Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Četvrtak, 27. Septembar 2018

Biljana Barošević, v.d. poćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitnja u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom, prisustvovala je otvaranju Sajma za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, na beogradskoj opštini Vračar, koji je organizovan sa ciljem povećanja mogućnosti za zaposlenje i ravnopravno učešće na tržištu rada OSI, ali i njihovom osamostaljivanju kroz rad.   „ Sa namerom uređenja oblasti zapošljavanja osoba sa invaliditetom 2009. godine usvojen je Zakon o… opširnije »

Državni sekretar Svetozar Aleksov na obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih

Četvrtak, 27. Septembar 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitnja Svetozar Aleksov prisustvovao je na obeležavanju Međunarodne nedelje gluvih pod parolom „Sa znakovnim jezikom, svako je uključen!”, i tom prilikom istakao da je jedan od osnovnih zadataka koje je naša država postavila pred sebe, ostvarivanje jednakih prava, kao i stavljanje u ravnopravan položaj svih građana Republike Srbije.   Prema rečima državnog sekretara, resorno ministarstvo aktivno radi na… opširnije »

Održane komemorativne svečanosti povodom obeležavanja 102. godišnjice od povlačenja srpske vojske na Ostrvo Krf (Albanska golgota)

Četvrtak, 27. Septembar 2018

U okviru obeležavanja 102. godišnjice od povlačenja srpske vojske na Ostrvo Krf,  državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je komemorativne svečanosti kod spomen-ploče u Guviji (mesto iskrcavanja srpske vojske na Krf), kod spomenika Drinskoj diviziji i kod spomenika Janisu Janulisu.   Državni sekretar položio je vence i odao počast u znak sećanja na oko dve stotine pedeset hiljada stradalih civila i pripadnika srpske… opširnije »

Komemorativne svečanosti povodom obeležavanja 102. godišnjice od povlačenja srpske vojske na ostrvo Krf (Albanska golgota)

Četvrtak, 27. Septembar 2018

„SLAVOM OVENČANIM PRECIMA“   Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće u ime Vlade Republike Srbije 28. septembra 2018. godine u 11 časova na grčkim jonskim ostrvima Krf i Vido , komemorativne svečanosti u znak sećanja na oko dve stotine pedeset hiljada stradalih civila i pripadnika srpske vojske.   Ministar će položiti vence i odati počast kod spomen-kosturnice u Mauzoleju na ostrvu Vido, kod mornaričkog krsta i u „plavu… opširnije »

Održana radionica „Upućivanje radnika iz Istočne Evrope“

Sreda, 26. Septembar 2018

U organizaciji Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja održana je radionica „Upućivanje radnika iz Istočne Evrope“, u okviru projekta Evropske komisije Detašman radnika: Unapređenje administrativne saradnje i pristupa informacijama.   Nakon uvodnog obraćanja v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za rad i zapošljavanje Miloša Jankovića, tim lider projekta iz Evropskog centra za socijalnu politiku i istraživanje u Austriji Sonila Danaj, predstavila je projektne… opširnije »

Obeležena 158. godišnjica od smrti kneza Miloša Velikog

Sreda, 26. Septembar 2018

Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević predvodio je ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 158. godišnjice od smrti kneza Miloša Velikog.   Ceremonija je počela verskim obredom, zatim je usledilo polaganje venaca i odavanje počasti.   Vence su pored predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, položili i predstavnici Ministarstva odbrane i  Vojske Srbije.   Organizator… opširnije »

41. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu 112 EKSPO

Sreda, 26. Septembar 2018

U periodu od 2. do 5. oktobra 2018. godine na Beogradskom sajmu, hala 2 , održava se 41. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu 112 EKSPO pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Uprave za bezbednost i zdravlje na radu.   Cilj sajma je ukazivanje na značaj bezbednosti i zdravlja na radu i primene prevcentivnih mera kroz sistem odgovornog poslovanja  radi zaštite života i zdravlja… opširnije »

Obeležavanje 158. godišnjice od smrti kneza Miloša Velikog

Utorak, 25. Septembar 2018

Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević predvodiće ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 158. godišnjice od smrti kneza Miloša Velikog 26. septembra 2018. godine u 12 časova u Sabornoj crkvi u Beogradu.   Ceremonija će obuhvatiti verski obred, polaganje venaca i odavanje počasti.   Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Republike Srbije za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.   Vence… opširnije »

Info dan Socijalno-ekonomskog saveta

Ponedeljak, 24. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević govoriće na skupu povodom info dana, koji će biti održan u Domu Narodne skupštine (Trg Nikole Pašića 13, mala sala) u saradnji sa Socijalno-ekonomskim savetom Republike Srbije, u utorak, 25. septembra sa početkom u 12.00 časova. Na panel diskusiji prisutnima će se obratiti i predsednik Odbora za evropske integracije Nenad Čanak i predsednica Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i… opširnije »

Ministarstvo za rad, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja posvećeno inkluziji Roma

Petak, 21. Septembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sa jedanaest opština u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština i Delegacijom Evropske Unije kroz program „Podrška inkluziji Roma“ potpisalo je ugovore za izradu urbanističkih planova za romska naselja i to: Kučevo, Beočin, Bač, Leskovac, Kuršumlija, Vrnjačka Banja, Bujanovac, Sombor, Pećinci, Lebane i Surdulica.   Ukupna vrednost izrade predviđenih planova je više od 11 miliona dinara.  … opširnije »