Uručenje tehničke opreme CSR Požarevac i Smederevo 10. jula 2018. godine

Utorak, 10. Jul 2018

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović prisustvovala je uručenju tehnička opreme Centrima za socijalni rad Požarevac i Smederevo.   Tom prilikom pomoćnica je otvorila obuku na kojoj će učestvovati 43 stručnjaka iz centara za socijalni rad iz Podunavskog, Braničevskog i Južno banatskog okruga u Požarevcu.   Zahvalivši se na dugogodišnjoj saradnji koju Ministarstvo… opširnije »

V.d. pomoćnika ministra Jovana Milovanović u poseti opštinama Požarevac i Smederevo

Ponedeljak, 09. Jul 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović posetiće 10. jula 2018. godine u 10 časova Požarevac (Hotel Dunav – Lenjinova broj 3) i u 11 časova Smederevo (Centar za socijalni rad – Knez Mihailova 29).   Stručnjacima iz centara za socijalni rad iz Podunavskog, Braničevskog i Južno banatskog okruga, u Požarevcu biće organizovana obuka za identifikaciju… opširnije »

Najava aktivnosti – Ustanova za decu i mlade Sremčica

Ponedeljak, 09. Jul 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitnja poziva predstavnike medija da u utorak, 10. jula 2018.godine, u 9 časova  dođu u Ustanovu za decu i mlade Sremčica, Moštanička 2. Tom prilikom medijima će se obratiti v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i načelnica Odeljenja za inspekcijski nadzor Biljana Zekavica. Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl adresu:  press@minrzs.gov.rs ili na… opširnije »

Državni sekretar Negovan Stanković sa ambasadorom R. Francuske o zajedničkom obeležavanju 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata

Subota, 07. Jul 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković, sastao se danas sa ambasadorom R. Francuske u Srbiji, Nj.E. Frederikom Mondolonijem.           Državni sekretar Stanković razgovarao je sa sagovornikom o programu obeležavanja 100. godišnjice od završetka Velikog rata. Tom prilikom, istakao je važnost negovanja prijateljskih odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je Francuska  svakako… opširnije »

Obeležavanje 77. godišnjice od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu

Petak, 06. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće, u subotu 7. jula 2018. godine u 11 časova , državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 77. godišnjice od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu u okviru spomen-kompleksa u Beloj Crkvi (Krupanj) kod spomenika Žikici Jovanović-Špancu.   Vence će pored ministra, položiti i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Opštine Krupanj,… opširnije »

OBELEŽENA 105. GODIŠNjICA OD BITKE NA BREGALNICI

Ponedeljak, 02. Jul 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja gospodin Negovan Stanković predvodio je u ime Vlade Republike Srbije ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 105. godišnjice Bregalničke bitke.   Ceremonija polaganja venaca održana je u mestu Kalenica kod Štipa, na mestu nekadašnje spomen-kosturnice u kojoj su sahranjeni posmrtni ostaci 6.000 srpskih ratnika palih u Bregalničkoj bici, na kojem se danas nalazi spomen-ploča.  … opširnije »

Potpisan sporazum u okviru programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“

Četvrtak, 28. Jun 2018

Državna sekretarka dr Stana Božović Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja prisustvovala je svečanom potpisivanju Sporazuma u okviru programa IPA 2016 ,,Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma'', koji će se sprovoditi u 10 novoizabranih opština: Lebane, Vršac, Surdulica, Doljevac, Mladenovac, Pirot, Smederevska Palanka, Aranđelovac, Bečej i Loznica.   Dr Stana Božović izrazila je zadovoljstvo zbog početka… opširnije »

OBELEŽAVANjE 75. GODIŠNjICE OD BITKE NA KOZARI

Četvrtak, 28. Jun 2018

Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Z oran Đorđević prisustvovaće u nedelju, 1. jula 2018. godine u 10.45 časova ceremoniji zajedničkog obeležavanja Vlade Republike Srpske i Vlade Republike Srbije -  75. godišnjici od Bitke na Kozari u Nacionalnom parku  „Mrakovica“ kod Prijedora u Republici Srpskoj. Ministar će položiti venac i odati počast herojima bitke na Kozari i obratiti se prisutnima.… opširnije »

OBELEŽAVANjE 105. GODIŠNjICE OD BITKE NA BREGALNICI

Četvrtak, 28. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće u ime Vlade Republike Srbije ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 105. godišnjice od Bregalničke bitke koja će biti održana 01. jula 2018. godine u 12 časova u mestu Kalenica kod Štipa (Makedonija) na mestu nekadašnje spomen-kosturnice sa sahranjenim posmrtnim ostacima 6.000 srpskih ratnika palim u Bregalničkoj bici gde se danas nalazi spomen-ploča.  … opširnije »

OBELEŽAVANjE 629. GODIŠNjICE OD BOJA NA KOSOVU

Sreda, 27. Jun 2018

Izaslanik predsednika Republike Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće u četvrtak, 28. juna 2018. godine u 11 časova državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležaanja 629. godišnjice od boja na Kosovu , kod Spomenika kosovskim junacima u centru Kruševca.   Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije  u saradnji sa Gradom Kruševcom.… opširnije »