Ministar Đorđević sa korisnicima Ustanove za decu i mlade „Sremčica“ spremao nedeljni ručak

Nedelja, 18. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, povodom obeležavanja Međunarodnog dana deteta, obišao je Ustanovu za decu i mlade „Sremčica“, gde je zajedno sa svojim najbližim saradnicima i korisnicima ustanove učestvovao u spremanju nedeljnog ručka.   Ministar Đorđević rekao je da bi deca i mladi iz ustanove „Sremčica“ trebalo da imaju još bolje uslove života, a Ministarstvo će se truditi da im to i obezbedi kako bi im boravak i… opširnije »

Ministar Đorđević otvorio turnir u stonom tenisu Udruženja osoba sa invaliditetom „Pobednik“

Nedelja, 18. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvorio je manifestaciju „KUP POBEDNIKA 2018”, turnir u stonom tenisu u kom učestvuju osobe sa invaliditetom, sa različitim vrstama invalidnosti i stepenom invalidnosti, bez obzira na starosnu dob, odigravši partiju stonog tenisa sa jednim od učesnika.   Ova manifestacija realizuje se u okviru projekta Sportom do osmeha bez predrasuda koji je finansiralo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i… opširnije »

Socijalno - ekonomski savet pozitivno ocenio Nacrt izmena i dopuna Zakona o socijalnoj zaštiti

Subota, 17. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je, nakon sednice Socijalno - ekonomskog saveta (SES), da je iz budžeta njegovog Ministarstva izdvojeno dodatnih 30 miliona dinara za unapređenje rada SES-a.   "Za svakog socijalno - ekonomskog partnera iz sastava tog tela biće izdvojeno po 10 miliona dinara. Očekujem da se u narednim godinama dodatnim izdvajanjima iz budžeta unapredi rad ne samo Socijalno - ekonomskog saveta već i takvih saveta na… opširnije »

Digitalizacijom do boljih uslova života i rada građana Srbije

Četvrtak, 15. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govorio je na 18. sednici Skupštine Unije poslodavaca Srbije pod nazivom „Socijalni dijalog i digitalizacija“, istakavši da veruje da će Srbija uspeti da vlada erom digitalizacije i prilagodi je u korist svojih građana.   „Srbija mora da drži korak sa svetom, a ne da kaska. Era digitalizacije je nešto što nam polako, ali sigurno dolazi i sa sobom donosi nove promene, kako zakonske tako i u… opširnije »

Ministar Đorđević i ambasadorka Repčekova o nastavku saradnje Srbije i Slovačke

Četvrtak, 15. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ambasadorkom Slovačke Republike u Republici Srbiji Nj.E. Dagmar Repčekovom o bilateralnim odnosima naše dve zemlje i daljem unapređenju saradnje u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.   „Srbija i Slovačka su prijateljske zemlje koje konstantno unapređuju saradnju, što potvrđuje i uspešna primena potpisanih sporazuma između resornih ministarstava u oblasti zapošljavanja državljana jedne… opširnije »

Ministar Đorđević posetio Centar u Zvečanskoj i Ustanovu „Sremčica“

Sreda, 14. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, državni sekretar Nenad Nerić i pomoćnica ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Suzana Mišić obišli su Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici, a zatim i Ustanovu za decu i mlade „Sremčica“.   Ministar Đorđević istakao je da jedan od prioriteta resornog ministarstva ostaje briga o deci i da će Ministarstvo nastaviti da preduzima aktivnosti kako bi sva prava… opširnije »

Ministar Đorđević sa predstavnicima Udruženja vojnih penzionera Srbije

Sreda, 14. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa predstavnicima Udruženja vojnih penzionera Srbije o aktuelnim problemima i njihovim potrebama kako bi zajedničkom saradnjom poboljšali njihov položaj.   Đorđević je u razgovoru istakao da svi penzioneri u ovom Ministarstvu imaju partnera i da uvek mogu da računaju na podršku.   „Ministarstvo brine o svim građanima Republike Srbije, pa i o vojnim penzionerima. U neprestanoj komunikaciji sa… opširnije »

Potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva za rad i Univerziteta u Beogradu

Utorak, 13. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i rektorka Univerziteta u Beogradu prof. dr Ivanka Popović potpisali su Sporazum o saradnji, koji se odnosi na sve oblasti od zajedničkog interesa.   Ministar Đorđević istakao je da ovaj Sporazum o saradnji predstavlja stratešku odluku Univerziteta u Beogradu i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da sarađuju i zajednički učestvuju na projektima, a prva od oblasti  koja će biti… opširnije »

Potpisan Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji Socijalno – ekonomskog saveta Srbije i Grčke

Ponedeljak, 12. Novembar 2018

Socijalno – ekonomski savet Republike Srbije i Socijalno – ekonomski savet Grčke potpisali su danas u Atini Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji.     Ministar Đorđević zahvalio je na gostoprimstvu Socijalno - ekonomskom savetu Grčke i istakao da su Srbija i Grčka veliki prijatelji koji imaju mogućnosti za još bolju saradnju podsetivši da je saradnja ove dve zemlje u prethodnom periodu bila najizrazitija u oblasti bankarstva.   Đorđević je takođe… opširnije »

Ministri Đorđević i Purišić o socijalnoj dimenziji evropskih integracija Srbije i Crne Gore

Subota, 10. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević razgovarao je sa ministrom rada i socijalnog staranja Crne Gore Kemalom Purišićem o socijalnoj dimenziji evropskih integracija i o pokretanju inicijative za pristup delu sredstava Evropskog socijalnog fonda.   Ministar Đorđević zahvalio je svom resornom kolegi na dolasku i učestvovanju na konferenciji “Inicijativa za socijalnu dimenziju EU integracija”, posvećenoj navedenoj temi i dodao da će se dobra… opširnije »