Državni sekretar Nenad Nerić na uručenju donacije za jačanje socijalne infrastrukture Bačke Palanke

Ponedeljak, 16. Jul 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić prisustvovao je svečanom potpisivanju Ugovora o dodeli granta između Ambasade Slovačke Republike u Republici Srbiji i opštine Bačka Palanka.   Prilikom posete, opštini Bačka Palanka dodeljen je i simboličan ček donacije namenjene rekonstrukciji predškolske ustanove „Mladost“ povodom odobrenog predloga projekta „Poboljšanje uslova za inkluziju migrantske dece u predškolsko… opširnije »

Dan „Otvorenih vrata“ u cilju unapređenja položaja marginalizovanih društvenih grupa

Ponedeljak, 16. Jul 2018

Dan  „Otvorenih vrata“ u okviru Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti biće održan u četvrtak, 26. jula 2018. godine od 10 do 12 časova , u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja (mala sala, VI sprat, ulica Nemanjina br. 22-26, Beograd), u cilju unapređenja položaja marginalizovanih društvenih grupa. Potrebno je posetu prethodno najaviti i zakazati na broj telefona: 011/311-0589 ili  putem e-mail adrese: … opširnije »

Potpisivanje Sporazuma o pristupanju Programu Evropske unije za prava, jednakost i državljanstvo (REC program)

Subota, 14. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević potpisaće u ponedeljak, 16. jula 2018. godine, u 09.00 časova, u Palati Srbija, Braon salon (Bulevar Mihajla Pupina br. 2) Sporazum o pristupanju Programu Evropske unije za prava, jednakost i državljanstvo u prisustvu šefa delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasadora Sema Fabricija.   Cilj ovog instrumenta EU je promovisanje, zaštita i primena prava koja obezbeđuju jednakost građana koja su garantovana… opširnije »

Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata prvi put u Merošini i Knjaževcu sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Petak, 13. Jul 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Svetozar Aleksov i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Mubarak Said Al Daheri uručili su predškolskoj ustanovi ,,Poletarac“ u opštini Merošina tehničku opremu u vidu kompjutera, televizora i klima uređaja, kao i donaciju Gerontološkom centru ,,Knjaževac“.   Državni sekretar Svetozar Aleksov, tom prilikom je istakao da je saradnju koju resorno ministarstvo ima sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima… opširnije »

Edukativna radionica projekta „Reci NE radu na crno“ u Pirotu

Utorak, 10. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovaće,  u sredu 11. jula 2018. godine, u 11 časova , u Pirotskom upravnom okrugu (Mala sala, 1. sprat), Srpskih vladara 83 u Pirotu edukativnoj radionici projekta "Reci NE radu na crno". Posle Pančeva ovo je druga edukativna radionica u sklopu ovog projekta.   Pre početka koferencije predviđene su izjave za medije.   Cilj radionica jeste podizanje svesti o… opširnije »

Uručenje tehničke opreme CSR Požarevac i Smederevo 10. jula 2018. godine

Utorak, 10. Jul 2018

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović prisustvovala je uručenju tehnička opreme Centrima za socijalni rad Požarevac i Smederevo.   Tom prilikom pomoćnica je otvorila obuku na kojoj će učestvovati 43 stručnjaka iz centara za socijalni rad iz Podunavskog, Braničevskog i Južno banatskog okruga u Požarevcu.   Zahvalivši se na dugogodišnjoj saradnji koju Ministarstvo… opširnije »

V.d. pomoćnika ministra Jovana Milovanović u poseti opštinama Požarevac i Smederevo

Ponedeljak, 09. Jul 2018

V.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Sektoru za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović posetiće 10. jula 2018. godine u 10 časova Požarevac (Hotel Dunav – Lenjinova broj 3) i u 11 časova Smederevo (Centar za socijalni rad – Knez Mihailova 29).   Stručnjacima iz centara za socijalni rad iz Podunavskog, Braničevskog i Južno banatskog okruga, u Požarevcu biće organizovana obuka za identifikaciju… opširnije »

Najava aktivnosti – Ustanova za decu i mlade Sremčica

Ponedeljak, 09. Jul 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitnja poziva predstavnike medija da u utorak, 10. jula 2018.godine, u 9 časova  dođu u Ustanovu za decu i mlade Sremčica, Moštanička 2. Tom prilikom medijima će se obratiti v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za brigu o porodici i socijalnu zaštitu Miloš Janković i načelnica Odeljenja za inspekcijski nadzor Biljana Zekavica. Molimo vas da prisustvo potvrdite na mejl adresu:  press@minrzs.gov.rs ili na… opširnije »

Državni sekretar Negovan Stanković sa ambasadorom R. Francuske o zajedničkom obeležavanju 100. godišnjice od završetka Prvog svetskog rata

Subota, 07. Jul 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković, sastao se danas sa ambasadorom R. Francuske u Srbiji, Nj.E. Frederikom Mondolonijem.           Državni sekretar Stanković razgovarao je sa sagovornikom o programu obeležavanja 100. godišnjice od završetka Velikog rata. Tom prilikom, istakao je važnost negovanja prijateljskih odnosa Srbije i Francuske i naglasio da je Francuska  svakako… opširnije »

Obeležavanje 77. godišnjice od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu

Petak, 06. Jul 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević predvodiće, u subotu 7. jula 2018. godine u 11 časova , državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja 77. godišnjice od izbijanja antifašističkog ustanka u Drugom svetskom ratu u okviru spomen-kompleksa u Beloj Crkvi (Krupanj) kod spomenika Žikici Jovanović-Špancu.   Vence će pored ministra, položiti i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, predsednik Opštine Krupanj,… opširnije »