Dr Stana Božović otvorila četvrti Beogradski sajam za mlade

Četvrtak, 26. April 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dr Stana Božović otvorila je četvrti Beogradski sajam za mlade – Belgrade Youth Fair.   „Mladi su najveće bogatstvo i budućnost naše zemlje. Važno je da mogu da rade, da se usavršavaju, planiraju zasnivanje svojih porodica. Mladi su od strane Vlade Republike Srbije prepoznati kao prioritet u programima i merama zapošljavanja. Država je prošle godine izdvojila 2,8 milijardi dinara za zapošljavanje i… opširnije »

Ministar Đorđević na manifestaciji povodom Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji

Četvrtak, 26. April 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, 27. aprila 2018. godine sa početkom u 10:00 časova u Palati „Srbija”, istočni ulaz, sala Beograd, (Bulevar Mihajla Pupina 2) govoriće na manifestaciji organizovanoj povodom obeležavanja Dana bezbednosti i zdravlja na radu u Republici Srbiji i Svetskog dana bezbednosti i zdravlja na radu.   Nakon obraćanja ministra Đorđevića, najuspešnijim kompanijama i fizičkim licima biće dodeljena nacionalna priznanja… opširnije »

89. GODIŠNjICE OD SMRTI VOJVODE STEPE STEPANOVIĆA

Četvrtak, 26. April 2018

Čačak – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 89. godišnjice od smrti vojvode Stepe Stepanovića. Ceremonija će biti održana  27. aprila 2018. godine sa početkom u 11.00 časova na grobu vojvode Stepe Stepanovića (Gradsko groblje u Čačku).         Organizator komemorativne svečanosti je Odbor Vlade Republike Srbije za… opširnije »

Dr Stana Božović otvorila šesti sastanak SKGO Mreže za romska pitanja

Sreda, 25. April 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dr Stana Božović održala je pozdravnu reč na početku šestog sastanka SKGO Mreže za romska pitanja.    „Strateški okvir za sistematsko rešavanje važnog pitanja Inkluzije romskog stanovništva u Republici Srbiji obezbeđen je donošenjem Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja Vlade Republike Srbije za period od 2016. do 2025. godine, čiji je predlagač bilo… opširnije »

Dr Stana Božović otvara četvrti Beogradski sajam za mlade

Sreda, 25. April 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dr Stana Božović otvoriće četvrti Beogradski sajam za mlade – Belgrade Youth Fair u četvrtak, 26. aprila 2018. u 10 časova u Kolarčevoj zadužbini, Studentski trg 5 u Beogradu. Manifestacija se održava 26. i 27. aprila i predstavlja najveći regionalni sajam zapošljavanja za mlade. opširnije »

Državni sekretar Negovan Stanković odao počast povodom obeležavanja ANZAC dana

Sreda, 25. April 2018

Beograd –  Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković položio je venac i odao počast na groblju Komonvelta u Beogradu povodom obeležavanja ANZAC dana u čast australijskih i novozelandskih oružanih snaga koje su učestvovale u Prvom svetskom ratu.              Vence su takođe položili predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, kao i predstavnici… opširnije »

Dr Stana Božović otvara šesti sastanak SKGO Mreže za romska pitanja

Utorak, 24. April 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Dr Stana Božović otvoriće u sredu, 25. aprila 2018. u 11 časova u hotelu Zira u Beogradu šesti sastanak SKGO Mreže za romska pitanja.   Sastanak je organizovan u okviru programa „Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“, koji realizuje Stalna konferencija gradova i opština. opširnije »

Ministar Đorđević na međunarodnoj konferenciji „Reformom do unapređenja sistema socijalne zaštite - Iskustva Poljske i Srbije“

Ponedeljak, 23. April 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvoriće u utorak, 24. aprila 2018. godine, u 10 časova u prostorijama Narodne banke Srbije , (Nemanjina br. 17, Beograd) međunarodnu konferenciju „Reformom do unapređenja sistema socijalne zaštite - Iskustva Republike Poljske i Republike Srbije“. Molimo predstavnike medija da svoje prisustvo prijave na adresu press@minrzs.gov.rs ili na broj telefona: 064/8622-148 najkasnije do 24. aprila do 9 časova. opširnije »

OBELEŽENA 203. GODIŠNjICA OD IZBIJANjA DRUGOG SRPSKOG USTANKA

Ponedeljak, 23. April 2018

Takovo, Gornji Milanovac – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodio je u okviru Spomen-kompleksa „Drugi srpski ustanak“ u Takovu kod Gornjeg Milanovca  državnu ceremoniju obeležavanja 203. godišnjice od izbijanja Drugog srpskog ustanka.     „Nakon više od dva veka istorijskog sećanja na događaj čije su posledice doprinele obnovi srpske državnosti, takovski ustanak posmatramo kao istinski… opširnije »

DAN SEĆANjA NA ŽRTVE HOLOKAUSTA, GENOCIDA I DRUGIH ŽRTAVA FAŠIZMA U DRUGOM SVETSKOM RATU

Petak, 20. April 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće 22. aprila 2018. godine u 11 časova državnu ceremoniju obeležavanja Dana sećanja na žrtve Holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu kod Spomenika „Žrtvama genocida u Drugom svetskom ratu“ u okviru kompleksa nekadašnjeg nacističkog logora smrti „Staro sajmište“ na Novom Beogradu.   Nakon polaganja venaca i odavanja počasti, ministar Đorđević obratiće se… opširnije »