Stereotipi prema osobama sa invaliditetom i njihova diskriminacija u Srbiji ne smeju da postoje

Nedelja, 25. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d.pomoćnice u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, posetili su Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu na Novom Beogradu i razgovarali sa predsednikom Sinišom Bukumirom i članovima srodnih društava iz Beograda i Srbije.    Teme razgovora bile su stalni izazovi i poteškoće sa kojima se susreću oboleli od cerebralne paralize, među kojima su najčešći problemi gradskog prevoza, lečenja… opširnije »

Ministar Đorđević učenicima OŠ „Kralj Petar Prvi“ uručio diplome za završenu obuku za komunikaciju znakovnim jezikom

Petak, 23. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d.pomoćnice ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević posetili su učenike Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“, koji su im prezentovali svoje znanje u komunikaciji znakovnim jezikom gluvih i nagluvih osoba, nakon obuke u okviru projekta „Dečja radost- komunikacija sa vršnjacima“.     Ministar Đorđević pohvalio je učenike jer učestvuju u ovako društveno… opširnije »

Uručene prve seniorske identifikacione kartice

Petak, 23. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević svečano je uručio prve seniorske identifikacione kartice predsednicima opština i direktorima filijala na teritoriji cele Srbije.   „Ideja o uvođenju ovih besplatnih penzionih kartica nastala je prošle godine, koja je obeležena kao godina međugeneracijske solidarnosti. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i PIO fond želeli su da njihovim uvođenjem penzionerima pruže bezbednost, kada su… opširnije »

Srbija će najstarijim građanima obezbediti mirnu i sigurnu starost

Sreda, 21. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, na konferenciji „Međugeneracijska solidarnost i dostojanstveno starenje“, obavestio je najstarije građane Srbije, da su Ministarstvo i PIO fond, omogućili izradu jedinstvene penzione kartice koja će im omogućiti bezbednije ostvarenje svih prava i dodatne pogodnosti, koje do sada nisu imali, uz podršku društveno odgovornih kompanija.   Pored ove vesti, koja je obradovala naše najstarije građane,… opširnije »

Protiv sive ekonomije Vlada Srbije boriće se odlučno i transparentno

Utorak, 20. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je, na III Nacionalnoj konferenciji Vlade Srbije i privrede „Izlaz iz sive ekonomije“ da Vlada Republike Srbije kroz razne projekte, izmene postojećih i donošenje novih Zakona, želi da stvori bolju i moderniju državu boreći se za prava radnika i poslodavaca.   „Napravili smo veliki pomak izmenama Zakona o radu, koje predviđaju da radnik sada od prvog dana na poslu mora da bude prijavljen i… opširnije »

Država i građani Srbije zajedno u kampanji "Reci NE radu na crno!“

Ponedeljak, 19. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, predstavljajući kampanju "Reci NE radu na crno!“, rekao je da Vlada Republike Srbije ima za cilj da edukuje svoje građane o koristi koju imaju od suzbijanja sive ekonomije i da ovom kampanjom nastavlja borbu koja je započeta 2014. godine, kada je na čelu Vlade bio Aleksandar Vučić.   "Neki broj naših radnika nema plaćeno bolovanje, godišnji odmor, a nemaju prava ni da apliciraju za kredite u bankama,… opširnije »

Ministar Đorđević položio venac na grob voždu Karađorđu povodom Dana državnosti na Oplencu

Četvrtak, 15. Februar 2018

    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u ime Vlade Republike Srbije, položio je venac i odao počast voždu Karađorđu u crkvi Svetog Đorđa na njegovom grobu na Oplencu, povodom Dana državnosti - Sretenja.   Pored ministra vence su položili i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predstavnici Opštine Topola, udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije i građani.         opširnije »

Dan državnosti - Sretenje obeleženo u Orašcu

Četvrtak, 15. Februar 2018

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić položio je venac na spomenik voždu Karađorđu u Orašcu, gde je održana centralna državna ceremonija obeležavanja Dana državnosti i građanima čestitao praznik.   "I danas dok ovde stojim, stojim na mestu koje postoji u svakome u nas. Ogromna je obaveza, sve što nas čeka u danima pred nama, moramo da rešavamo, a da nam ruke i obraz ostanu čisti. Moramo da dajemo a da ništa ne izgubimo, da se pomirimo, a da ostanemo časni", rekao je… opširnije »

Ministar Đorđević čestitao građanima Dan državnosti Republike Srbije

Četvrtak, 15. Februar 2018

„Poštovani građani Srbije, Na današnji dan 1804. godine srpski narod je ustao da pokida lance ropstva i obnovi državnost koju je izgubio 345 godina ranije. Jaram koji je nosio na svojim plećima, uz svu težinu robovanja tuđinskom rodu, stranoj religiji i kulturi moćnih Osmanlija, predstavljao je i breme prevaziđenog državnog i vojnog aparata, zaostale privrede, neefikasnog ekonomskog sistema i  društvenih odnosa u Otomanskoj imperiji koje je teško pritiskalo hrišćansku srpsku… opširnije »

Počinje novi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“

Sreda, 14. Februar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predstavio je pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2018 – prvi krug“, koja ima za cilj podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije i motivaciju za poštovanje propisa i naglasio da će nagradni fond za ovu godinu iznositi ukupno 117,3 miliona dinara.   „Vlada Republike Srbije ide korak dalje i odlučila je da ove godine uveća nagradni fond. Želi da motiviše… opširnije »