30 милиона динара за Шид и Сомбор

Четвртак, 28 Децембар 2017 |

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић потписао је Меморандум о сарадњи са aмбасадом Краљевине Норвешке у Србији и удружењем "Група 484", чиме је настављена сарадња на најважнијим инфраструктурним пројектима, у општинама које су биле погођене мигрантском кризом.

 

 Министар Ђорђевић захвалио je Краљевини Норвешкој, као једном од највећих билатералних донатора, на несебичној и континуираној подршци српском народу, која је настављена у време и након мигрантске кризе.

 

„Република Србија и министарство на чијем сам челу наставиће да пружа социјалну заштиту свој деци, а лично ћу уложити максималан напор да се свој деци обезбеди несметано школовање. Поносан сам што су партнери препознали наше залагање да омогућимо безбрижно детињство свој деци која живе и која тренутно бораве у Србији, а посебно ме радује да поред овог Меморандума постоји заједничка жеља наше две земље да сарадњу наставимо“, нагласио је министар Ђорђевић и додао да се Србија више пута показала као одговорна држава и као пример на који начин треба да се односи према мигрантима и мигрантској деци.

 

„Желимо да сва деца у Шиду и Сомбору имају боље услове за школовање, како деца са ових простора, тако и деца мигранти која похађају редовну наставу. Препознали смо одговорност локалних самоуправа Шида и Сомбора да прихвате мигранте раширених руку и њиховој деци омогуће даље школовање. У сарадњи са Групом 484, издвојили смо средства у износу око 30 милиона динара за реконструкцију објеката основних школа „Иво Лола Рибар" у насељу Шикара код Сомбора и "Сремски фронт" у насељу Моловин, као и за јавно осветљење пружног прелаза код насеља Вашица код Шида. Ово је још један у низу заједничких пројеката Министарства за рад и Амбасаде Норвешке, a наредне године, трудићемо се да сарађујемо са Министарством, за добробит свих грађана Србије, посебно оних најугроженијих“, истакао је амбасадор Крљевине Норвешке Њ.Е. Арне Бјернстад.