OBELEŽENE GODIŠNjICE SMRTI VOJVODA ŽIVOJINA MIŠIĆA, PETRA BOJOVIĆA I GENERALA PAVLA JURIŠIĆA-ŠTURMA

Subota, 20. Januar 2018

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST   Beograd – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 20. januara 2018. godine u 11 časova povodom obeležaanja godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića, Petra Bojovića i generala Pavla Jurišića-Šturma.   Pored državanog sekretara vence su položili i odali počast u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije načelnik Generalštaba Vojske… opširnije »

SAOPŠTENjE LICIMA ZA BEZBEDNOST I ZDRAVLjE NA RADU

Petak, 19. Januar 2018

S A O P Š T E Nj E LICIMA ZA BEZBEDNOST I ZDRAVLjE NA RADU Zbog velikog interesovanja lica za bezbednost i zdravlje na radu povodom poziva za učešće na seminaru radi usavršavanja znanja lica za bezbednost i zdravlje na radu, obaveštavamo sve zainteresovane da je popunjen broj učesnika za seminar koji je zakazan za 2. februar 2018. godine, a da će prvi naredni seminar biti održan u petak 2. marta 2018. godine. Poziv sa prijavom za učešće na seminaru blagovremeno će biti postavljen na internet… opširnije »

Godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića, Petra Bojovića i armijskog generala Pavla Jurišića-Šturma

Petak, 19. Januar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 20. januara 2018. godine u 11 časova na Novom groblju u Beogradu povodom obeležavanja godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića, kao i armijskog generala Pavla Jurišića-Šturma.   Vence će takođe položiti predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, potomci istaknutih vojskovođa kao i… opširnije »

S A O P Š T E Nj E

Sreda, 17. Januar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  saopštava da je predviđena isplata korisnicima: -   Novčane socijalne pomoći, naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju, dodatka za pomoć i negu drugog lica i posebne novčane naknade (po Zakonu o socijalnoj zaštiti); za mesec DECEMBAR  dana 19.01.2018.godine,     - Dečiji dodatak - roditeljski dodatak za mesec DECEMBAR  dana 19.01.2018.godine   - Osnovnih prava boraca, vojnih… opširnije »

ZAVRŠENE SU PRVE JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI

Sreda, 10. Januar 2018

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST ZAVRŠENE SU PRVE JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU ZAKONA O RODNOJ RAVNOPRAVNOSTI Završene su on line javne konsultacije o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti, koje su vođene od strane Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, posredstvom javne objave na sajtu nadležnog Ministarstva, kao i na sajtu Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom. Konsultacije su trajale u periodu od… opširnije »

Dodela nagrada u okviru projekta „Čovek godine“

Četvrtak, 04. Januar 2018

Poštovane kolege, Pozivamo vas da u petak, 05. januara u 11 časova, u Plavom salonu, Palata Srbije (istočni ulaz, Bulevar Mihajla Pupina 2) ispratite događaj „Čovek godine“, koji organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Udruženje osiguravača Srbije.   Projekat „Čovek godine“ ima za cilj da dodatno motiviše zaposlene u obavljanju poslova, a komisija je odabrala 100 najistaknutijih zaposlenih u svakoj od oblasti  iz nadležnosti… opširnije »

Državni sekretar Stana Božović na završnoj konferenciji projekta „Stručni seminari za socijalne radnike: Onlajn sugurnost dece – naša odgovornost!“

Četvrtak, 28. Decembar 2017

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović govorila je u Novom Sadu na završnoj konferenciji nakon serije od sedam stručnih seminara namenjenih socijalnim radnicima "Onlajn sigurnost dece - naša odgovornost". Tokom projekta koji je u prethodna četiri meseca realizovala Fondacija Tijana Jurić, predavači ove fondacije, uključujući i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, edukovali su 200 socijalnih radnika u… opširnije »

Obeležen Međunarodni dan sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu

Subota, 16. Decembar 2017

Pančevo, Jabuka  – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je 16. decembra 2017. godine državnu ceremoniju povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu koja je održana u okviru lokaliteta masovne grobnice civila stradalih u Drugom svetskom ratu, u okviru Spomen-kompleksa „Stratište“ u Jabuci kod Pančeva.   „Današnji dan Srbija je posvetila stradalim… opširnije »

OBELEŽENA 103. GODIŠNjICA OD KOLUBARSKE BITKE

Petak, 15. Decembar 2017

Lazarevac  – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je 15. decembra 2017. godine  državnu ceremoniju povodom obeležavanja 103. godine od Kolubarske bitke u Spomen-hramu sa kosturnicom svetog Dimitrija u Lazarevcu u čijoj kripti počiva preko 40.000 srpskih i austrougarskih vojnika.   Istog dana, u nastavku programa odavanjem državnih i vojnih počasti kod Spomenika srpskom ratniku u centru Lazarevca… opširnije »

S A O P Š T E Nj E - Informacije o socijalnim davanjima

Petak, 15. Decembar 2017

S A O P Š T E Nj E Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštava da je predviđena isplata korisnicima: - Novčane socijalne pomoći, naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju i posebne novčane naknade (po Zakonu o socijalnoj zaštiti); za mesec NOVEMBAR dana 19.12.2017.godine, - Dečiji dodatak - roditeljski dodatak za mesec NOVEMBAR dana 19.12.2017.godine - Dodatka za pomoć i negu drugog lica za mesec NOVEMBAR dana 20.12.2017.godine - Osnovnih prava… opširnije »