Министар Ђорђевић се састао са амбасадором Уједињених Арапских Емирата Џумом Рашидом Ал Дахеријем

Четвртак, 13 Јул 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се данас са амбасадором Уједињених Арапских Емирата у Србији, Њ.Е. Џумом Рашидом Ал Дахеријем.

Амбасадор Ал Дахери је честитао министру Ђорђевићу на именовању за министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, на чему се министар Ђорђевић срдачно захвалио и истакао спремност на даље унапређење сарадње две пријатељске земље у свим областима, уз жељу да се изузетно успешна сарадња остварена између Србије и Уједињених Арапских Емирата у области одбране прошири и на област рада, запошљавања и социјалних питања.

Саговорници су се сложили да постоји значајан простор за унапређење сарадње у наведеним областима, имајући у виду чињеницу да велики број држављана Србије ради у Уједињеним Арапским Емиратима и да Србија бележи стални раст посета држављана Емирата Србији.

Амбасадор Ал Дахери је указао на чињеницу да су за област рада и социјалних питања у Уједињеним Арапским Емиратима надлежна два министарства и да је уверен у спремност и жељу министара да се у будућности успостави квалитетна и дугорочна сарадња, на обострану корист и грађана Републике Србије и грађана Уједињених Арапских Емирата.

Министар Ђорђевић је нагласио да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања већ припрема предлоге пројеката, које би Србија и Уједињени Арапски Емирати заједно реализовали у циљу подршке установама социјалне заштите и угроженим категоријама. У том смислу, министар Ђорђевић је преко амбасадора Ал Дахерија упутио позив надлежним министрима у Емиратима – министру за људске ресурске и емиратизацију господину Сакр Гобашу и министарки за развој заједнице – госпођи Најли бинт Мухамед Ал Авар да посете Србију. Ове посете, нагласио је министар, могу бити од кључног значаја за унапређење сарадње у наведеним областима од значаја за обе земље.

Амбасадор је изразио интересовање за спровођење заједничких пројеката, од којих ће користи имати два пријатељска народа.

Као области од изузетног значаја за будућу сарадњу министар Ђорђевић је такође навео области социјалног осигурања и финансијске контроле.

Две стране су се сложиле да успостављени пријатељски односи између две земље, чему у прилог иду редовни сусрети на највишем нивоу између председника Републике Србије Александра Вучића и принца престолонаследника Уједињених Арапских Емирата шеика Мухамеда бин Заједа Ал Нахјана, одличан основ за проширење свеукупне билатералне сарадње две земље.