Ministar Zoran Đorđević prisustvovao je manifestaciji „Dani Bača - Dani evropske baštine“

Subota, 23. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je manifestaciju „Dani Bača - Dani evropske baštine “ na Tvrđavi Bač. Ministar Đorđević izrazio je zahvalnost zbog prisustva na  manifestaciji i čestitao građanima Bača na istrajnosti da proslavljaju dane Bača i baštine Evropsku kulturu. „Bač, malo mesto u Vojvodini koje pored Beograda obeležava Dane evropske baštine pokazuje da su naša istorija i naša kultura jako bogate i da se ovom… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sastao se sa šefom delagacije Svetske Banke u Srbiji, Stefenom Ndegvom

Subota, 23. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa  delegacijom Svetske Banke na čelu sa šefom kancelarije  u Srbiji, Stefenom Ndegvom. Ministar Đorđević  je na sastanku  upoznao delegaciju Svetske banke u Srbiji sa prioriteima i planovima rada Ministarstva uz očekivanje da će Svetska banka kao i do sada nastaviti sa pružanjem pomoći i podrške, kako tehničke tako finasijske i ekspertske. “Izrada socijalnih karata je segment koji… opširnije »

Ministar Đorđević otvorio II Interaktivni seminar Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova

Petak, 22. Septembar 2017

                Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je II Interaktivni seminar Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova. “Vlada Srbije će u narednom periodu dati veći značaj radu i transparentnosti Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, kako bi svi zaposleni i poslodavci u zemlji mogli da se upoznaju sa rezultatima rada njenih miritelja i arbitara“, rekao je ministar… opširnije »

Ministar Đorđević razgovarao sa direktorom MOR-a za centralnu i istočnu Evropu

Petak, 22. Septembar 2017

            Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa direktorom Međunarodne organizacije rada za centralnu i istoču Evropu Markusom Pilgrimom.             Ministar Đorđević upoznao je direktora Pilgrima sa prioritetima Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i istakao da je otvoren za saradnju i svaku vrstu sugestije kada su u pitanju projekti i nastavak saradnje… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Libanske Republike Nj.E. Tufikom Džaberom

Petak, 22. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Libanske Republike u Republici Srbiji Nj.E, Tufikom Džaberom. Ministar Đorđević izrazio je zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Džaberom i želju da zajednički rade na unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje. Ministar je predložio da se u narednom periodu razmotri mogućnost uspostavljanja saradnje u oblastima socijalnog osiguranja, oblasti rada, radnih odnosa i boračkih pitanja. Đorđević je upoznao… opširnije »

Ministar Đorđević razgovarao sa predstavnicima Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd i studentima iz hraniteljskih porodica

Četvrtak, 21. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i pomoćnik ministra Miloš Janković razgovarali su sa predstavnicima Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd, kao i sa studentima iz hraniteljskih porodica. Decu iz hraniteljskih porodica zanimalo je kako i na koji način nakon završenog školovanja najlakše mogu da dođu do posla, a savet za njihovo dalje obrazovanje potražili su od ministra Đorđevića i njegovog pomoćnika Jankovića. Ministar Đorđević je studente upoznao… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević sastao se sa ambasadorom Republike Turske, Nj.E. Tanžu Bilgičem

Četvrtak, 21. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sastao se sa ambasadorom Republike Turske u Republici Srbiji, Nj.E. Tanžu Bilgičem. Ministar Đorđević zahvalio se Nj.E. Bilgiču na velikodušnoj podršci koju bezrezervno pruža našem Ministarstvu, naglasivši da je poseta gerontološkim centrima u Beogradu i Aleksincu bila uspešna. Takođe je izrazio zahvalnost Turskoj agenciji za saradnju i koordinaciju (Tika) na donaciji medicinskih kreveta poslednje generacije korisnicima ovih… opširnije »

Podeljeni školski rančevi i edukativni materijal učenicima „OŠ Branko Pešić“ koju pohađaju i deca migranti

Četvrtak, 21. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ambasador SAD u Srbiji Kajl Randolf Skot, pomoćnica za predškolsko i osnovno obrazovanje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vesna Nedeljković i komesar Vladimir Cucić posetiili su Osnovnu školu „Branko Radičević“ u Zemunu, koju pohađaju i deca migranti. Tom prilikom, svim učenicima uručeni su školski rančevi i edukativna oprema. Dodeljena edukativna oprema -… opširnije »

Ministar Đorđević posetio Novi Sad

Četvrtak, 21. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posetio je Novi Sad,u kojem ga je primio gradonačelnik Miloš Vučević. Tom prilikom razgovaralo se o aktuelnim resornim temama u prisustvu direktora Pokrajinskog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Slavka Imrića i predsednika Saveza penzionera Vojvodine Milana Nenadića.   Ministar Đorđević i gradonačelnik Vučević razmatrali su planove i modalitete za unapređenje saradnje, posebno kada je reč o projektima… opširnije »

Ministar Đorđević podelio slatke paketiće deci migrantima u Prihvatnim centrima u Pirotu i Divljanima

Sreda, 20. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i predstavnici kompanije Hellenic sugar i magazina The Globe obišli su Prihvatne centre za migrante u Pirotu i Divljanima i tom prilikom podelili 155 slatkih paketa najmlađim migrantima. Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i resornog ministra Đorđevića, kompanija Hellenic sugar i magazin The Globe pokrenuli su humanitarnu akciju „Jedna kocka za jedan osmeh" tokom koje će… opširnije »