Министар Зоран Ђорђевић на промоцији првог Каталога О’РУК производа

Субота, 09 Септембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Ђорђевић присуствовао је у Геронтолошком дому Бежанијска коса, промоцији првог Каталога О’РУК производа.
 „Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања по својој суштини бринући се о социјалним потребама људи, показује однос државе према угроженим или маргинализованим појединцима и заједницама. За Државу, Владу Републике Србије, Министарство којим руководим и мене лично, од великог је значаја позитиван став у односу на потребе људи трећег животног доба, њихове могућности и очекивања“, изјавио је министар.
Министар Ђорђевић је истакао да су управо припадници трећег животног доба изградили ову земљу својом радом и пожртвованошћу и обезбедили наредним генерацијама  будућност, те да је остало на нама, млађим генерацијама, да се удружимо и покажемо да смо достојни потомци својих предака.
„Влада Републике Србије је 2017. годину прогласила годином међугенерацијске солидарности. У цињу спровођења политие Владе и бољег разумевања међу генерацијама, подржали смо овог лета , у овој Установи , бројне активности на ту тему “, подсетио је министар.
Министар Ђорђевић нагласио је да је манифестација О’РУК,  још једна у низу добрих примера праксе како се, путем добро поставњеног и организованог концепта бриге о старијима, превазилазе ограничења звана старост, болест и самоизолација.
На манифестацији О’РУК, у оквиру радионица, представљене су технике израде производа, као што су торбе од папира, јелек, српска кошуља, везене марамице, хеклани накит, као и многи други ручно прављени производи. Каталог О’РУК обједињује ручне радове корисника  Геронтолошког центра.