Министар Ђорђевић са корисницима Установе за децу и младе „Сремчица“ спремао недељни ручак

Недеља, 18. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, поводом обележавања Међународног дана детета, обишао је Установу за децу и младе „Сремчица“, где је заједно са својим најближим сарадницима и корисницима установе учествовао у спремању недељног ручка.   Министар Ђорђевић рекао је да би деца и млади из установе „Сремчица“ требало да имају још боље услове живота, а Министарство ће се трудити да им то и обезбеди како би им боравак и… опширније »

Министар Ђорђевић отворио турнир у стоном тенису Удружења особа са инвалидитетом „Победник“

Недеља, 18. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је манифестацију „КУП ПОБЕДНИКА 2018”, турнир у стоном тенису у ком учествују особе са инвалидитетом, са различитим врстама инвалидности и степеном инвалидности, без обзира на старосну доб, одигравши партију стоног тениса са једним од учесника.   Ова манифестација реализује се у оквиру пројекта Спортом до осмеха без предрасуда који је финансирало Министарство за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Социјално - економски савет позитивно оценио Нацрт измена и допуна Закона о социјалној заштити

Субота, 17. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је, након седнице Социјално - економског савета (СЕС), да је из буџета његовог Министарства издвојено додатних 30 милиона динара за унапређење рада СЕС-а.   "За сваког социјално - економског партнера из састава тог тела биће издвојено по 10 милиона динара. Очекујем да се у наредним годинама додатним издвајањима из буџета унапреди рад не само Социјално - економског савета већ и таквих савета на… опширније »

Дигитализацијом до бољих услова живота и рада грађана Србије

Четвртак, 15. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић говорио је на 18. седници Скупштине Уније послодаваца Србије под називом „Социјални дијалог и дигитализација“, истакавши да верује да ће Србија успети да влада ером дигитализације и прилагоди је у корист својих грађана.   „Србија мора да држи корак са светом, а не да каска. Ера дигитализације је нешто што нам полако, али сигурно долази и са собом доноси нове промене, како законске тако и у… опширније »

Министар Ђорђевић и амбасадорка Репчекова о наставку сарадње Србије и Словачке

Четвртак, 15. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са амбасадорком Словачке Републике у Републици Србији Њ.Е. Дагмар Репчековом о билатералним односима наше две земље и даљем унапређењу сарадње у областима које су у надлежности Министарства.   „Србија и Словачка су пријатељске земље које константно унапређују сарадњу, што потврђује и успешна примена потписаних споразума између ресорних министарстава у области запошљавања држављана једне… опширније »

Министар Ђорђевић посетио Центар у Звечанској и Установу „Сремчица“

Среда, 14. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, државни секретар Ненад Нерић и помоћница министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Сузана Мишић обишли су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској улици, а затим и Установу за децу и младе „Сремчица“.   Министар Ђорђевић истакао је да један од приоритета ресорног министарства остаје брига о деци и да ће Министарство наставити да предузима активности како би сва права… опширније »

Министар Ђорђевић са представницима Удружења војних пензионера Србије

Среда, 14. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са представницима Удружења војних пензионера Србије о актуелним проблемима и њиховим потребама како би заједничком сарадњом побољшали њихов положај.   Ђорђевић је у разговору истакао да сви пензионери у овом Министарству имају партнера и да увек могу да рачунају на подршку.   „Министарство брине о свим грађанима Републике Србије, па и о војним пензионерима. У непрестаној комуникацији са… опширније »

Потписан Споразум о сарадњи између Министарства за рад и Универзитета у Београду

Уторак, 13. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и ректорка Универзитета у Београду проф. др Иванка Поповић потписали су Споразум о сарадњи, који се односи на све области од заједничког интереса.   Министар Ђорђевић истакао је да овај Споразум о сарадњи представља стратешку одлуку Универзитета у Београду и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања да сарађују и заједнички учествују на пројектима, а прва од области  која ће бити… опширније »

Потписан Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи Социјално – економског савета Србије и Грчке

Понедељак, 12. Новембар 2018

Социјално – економски савет Републике Србије и Социјално – економски савет Грчке потписали су данас у Атини Меморандум о међусобном разумевању и сарадњи.     Министар Ђорђевић захвалио је на гостопримству Социјално - економском савету Грчке и истакао да су Србија и Грчка велики пријатељи који имају могућности за још бољу сарадњу подсетивши да је сарадња ове две земље у претходном периоду била најизразитија у области банкарства.   Ђорђевић је такође… опширније »

Министри Ђорђевић и Пуришић о социјалној димензији европских интеграција Србије и Црне Горе

Субота, 10. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић разговарао је са министром рада и социјалног старања Црне Горе Кемалом Пуришићем о социјалној димензији европских интеграција и о покретању иницијативе за приступ делу средстава Европског социјалног фонда.   Министар Ђорђевић захвалио је свом ресорном колеги на доласку и учествовању на конференцији “Иницијатива за социјалну димензију ЕУ интеграција”, посвећеној наведеној теми и додао да ће се добра… опширније »