SAOPŠTENjE O ISPLATAMA

Sreda, 20. Septembar 2017

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštava da isplata korisnicima: -  Novčane socijalne pomoći, naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju i posebne novčane naknade (po Zakonu o socijalnoj zaštiti) za mesec AVGUST počinje dana 19.09.2017. godine, a - Osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine; -    Dečjeg dodatka i roditeljskog dodatka; -   Dodatka za pomoć i negu drugog lica za mesec AVGUST… opširnije »

Pomoćnica ministra Nina Mitić na Implementacionom sastanku ljudske dimenzije 2017

Sreda, 20. Septembar 2017

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zadužena za  Sektor za rodnu ravnopravnost i antidiskriminacionu politiku, Nina Mitić, učestvovala je na Implementacionom sastanku ljudske dimenzije OEBS  2017, održanom u Varšavi. Implementacioni sastanak ljudske dimenzije, je najveći evropski skup posvećen temi ljudskih prava koji svake jeseni, više od 15 godina, u glavnom gradu Poljske organizuje OEBS-ova Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević u poseti Osnovnoj školi „Branko Pešić“ u Zemunu

Sreda, 20. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem i  ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Nj.E. Kajlom Skotom, posetiće u četvrtak, 21. septembra 2017. godine, u 8:30 časova, OŠ „Branko Pešić“ u Zemunu (Svetotrojičina br. 4). Prilikom posete, biće uručena oprema za đake koja je obezbeđena u okviru projekta „Podrška formalnom obrazovnom sistemu Srbije u… opširnije »

„Otvorena vrata“ u četvrtak, 21. septembra 2017

Utorak, 19. Septembar 2017

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sprovodi akciju „Otvorena vrata“ u cilju unapređenja položaja marginalizovanih društvenih grupa.   „Otvorena vrata“ biće održana u četvrtak, 21. septembra 2017. godine od 10 do 12 časova, u Maloj sali na VI spratu, ul. Nemanjina br.22-26,  u Beogradu.   Potrebno je posetu prethodno najviti i zakazati na broj telefona 011/ 264-1400, ili putem e-mail adrese… opširnije »

DAN SEĆANjA NA SRPSKE I GRČKE VOJNIKE STRADALE U PRVOM SVETSKOM RATU

Utorak, 19. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević  predvodiće ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom Dana sećanja na stradale grčke i srpske vojnike u Prvom svetskom ratu. Ceremonija će biti održana 20. septembra 2017. godine u 11.30 časova u okviru kompleksa grčkog vojničkog groblja iz perioda Prvog svetskog rata  u Pirotu i kod spomenika srpskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu.  Vence će pored ministra za rad, zapošljavanje,… opširnije »

Donacija srednjoj školi „Mionica“

Nedelja, 17. Septembar 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbislav Cvejić prisustvovao je ceremoniji primopredaje individualne donacije japanskog državljanina Vakai Kijurua srednjoj školi „Mionica“.  Srednja škola ,, Mionica“ dobila je donaciju namenjenu za kupovinu mašine za proizvodnju hrane koja će se deliti narodnim kuhinjama, prema instrukcijama i preporukama lokalnog Centra za socijalni rad.  Državni sekretar zahvalio je Vakai Kijuru na… opširnije »

Ministar Đorđević u poseti Gerontološkim centrima „Bežanijska kosa“ i „Jelenac“

Petak, 15. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ambasador Republike Turske u Beogradu Nj.E. Tanžu Bilgiča, obići će u subotu, 16. septembra u 11 časova Gerontološki centar Beograd  - Bežanijska kosa (Marije Bursać 49), a u 15 časova Gerontološki centar „Jelenac“ u Aleksincu (Momčila Popovića 156). Turska agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA) donirala je Gerontološkom centru Bežanijska kosa, 36 medicinskih kreveta poslednje generacije,… opširnije »

SRBIJA NE ZABORAVLjA Obeležavanje sto godina od smrti dr Elsi Inglis

Četvrtak, 14. Septembar 2017

Mladenovac – Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković će položiti venac i odati počast 15. septembra 2017. godine u 11.00 časova kod spomen-česme „Crkvenac“ u Mladenovcu povodom obeležavanja sto godina od smrti dr Elsi Inglis.  Vence će takođe položiti predstavnici Ministarstva odbrane, Gradske opštine Mladenovac, udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije kao i diplomatski predstavnici ambasada… opširnije »

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Utorak, 12. Septembar 2017

Socijalno-ekonomski savet Republike Srbije je na svojoj 71. redovnoj sednici, održanoj 12. septembra 2017. godine, konsezusom doneo odluku o povećanju minimalne cene rada za 2018. godinu za 10% na iznos od 143,00 dinara po radnom času bez poreza i doprinosa. Socijalni partneri su se saglasili o postojanju potrebe za povećanjem minimalne cene rada, a uvažanjem argumenata svih strana došlo se do usaglašavanja njenog iznosa, koji je između zajedničkog predlog Saveza samostalnih sindikata Srbije i… opširnije »

Pomoćnica ministra Nina Mitić na promociji dvojezičnog izdanja Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 SB UN

Utorak, 12. Septembar 2017

Pomoćnica Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nina Mitić, koja se nalazi na čelu Sektora za antidiskriminacionu politiku i unapređenje rodne ravnopravnosti, govorila je danas na promociji dvojezičnog izdanja Nacionalnog akcionog plana za primenu Rezolucije 1325 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija – Žene, mir i bezbednost u Republici Srbiji. Pomoćnica ministra je govoreći o izgradnji partnerstva u sprovođenju antidiskriminacionih mera i politika rodne… opširnije »