Državna sekretarka Stana Božović na skupu “Položaj žena na selu i kako ga poboljšati”

Petak, 18. Maj 2018

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović govorila je na skupu “Položaj žena na selu i kako ga poboljšati” koji su organizovali Privredna komora Vojvodine i Dnevnik Poljoprivrednik.   „Kuće u kojima žive žene na selu su u 88% slučajeva u vlasništvu muškaraca, ne poseduju zemlju u 84% slučajeva i gotovo da ne poseduju sredstva za poljoprivrednu proizvodnju. Žene čine 55% nezaposlenog ruralnog stanovništva i 74%… opširnije »

Predstavljanje rezultata projekta „Reci NE radu na crno“

Petak, 18. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d. direktora Inspektorata za rad Stevan Đurović održaće konferenciju za medije u ponedeljak 21. maja 2018. u 10 časova , sala Beograd, Palata Srbija, istočni ulaz (Bulevar Mihajla Pupina 2), na kojoj će predstaviti  rezultate rada na projektu „Reci NE radu na crno“. Molimo predstavnike medija da se obavezno akredituju zbog procedure ulaska u objekat (ime, prezime i broj lične karte), najkasnije do… opširnije »

Obeležena 101. godišnjica od smrti vojvode Radomira Putnika

Četvrtak, 17. Maj 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković položio je venac i odao počast  povodom obeležavanja 101. godišnjice od smrti vojvode Radomira Putnika koja je održana kod groba vojvode Putnika.   Vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, potomci vojvode Radomira Putnika kao i predstavnici nevladinih organizacija opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.   Organizator… opširnije »

Jačanje aktivne politike zapošljavanja u Republici Srbiji

Sreda, 16. Maj 2018

Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Jovana Milovanović prisustvovala je na drugom Upravnom odboru za projekat „Tehnička pomoć za  izgradnju  kapaciteta u oblasti zapošljavanja“.   Milovanović je u svom obraćanju istakla da je zadovoljna šestomesečnim rezultatima projekta navodeći da će resorno ministarstvo u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje nastaviti da unapređuje obuke za nezaposlene, sa ciljem smanjenja… opširnije »

Održan okrugli sto ,,Uloga medija u sprovođenju strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji 2016-2025“

Sreda, 16. Maj 2018

Državna sekretarka u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Stana Božović otvorila je na okrugli sto na temu: „Uloga medija u sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji za period od 2016. do 2025. godine“   Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovalo je ovaj okrugli sto radi upoznavanja javnosti sa postignutim rezultatima u implementaciji pomenute strategije i sagledavanja mogućnosti… opširnije »

Obeležavanje godišnjice od smrti vojvode Radomira Putnika

Sreda, 16. Maj 2018

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće 17. maja 2018. godine u 11 časova državnu ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja sto prve godišnjice od smrti vojvode Radomira Putnika koja će biti održana kod groba vojvode Putnika (centralna aleja beogradskog Novog groblja).     Organizator komemorativnog okupljanja je Vlada Republike Srbije – Odbor za negovanje tradicija oslobodilačkih… opširnije »

Ministar Đorđević na konferenciji „Deset godina od stupanja na snagu konvencije UN o pravima osoba sa invaliditetom – put ka punoj primeni“

Sreda, 16. Maj 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvoriće u četvrtak, 17. maja u 10 časova, Nacionalnu konferenciju pod nazivom „Deset godina od stupanja na snagu konvencije UN o pravima osoba sa invaliditetom – put ka punoj primeni“ u hotelu Metropol - sala Nikola Tesla B (Bulevar kralja Aleksandra 69). Molimo predstavnike medija da svoje prisustvo prijave na adresu press@minrzs.gov.rs ili na broj telefona: 064/8622-148 najkasnije do četvrtka 17.… opširnije »

Održan prvi interaktivni seminar za miritelje i arbitre u 2018. godini

Petak, 11. Maj 2018

U Palati „Srbija“ je održan Prvi interaktivni seminar u okviru Programa posebnog stručnog usavršavanja miritelja i arbitara u 2018. godini, na temu „Individualni radni sporovi u praksi“. Seminar je organizovan u cilju daljeg profesionalnog razvoja miritelja i arbitara u oblasti individualnih radnih sporova.   Nakon uvodnih izlaganja Brankice Janković, poverenice za zaštitu ravnopravnosti i Dr Stane Božović, državne sekretarke u Ministarstvu za rad, zapošljavanje,… opširnije »