Srpsko-slovačke komemorativne svečanosti u Kragujevcu

Četvrtak, 07. Jun 2018

Ministar bez portfelja zadužen za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom  obeležavanja Srpsko – slovačkih komemorativnih svečanosti, koje će biti održane 8. juna 2018. godine u 13.30 časova u okviru kompleksa Češko-Slovačkog vojnog groblja u Kragujevcu . Ceremonija podrazumeva polaganje venaca, intoniranje himni i obraćanja.    Vence će takođe položiti visoka delegacija Ministarstva… opširnije »

Potpisivanje Sporazuma o socijalnoj sigurnosti između R. Srbije i NR Kine

Četvrtak, 07. Jun 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastaće se sa zamenicom ministra za ljudske resurse i socijalnu sigurnost NR Kine Jidžen Džang 7. juna 2018. godine u 17.30 časova u Braon salonu (Palata Srbija, Bulevar Mihajla Pupina br. 2) i tom prilikom potpisati Sporazum o socijalnoj sigurnosti između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.   Nakon potpisivanja Sporazuma biće obezbeđene izjave za medije.   Potpisivanje sporazuma u datoj… opširnije »

Obeležena 203. godišnjica boja na Ljubiću

Sreda, 06. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković položio je venac, u ime Vlade Republike Srbije povodom obeležavanja 203. godišnjice bitke na Ljubiću i godišnjice smrti Tanaska Rajića kod spomenika Tanasku Rajiću na brdu Ljubić kod Čačka. Organizator državne komemorativne svečanosti je Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije. Vence su pored predstavnika Vlade Republike Srbije položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske… opširnije »

Obeležavanje 203. godišnjice od bitke na Ljubiću i godišnjice smrti Tanaska Rajića

Utorak, 05. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju povodom obeležavanja 203. godišnjice od bitke na Ljubiću i godišnjice smrti Tanaska Rajića koja će biti održana 6. juna 2018. godine u 11.00 časova kod spomenika Tanasku Rajiću na brdu Ljubić kod Čačka. Tim povodom državni sekretar će položiti venac i odati počast junacima palim na Ljubiću i Tanasku Rajiću.   Pored državnog sekretara Ministarstva za rad,… opširnije »

Državni sekretar Nenad Nerić i ambasador Republike Poljske Nj.E. Tomaš Njegođiš u zajedničkoj poseti Aranđelovcu

Ponedeljak, 04. Jun 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić i ambasador Republike Poljske Nj.E. Tomaš Njegođiš, prilikom posete  Udruženju obolelih od multipla skleroze Aranđelovac, saopštili su rezultate konkursa „Mali grantovi 2018“, povodom obeležavanja Međunarodnog dana obolelih od multipla skleroze.   Ambasador Republike Poljske najavio je da će za opremanje sale za… opširnije »

Državna sekretarka Stana Božović na zatvaranju projekta za jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za lokalno uključivanje ranjivih grupa

Subota, 02. Jun 2018

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović učestvovala je na manifestaciji dodele opreme za lokalne samouprave povodom zatvaranja projekta pod nazivom “Jačanje kapaciteta lokalnih zajednica za lokalno uključivanje ranjivih grupa kroz pružanje integrisanih socijalnih usluga i širenje dobre prakse društveno korisnog rada i radne aktivacije”.   Prilikom promocije primera dobre prakse društveno korisnog rada i radne aktivacije… opširnije »

OBELEŽENA 209. GODIŠNjICA BOJA NA ČEGRU

Četvrtak, 31. Maj 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju obeležavanja 209. godišnjice boja na Čegru u okviru Spomen-kompleksa na Čegru kod Niša.   Kod spomenika Stevanu Sinđeliću na Čegru vence su položili predstavnici,  Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Niša, Opštine Pantelej, Srpsko-ruskog humanitarnog centra, porodice Sinđelić kao i veliki broj udruženja građana opredeljenih za očuvanje… opširnije »

Jačanje saradnje Srbije i Arapske Republike Egipat

Četvrtak, 31. Maj 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Bojana Stanić predvodila je delegaciju Republike Srbije na sastanku sa zamenicom ministra za međunarodnu saradnju u resornom ministarstvu Arapske Republike Egipat Amel Abdel Magud, na marginama 107. zasedanja Međunarodne konferencije rada u Ženevi.   Tokom razgovora konstatovano je da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i resorno ministarstvo Arapske Republike Egipat… opširnije »

OBELEŽAVANjE 209. GODIŠNjICEOD BOJA NA ČEGRU

Sreda, 30. Maj 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković 31. maja 2018. godine u 11 časova predvodiće državnu ceremoniju obeležavanja 209. godišnjice od boja na Čegru kod spomenika Stevanu Sinđeliću u okviru Spomen-kompleksa na Čegru kod Niša. Kod spomenika Stevanu Sinđeliću na Čegru vence će pored državnog sekretara položiti i predstavnici Ministarstva odbrane, i Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Grada Niša, Opštine Pantelej kao i… opširnije »

Ministar Đorđević sa direktorima licenciranih privatnih domova za odrasla i stara lica

Sreda, 23. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u četvrtak, 24. maja u 11 časova, u Palati Srbija, sala Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2) razgovaraće sa direktorima licenciranih privatnih domova za odrasla i stara lica. Molimo predstavnike medija da se obavezno akredituju zbog procedure ulaska u objekat (ime, prezime i broj lične karte), najkasnije do četvrtka 24. maja 10:00 časova , na adresu press@minrzs.gov.rs ili na broj telefona: 064/8622-148. opširnije »