OBELEŽAVANjE GODIŠNjICE SMRTI VOJVODA ŽIVOJINA MIŠIĆA I PETRA BOJOVIĆA I ARMIJSKOG GENERALA PAVLA JURIŠIĆA ŠTURMA

Petak, 18. Januar 2019

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić predvodiće državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 20. januara 2019. godine u 11 časova na Novom groblju u Beogradu povodom obeležavanja godišnjica smrti vojvoda Živojina Mišića i Petra Bojovića, kao i armijskog generala Pavla Jurišića-Šturma.   Vence će takođe položiti predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Beograda, potomci istaknutih vojskovođa kao i predstavnici… opširnije »

Prvi sastanak Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Republici Srbiji

Ponedeljak, 14. Januar 2019

Prvi sastanak Koordinacionog tima za praćenje tokova iz oblasti ekonomskih migracija u Republici Srbiji, na čijem je čelu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, održaće se u utorak, 15. januara, sa početkom u 10:45 časova , u Palati Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2), kancelarija broj 470 .   Nakon snimanja pokrivalica, medijima će se obratiti ministar Zoran Đorđević.   Pored predstavnika Ministarstva za rad, tim će činiti i predstavnici Srpske… opširnije »

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Četvrtak, 10. Januar 2019

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštava da je 10. januara  2019. godine, gospođi Jovani Milovanović prestala dužnost vršioca dužnosti pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja – Sektor za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte.   Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja joj zahvaljuje na dosadašnjoj saradnji i postignutim rezultatima i želi uspeh u daljem ličnom i profesionalnom radu.   opširnije »

Konferencija povodom završetka projekta „Reci NE radu na crno“

Petak, 04. Januar 2019

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja održaće konferenciju za medije povodom završetka projekta “Jačanje kapaciteta Inspektorata za rad i podizanje svesti građana u cilju suzbijanja rada na crno” („Reci NE radu na crno“),  u sredu, 9. januara 2019. godine, u Palati Srbija (Bulevar Mihajla Pupina 2, istočni ulaz), sala Beograd, sa početkom u 10 časova.   Prisutnima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i… opširnije »

Srbija će biti prepoznata kao država kvalifikovane i kvalitetne radne snage

Ponedeljak, 31. Decembar 2018

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Bojana Stanić gostujući na RTS-u govorila je o formiranje ekspertskog tima čiji je cilj da sprečavanje odliva mozgova, odnosno o usvajanju Zakona o useljavanju u Nemačkoj, koji olakšava dolazak i zapošljavanje građana drugih država, pa i onih van Evropske unije.   Prema njenim rečima, ekspertski tim treba da se formira 14. januara, a Ministarstvo će poslati svim nadležnim institucijama, počev od Srpske… opširnije »

Doček Nove godine sa korisnicima sistema socijalne zaštite

Subota, 29. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević u novogodišnjoj noći 31. decembra , posetiće osobe sa invaliditetom, mališane, ali i najstarije građane.   Tokom cele godine uspehe smo delili sa našim korisnicima te i u novogodišnjoj noći posebne trenutke želimo da podelimo sa njima uz muziku, vatromet i lepe želje.   AGENDA ZA 31.12.2018. GODINE 22:30 h - DOM ZA ODRASLA INVALIDNA LICA, (11080 Zemun, ul. Autoput) 23:40 h - ZAVOD ZA VASPITANjE DECE I OMLADINE… opširnije »

Šesti nacionalni SOS broj za žene sa iskustvom nasilja

Četvrtak, 27. Decembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u petak, 28. decembra, u 10 časova, u kancelariji 1209 zgrade „Beograđanka“ (Kralja Milana 5), svečano će pokrenuti šesti nacionalni SOS broj za žene  sa iskustvom nasilja i ujedno ispuniti obećanje dato građanima Republike Srbije.   Molimo predstavnike medija da svoje prisustvo prijave na mejl adresu press@minrzs.gov.rs   do petka do 8 časova . opširnije »