Domu za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ uručena nova invalidska kolica

Utorak, 18. Decembar 2018

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Bojana Stanić i ambasadorka Izraela Nj.E. Alona Fišer - Kam, svečano su uručile invalidska kolica korisnicima Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici.   Državna sekretarka istakla je da je ovo veoma plemenit čin kojim se deci omogućava adekvatna pomoć koja im je neophodna u svakodnevnom životu.   „Ambasada Izraela, zajedno sa Agencijom za međunarodnu saradnju i… opširnije »

Nova invalidska kolica za decu iz Doma „Kolevka“

Ponedeljak, 17. Decembar 2018

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Bojana Stanić i ambasadorka Izraela Nj.E. Alona Fišer-Kam, u utorak, 18. decembra , u 11:30 časova , svečano će uručiti invalidska kolica korisnicima Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ u Subotici (ul. Jaše Ignjatovića br. 6). Nakon dodele kolica i obilaska Doma, predviđene su izjave za medije. Molimo predstavnike medija da svoje prisustvo prijave na mejl adresu press@minrzs.gov.rs . opširnije »

Obeležena 104. godišnjica od Kolubarske bitke

Ponedeljak, 17. Decembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 104. godine od Kolubarske bitke u Spomen-hramu sa kosturnicom svetog Dimitrija u Lazarevcu u čijoj kripti počiva preko 40.000 srpskih i austrougarskih vojnika.   Istog dana, u nastavku programa odavanjem državnih i vojnih počasti kod Spomenika srpskom ratniku u centru Lazarevca održana je ceremonija polaganja venaca i odavanja počasti vojnicima… opširnije »

Obeležen Međunarodnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu

Ponedeljak, 17. Decembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Rome stradale u Drugom svetskom ratu.   Komemorativna svečanost bila je održana u okviru lokaliteta masovne grobnice civila stradalih u Drugom svetskom ratu, u okviru Spomen-kompleksa „Stratište” u Jabuci kod Pančeva.   Nakon ceremonije polaganja venaca i odavanja počasti, prisutnima su se obratili… opširnije »

Dodela novogodišnjih paketića za decu i mlade iz sistema socijalne zaštite

Sreda, 12. Decembar 2018

Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u četvrtak, 13. decembra u Palati Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2) u holu na IV spratu u 14:30 časova uručiće novogodišnje paketiće deci i mladima koji su korisnici sistema socijalne zaštite.   Tom prilikom ministar će najaviti i dodelu paketića ostaloj deci iz sistema socijalne zaštite na teritoriji Republike Srbije (koja neće prisustvovati svečanoj dodeli).  … opširnije »

Podrška osobama sa invaliditetom svih 365 dana u godini

Ponedeljak, 10. Decembar 2018

Galerija Osoba sa invaliditetom „Art“ koju je osmislilo i pokrenulo Udruženje distrofičara Južno-bačkog okruga uz podršku i finansijsku pomoć Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračaka i socijalna otvarena je danas  u Novom Sadu, u Zmaj Jovinoj ulici, povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.   Tim povodom Biljana Barošević, v.d. pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna… opširnije »

Regionalna konferencija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava

Petak, 07. Decembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uz podršku Nordijskog saveta ministara, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava,  u ponedeljak, 10. decembra, u Palati Srbija, sala Beograd, sa početkom u 9 časova , organizuje regionalnu konferenciju institucionalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost „Razvoj rodne ravnopravnosti kroz regionalnu saradnju – iskustva Nordijskih zemalja“.   Događaju će prisustvovati visoki predstavnici… opširnije »

Podrška EU inkluziji Roma - Komponenta 2 - Grant šema - poziv za podnošenje projekata

Petak, 07. Decembar 2018

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) objavila je 3. decembra poziv za podnošenje predloga projekata u okviru programa „Podrška EU inkluziji Roma – osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“ koji finansira Evropska Unija kroz program IPA 2016 Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 18. februar 2019. godine.   Iznos koji će biti dodeljen korisnicima grantova u okviru ovog poziva je 2 miliona evra. Maksimalan… opširnije »

Državna sekretarka Stana Božović na konferenciji „Osnaživanje mladih romskih porodica“

Sreda, 05. Decembar 2018

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Stana Božović govorila je na konferenciji “Osnaživanje mladih romskih porodica 2015-2018” koja se održava već treću godinu za redom.   Državna sekretarka istakla je da inkluzija Roma i Romkinja jedno od prioritetnih pitanja za Vladu Republike Srbije, a naročito za Ministarstvo, koje je bilo predlagač važeće Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period od 2016. do 2025.… opširnije »

OBELEŽAVANjE MEĐUNARODNOG DANA VOLONTERA

Utorak, 04. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovaće obeležavanju Međunarodnog dana volontera, koji se po prvi put obeležava u Ustanovi za decu i mlade “Sremčica“ (ul. Moštanička broj 2), u sredu, 5. decembra, sa početkom u 12 časova.   Ovom prilikom biće upriličeno druženje studenata Fakulteta političkih nauka, Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju iz Beograda i korisnika ustanove, kao i edukativne tribine i radionice. Nakon… opširnije »