Ministar Đorđević na konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja jugoistočne Evrope (CPESSEC)

Petak, 21. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovaće na Direktorskoj i ekspertskoj konferenciji Centra javnih službi za zapošljavanje zemalja jugoistočne Evrope (CPESSEC) u ponedeljak, 24. septembra, sa početkom u 09:30 časova, u Skupštini grada Beograda, (Dragoslava Jovanovića 2).   Pored ministra Đorđevića, prisutnima će se obratiti direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, koji će i otvoriti konferenciju, kao i ambasador Austrije u… opširnije »

DAN SEĆANjA NA SRPSKE I GRČKE VOJNIKE STRADALE U PRVOM SVETSKOM RATU

Četvrtak, 20. Septembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiio je ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale grčke i srpske vojnike u Prvom svetskom ratu, koja je održana 20. septembra 2018. godine u u okviru kompleksa grčkog vojničkog groblja iz perioda Prvog svetskog rata  u Pirotu i kod spomenika srpskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu.   Vence je pored predstavnika… opširnije »

Konferencija povodom predstavljanja projekta „EU pomoć Nacionalnoj službi za zapošljavanje“ i „EU podrška politici zapošljavanja“

Četvrtak, 20. Septembar 2018

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizuje konferenciju povodom predstavljanja projekata „EU pomoć Nacionalnoj službi za zapošljavanje“ i „EU podrška politici zapošljavanja“ koja će se održati u petak, 21. septembra 2018. u 9 časova u Domu Narodne skupštine - Plava sala (Trg Nikole Pašića 13).   Medijima će se obratiti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar finansija Siniša Mali i šef… opširnije »

Nijedno dete ne napusti Srbiju dokle god postoje potencijalni usvojitelji u našoj zemlji

Sreda, 19. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević gostujući na televiziji Kopernikus u emisiji „Na kafi sa Đukom“ govorio je o borbi protiv rada na „crno“, penzijama, sistematizaciji radnih mesta, kao i o inostranom usvajanju dece iz Srbije.   Kada je reč o inostranom usvajanju, ali i o domaćem usvajanju, ministar je rekao da je procedura vrlo jednostavna ali i rigorozna i kontrolisana.   „Srbija je pohvaljena od svih stranih i… opširnije »

DAN SEĆANjA NA SRPSKE I GRČKE VOJNIKE STRADALE U PRVOM SVETSKOM RATU

Sreda, 19. Septembar 2018

Državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Negovan Stanković predvodiće ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale grčke i srpske vojnike u Prvom svetskom ratu. Ceremonija će biti održana 20. septembra 2018. godine u 11.30 časova u okviru kompleksa grčkog vojničkog groblja iz perioda Prvog svetskog rata  u Pirotu i kod spomenika srpskim vojnicima stradalim u Prvom svetskom ratu.   Vence će pored… opširnije »

Uručivanje ugovora za zapošljavanje 158 lica u Smederevu

Ponedeljak, 17. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević prisustvovaće  svečanom uručivanju ugovora za zapošljavanje 158 lica, koji se odnose na samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih na novootvorenim radnim mestima i na javne radove u utorak, 18. septembra sa početkom u 11 časova u prostorijama Gradske uprave Smederevo (Omladinska 1).   Pored ministra Đorđevića prisutnima će se obratiti i direktor Nacionalne službe za… opširnije »

Civilno društvo aktivno uključeno u rešavanje mešovitih migracionih tokova

Ponedeljak, 17. Septembar 2018

Predstavnici Sektora za međunarodnu saradnju, evropske integracije i projekte Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja održali su sastanak sa predstavnicima 24 organizacije civilnog društva koje su od početka izbegličke krize bile značajni partneri institucijama Republike Srbije u upravljanju mešovitim migracionim tokovima.   Tema sastanka bila je unapređenja mehanizama i modela saradnje u upravljanju migracijama u Republici Srbiji, sa posebnim akcentom na saradnju… opširnije »

Polaganje venaca kod spomenika maršalu Franše D’Epereu

Utorak, 11. Septembar 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević položiće venac kod spomenika maršalu Franše D’Epereu 12. septembra, u 11 časova.   Pored ministra Đorđevića, vence će položiti ambasador Francuske Frederik Mondoloni, zamenik gradonačelnika Grada Beograda Goran Vesić i gospođa Klod de Sen Pjer, unuka Maršala D’Eperea.     Nakon ceremonije polaganja venaca predviđene su izjave za medije. Molimo predstavnike medija da potvrde svoje prisustvo… opširnije »

Održana još dva sastanka sa ekspertima MAPS misije

Petak, 07. Septembar 2018

Državna sekretarka Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dr Stana Božović održala je sastanke sa ekspertima MAPS  misije - podrška integrisanju, ubrzanju i merama politike, koja se sprovodi u Republici Srbiji uz podršku eksperata Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji, Delegacije Evropske unije, Svetske banke i drugih partnera, u vezi prilagođavanja UN Ciljeva održivog razvoja nacionalnim potrebama u skladu sa procesom pristupanja Evropskoj uniji.   Tema prvog… opširnije »