OBELEŽAVANjE 200. GODIŠNjICE OD SMRTI VOŽDA KARAĐORĐA

Ponedeljak, 24. Jul 2017

NAJAVA DOGAĐAJA Oplenac, Topola – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, predvodiće državnu komemorativnu ceremoniju povodom obeležavanja 200. godišnjice od smrti vožda Đorđa Petrovića - Karađorđa 25. jula 2017. godine u 11:30 časova u crkvi svetog Đorđa na Oplencu kod Topole. državne i vojne počasti, kraj sarkofaga vožda Karađorđa vence će položiti i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Opštine Topola kao i udruženja građana… opširnije »

Državni sekretar Nenad Nerić u Privremenom prihvatnom centru u Vranju

Ponedeljak, 24. Jul 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić, obišao je Privremeni prihvatni centar u Vranju, gde je svečano otvoren objekat u kome će biti dečji vrtić i kutak za majke sa decom. Državni sekretar Nerić tom prilikom je izjavio da država ulaže mnogo napora kako bi se ljudima u Prihvatnom centru u Vranju obezbedio human život. „S obzirom na to da u Privremenom prihvatnom centru u Vranju, od ukupnog broja migranata, 60% čine deca, trudimo se… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević na 13. sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Narodne skupštine

Četvrtak, 20. Jul 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, prisustvovao je danas 13. sednici Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva Narodne skupštine, na kojoj je informisao Odbor o radu centara za socijalni rad na teritoriji Republike Srbije i na kojem se razgovaralo kako unaprediti sistem i kako da smanjimo mogućnosti i rizik da se nesrećni slučajevi ponove. Ministar Đorđević istakao je da će odgovorni za nesrećne događaje koji su se… opširnije »

Započeti razgovori o uspostavljanju nacionalne SOS telefonske linije za pomoć žrtvama nasilja

Četvrtak, 20. Jul 2017

Pomoćnici ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja razgovarali su sa predstavnicama nevladinih organizacija koje se bave pravima i zaštitom žena o uspostavljanju nacionalne SOS telefonske linije. Imajući u vidu da nadležno ministarstvo teži da unapredi sistem za borbu protiv nasilja nad ženama, tokom razgovora predstavnici resornog ministarstva nastojali su svojim sagovornicima da ukažu na moguća rešenja uspostavljanja nacionalne SOS linije koja bi bila u skladu sa normativno… opširnije »

Informacija o rezultatima vanrednog nadzora nad stručnim radom Gradskog centra za socijalni rad Beograd, odeljenje Novi Beograd

Ponedeljak, 17. Jul 2017

Na osnovu naloga Ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, od 06. do 11.07. 2017. godine Komisija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je izvršila vanredni nadzor nad stručnim radom Gradskog centra za socijalni rad Beograd, Odeljenje Novi Beograd u predmetu organizovanja zaštite od nasilja u porodici i zlostavljanja maloletne dece u porodici LO iz Novog Beograda. Nadzorom nad stručnim radom tog organa starateljstva u konkretnom slučaju,… opširnije »

Ministar Đorđević i ministarka Joksimović sa direktorom Frontex-a Fabrisom Leđerijem

Ponedeljak, 17. Jul 2017

Na sastanku se razgovaralo o nadležnosti agencije i programima podrške koji se sprovode u Republici Srbiji... opširnije »

Konferencija za novinare Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Subota, 15. Jul 2017

U ponedeljak, 17. jula 2017. ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević održaće sastanak sa direktorima centara za socijalni rad iz cele Srbije i predstavnicima reprezentativnih sindikata u oblasti socijalne zaštite. Nakon sastanka, u 15 časova će biti održana konferencija za medije u Domu Vojske Srbije, Ulica Braće Jugovića 19, Beograd (između ulica Francuske i Emilijana Josimovića). Akreditacije za ovu konferenciju mogu se poslati poslati do 12 časova , u… opširnije »

Državni sekretar Nerić na ceremoniji primopredaje donacije Vlade Japana Domu u Kulinama i u poseti Domu „Jefimija“

Nedelja, 16. Jul 2017

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Nerić, prisustvovao je ceremoniji primopredaje donacije Vlade Japana za projekat Domu za smeštaj odraslih lica Kulina kod Aleksinca. Vlada Japana obezbedila je Domu za smeštaj odraslih lica Kulina 69.000 evra za nabavku specijalnog vozila i opreme kao podršku unapređenju socijalne zaštite u lokalnoj zajednici u sklopu POPOS donacija. Projekti za osnovne potrebe stanovništva (POPOS donacije) imaju za cilj… opširnije »

Posvećenost ministarstva unapređenju mera zaštite od nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja

Subota, 15. Jul 2017

U skladu sa strateškim opredeljenjem Ministarstva da se i regulatorno, ali i u praksi mere i aktivnosti zaštite od nasilja u porodici i rodno zasnovanog nasilja podignu na najviši nivo, ove nedelje je preduzet čitav niz konkretnih koraka, sastanaka i radnji. opširnije »

Direktori centara za socijalni rad iz cele Srbije u ponedeljak u Beogradu na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Četvrtak, 13. Jul 2017

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević, naložio je na danas održanom kolegijumu Ministarstva sazivanje sastanka sa direktorima centara za socijalni rad iz cele Srbije i predstavnicima sindikata zaposlenih u sektoru socijalne zaštite za ponedeljak, 17. jul 2017. godine. Na sastanku će biti obavljeni sveobuhvatni razgovori sa rukovodstvom centara i predstavnicima sindikalnih organizacija o konkretnim tragičnim događajima i o mogućim sistemskim rešenjima da do… opširnije »