigurno unapredila i sam rad ovih ustanova, a samim tim i obezbedila i veću bezbednost i zaštitu žena.  … opširnije »

Održana eduktivna radionica projekta „Reci NE radu na crno“ u Pirotu

Sreda, 11. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je edukativnoj radionici u Pirotu, koja je sprovedena u sklopu projekta "Reci NE radu na crno", gde su predstavljeni dosadašnji rezultati projekta, a diskutovano je i o načinima efikasnog suzbijanja nelegalnog rada.   Ministar Đorđević izjavio je da je ovo druga po redu edukativna radionica, od predviđenih 10, koje će se do kraja tekuće godine održati u gradovima cele Srbije.  … opširnije »

Obilazak Ustanove za decu i mlade Sremčica

Utorak, 10. Jul 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i načelnica Odeljenja za inspekcijski nadzor Biljana Zekavica, uz pratnju predstavnika medija obišli su danas Ustanovu za decu i mlade Sremčica.   "Ministarstvo je ove godine opredelilo 78 miliona dinara za poboljšanje uslova života korisnika i zaposlenih u Domu Sremčica. U skladu sa mogućnostima zalagaćemo se da… opširnije »

Počela prijava za prekvalifikacije u IT sektoru

Ponedeljak, 09. Jul 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poziva sve zainteresovane nezaposlene građane, da se prijave za program prekvalifikacije za IT Nacionalne službe za zapošljavanje, u periodu od 9. do 22. jula 2018. godine putem sajta  www.itobuke.rs. Vlada Republike Srbije i ove godine nastavlja program prekvalifikacija za IT u kojem će kandidati imati priliku da steknu potrebna znanja i postanu programeri početnici. Program je pokrenut 2017. godine na… opširnije »

Istorijski minimum broja nezaposlenih na evideniciji

Subota, 07. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući u emisiji Svitanje na TV Pink-u, izjavio je da su u ovih godinu dana jedni od najvećih uspeha Ministarstva, izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, projekat u saradnji sa Norveškom „Reci Ne radu na crno“ i smanjenje stope nezaposlenosti.   Prema rečima ministra Đorđevića, Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom predstavlja početak borbe Vlade Srbije da… opširnije »

Obeležena 77. godišnjica od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu

Subota, 07. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položio je venac i odao počast povodom obeležavanja 77. godišnjice od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu u okviru spomen-kompleksa u Beloj Crkvi kod spomenika Žikici Jovanović-Špancu.   Vence su, pored ministra Đorđevića položili i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Opštine Krupanj, predstavnici SUBNOR-a Srbije kao i udruženja i građani.   Nakon polaganja venaca,… opširnije »

Ministarstvo nastavlja aktivno da pomaže afirmisanje Agencije za mirno rešavanje radnih sporova

Petak, 06. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovao je na Regionalnoj godišnjoj konferenciji za rukovodioce agencija za mirno rešavanje radnih sporova i istakao da je Ministarstvo u proteklih godinu dana aktivno radilo na tome da Agencija dobije na značaju i postane vidljivija u društvu.   Kako navodi ministar, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je u prethodnom periodu imalo veoma intenzivnu normativnu aktivnost sa željom da… opširnije »

Ministar Đorđević posetio Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici

Četvrtak, 05. Jul 2018

Povodom obeležavanja godinu dana rada Vlade Republike Srbije u mandatu predsednice Vlade Ane Brnabić u Subotici, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ i istakao da ova ustanova može da bude pravi primer svim ostalima, kada je reč o upravljanju i brizi o korisnicima.   Ministar Đorđević rekao je da Vlada Republike Srbije i Ministarstvo aktivno pomažu svim ustanovama socijalne zaštite, kako… opširnije »