Pristupanje globalnom partnerstvu za okončanje nasilja nad decom

Petak, 16. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, potpisaće Dokument o pristupanju globalnom partnerstvu za okončanje nasilja nad decom, povodom Međunarodnog dana deteta, u ponedeljak,  19. novembra 2018. godine, u 14 časova, u Palati Srbija, Braon salon (Bulevar Mihajla Pupina 2).   Nakon potpisivanja predviđene su izjave za medije. Potpisivanjem ovog Dokumenta, Ministarstvo će postati član globalnog partnerstva za okončanje nasilja nad decom („Okončajmo… opširnije »

Obeležen Dan primirja U Prvom svetskom ratu 11. novembar 2018. godine

Nedelja, 11. Novembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić položio je vence i odao počast saveznicima u Prvom svetskom ratu na savezničkim vojničkim grobljima u Beogradu povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.   Državni sekretar je položio venac i odao počast na groblju Komonvelta, zatim kod Ruske spomen-kosturnice palim ruskim vojnicima u Prvom svetskom ratu i na francuskom vojničkom groblju. Sva tri groblja nalaze su u okviru kompleksa… opširnije »

Obeležena 100. godišnjica Dana primirja u Prvom svetskom ratu na srpskom vojničkom groblju u Bitolju

Nedelja, 11. Novembar 2018

Vršilac dužnost pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević predvodio je državnu ceremoniju povodom obeležavanja 100. godišnjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu na srpskom vojničkom groblju u gradu Bitolju u Republici Makedoniji.   Ceremoniji su takođe prisustvovli i studenti Kriminalističko Policijske Akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Vlade Republike Makedonije i Ministarstva odbrane Republike… opširnije »

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU 11. novembar 2018. godine

Subota, 10. Novembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Nerić položiće vence i odati počast na savezničkim vojničkim grobljima iz Prvog svetskog rata povodom obeležavanja Dana primirja u Prvom svetskom ratu.   Državni sekretar će 11. novembra u 10 časova položiti vence i odati počast na groblju Komonvelta, u 11.45 kod Ruske spomen-kosturnice palim ruskim vojnicima u Prvom svetskom ratu i na francuskom vojničkom groblju u 12.30 časova. Sva tri groblja nalaze su… opširnije »

DAN PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU 11. novembar 2018. godine

Subota, 10. Novembar 2018

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović predvodiće u ime Vlade Republike Srbije uz pune vojne i državne počasti centralnu državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti 11. novembra 2018. godine u 11 časova kod spomen-kosturnice branilaca Beograda u Prvom svetskom ratu (kompleks Novog groblja u Beogradu).   Centralnoj državnoj ceremoniji prisustvovaće visoki predstavnici ministarstava Vlade Republike Srbije, Vojske Srbije, Grada Beograda, ambasadori… opširnije »

Obeležavanje 100. godišnjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu na srpskom vojničkom groblju u Bitolju u Republici Makedoniji

Petak, 09. Novembar 2018

Povodom obeležavanja 100. godišnjice Dana primirja u Prvom svetskom ratu 11. novembra 2018. godine u 10 časova na srpskom vojničkom groblju u gradu Bitolju u Republici Makedoniji biće održana ceremonija polaganja venaca koju će predvoditi v.d. pomoćnika ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Milošević.   Ceremoniji će takođe prisustvovati studenti Kriminalističko Policijske Akademije iz Beograda, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Vlade Republike… opširnije »

Međunarodni dan borbe protiv fašizma i antisemitizma

Sreda, 07. Novembar 2018

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma 8. novembra 2018. godine, u 19 časova , u Narodnom pozorištu u Beogradu, biće održan Memorijalni koncert. Tim povodom prisutnima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.   Organizator Memorijalnog koncerta je Vladin Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.     Obeležavanju Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma će takođe… opširnije »

Potpisivanje Protokola o sprovođenju Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji

Utorak, 06. Novembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministarka za rad, porodicu, socijalna pitanja i jednake mogućnosti Republike Slovenije Ksenija Klampfer, u sredu 07. novembra 2018. godine, u Palati Srbija (Sala 368) Bulevar Mihajla Pupina 2-istočni ulaz , sa početkom u 11:15 časova, potpisaće Protokol o sprovođenju Sporazuma između Vlade Republike Slovenije i Vlade Republike Srbije o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji.   Nakon… opširnije »