Ministar Đorđević sastaje se sa ministrom rada i socijalne politike Republike Bugarske Biserom Petkovim

Petak, 22. Septembar 2017

U ponedeljak, 25. 09. 2017. godine u Dimitrovgradu u Sportskom centru (Teslina bb ), sa početkom u 11:30 časova ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević sastaće se sa visokom delegacijom Republike Bugarske na čelu sa ministrom rada i socijalne politike Biserom Petkovim.                 Ministri Đorđević i Petkov razgovaraće o saradnji Srbije i Bugarske u oblasti rada, zapošljavanja i socijalne politike kao i na temu… opširnije »

Ministar Đorđević na II Interaktivnom seminaru Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova

Petak, 22. Septembar 2017

                U petak, 22. 09. 2017. godine, sa početkom u 10 časova, u Palati Srbije, Bulevar Mihajla Pupina 2, Beograd (3.sprat, istočno krilo, Sala 368 - Plava sala) ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević otvoriće II Interaktivni seminar Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.             Na seminaru će se razgovarati o Kolektivnom pregovaranju i pravima zaposlenih… opširnije »

Pomoćnica ministra Nina Mitić na sastanku radne grupe projekta ,,Integracija Roma 2020“

Četvrtak, 21. Septembar 2017

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zadužena za  Sektor za rodnu ravnopravnost i antidiskriminacionu politiku, Nina Mitić, učestvovala je na sastanku radne grupe projekta ,,Integracija Roma 2020“ u Beogradu.  Cilj sastanka bio je pregled ostvarenih rezultata u proteklom periodu. Na sastanku je predstavljen Izveštaj o sprovođenju Strategije za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u Republici Srbiji 2016- 2025 u 2016. godini.  Akcioni tim… opširnije »

Ministar Zoran Đorđević na svečanom otvaranju manifestacije Dani Bača – Dani evropske baštine

Četvrtak, 21. Septembar 2017

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zajedno sa ambasadorkom Slovačke Republike u Srbiji, Nj.E. Dagmar Repčekovom, prisustvovaće u subotu, 23. septembra 2017. godine, u 14:00 časova svečanom otvaranju manifestacije Dani Bača – Dani evropske baštine, u opštini Bač  (Tvrđava Bač).  Na ovogodišnjoj manifestaciji fokus je na kulturnom nasleđu i prirodi, oblastima kojima opština Bač može najbolje da se prikaže domaćoj i međunarodnoj javnosti.… opširnije »

SAOPŠTENjE O ISPLATAMA

Sreda, 20. Septembar 2017

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštava da isplata korisnicima: -  Novčane socijalne pomoći, naknade za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju i posebne novčane naknade (po Zakonu o socijalnoj zaštiti) za mesec AVGUST počinje dana 19.09.2017. godine, a - Osnovnih invalidskih primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine; -    Dečjeg dodatka i roditeljskog dodatka; -   Dodatka za pomoć i negu drugog lica za mesec AVGUST… opširnije »

Pomoćnica ministra Nina Mitić na Implementacionom sastanku ljudske dimenzije 2017

Sreda, 20. Septembar 2017

Pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zadužena za  Sektor za rodnu ravnopravnost i antidiskriminacionu politiku, Nina Mitić, učestvovala je na Implementacionom sastanku ljudske dimenzije OEBS  2017, održanom u Varšavi. Implementacioni sastanak ljudske dimenzije, je najveći evropski skup posvećen temi ljudskih prava koji svake jeseni, više od 15 godina, u glavnom gradu Poljske organizuje OEBS-ova Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava… opširnije »