Министар Ђорђевић на додели стохиљадите „Београдске персонализоване сениор картице“

Четвртак, 23. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је уручењу стохиљадите „Београдске персонализоване сениор картице“, коју је градоначелник Града Београда Синиша Мали уручио кориснику Драгославу Радићу.     Министар Ђорђевић рекао је да му је изузетно драго што је Београд прва локална самоуправа у Србији која нуди овакву врсту услуге и позвао и остале локалне самоуправе да, у оквиру својих могућности, пензионерима пруже исте… опширније »

Министар Ђорђевић на састанку Социјално - економског савета

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио  је састанак Социјално - економског савета под називом „Значај локалних Социјално - економских савета“.             У Србији постоји 18 локалних Социjaлно - економских савета, који према речима Ђoрђевића, не функционишу на најбољи могући начин, стога је неопходно што пре унапредити рад постојећих и формирати нове савете за које су већ обезбеђена средства … опширније »

Министар Ђорђевић одржао састанак са представницима Савеза удружења особа са инвалидитетом

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са својим сарадницима и в.д. помоћнице министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљаном Барошевић, одржао је састанак са представницима 33 Савеза удружења особа са инвалидитетом које у свом саставу имају 565 локалних удружења особа са инвалидитетом са територије целе Србије. Састанку су поред представника савеза присуствовали и представници локалних организација. На састанку је представљен… опширније »

Министар Ђорђевић на конференцији “Подршка деци и породицама у избегличкој кризи”

Среда, 22. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић отворио је, конференцију на тему “Подршка деци и породицама у избегличкој кризи”, поводом Светског дана дечијих права. Конференција је одржана са циљем размена искустава стручњака који се баве пружањем подршке деци и породицама на терену и дефинисања генералних препорука за унапређење будућег рада. „Током  избегличке кризе кроз Србију је прошло око милион људи, међу којима су била и деца, а 350… опширније »

Министри Ђорђевић и Топилин обишли Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју

Уторак, 21. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министар рада и социјалне заштите Руске Федерације Максим Анатољевич Топилин обишли су Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју - Дневни боравак „Шекспирова“.     Министар Ђорђевић захвалио је руском министру Топилину на доласку као и на подршци Руске Федерације и нагласио да ће да Република Србија неговати и унапређивати добре односе са Русијом и у будућности,… опширније »

Премијерка Брнабић састала се са руским министром Топилином

Понедељак, 20. Новембар 2017

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са министром за рад и социјалну заштиту Руске Федерације Максимом Топилином о заједничком пројекту двеју држава у области социјалне заштите, наставку сарадње у областима пензионог осигурања и бриге према особама са инвалидитетом. На састанку је посебна пажња посвећена теми демографије и позитивним искуствима која су дали програми за повећање наталитета у Руској Федерацији, а која би за Србију били од изузетног… опширније »

Министар Ђорђевић састао се са руским министром Топилином

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић састао се са министром рада и социјалне заштите Руске Федерације Максимом Анатољевичем Топилином, који је први пут посетио Београд.     Двојица колега усагласила су се да ће Споразум о социјалној заштити између Републике Србије и Руске Федерације бити потписан до краја текуће године, имајући у виду значајан број држављана Републике Србије који су радно ангажовани у Руској Федерацији.   … опширније »

Министар Ђорђевић посетио Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској

Понедељак, 20. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и градоначелник Града Београда Синиша Мали обишли су Центар за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској и поводом Светског дана детета поделили играчке деци.     Министар Ђорђевић рекао је да је један од приоритета Републике Србије брига о деци и да ће Министарство на чијем је челу континуирано предузимати активности како би сва права детета у пуној мери била заштићена.   … опширније »

Министар Ђорђевић посетио Удружење параплегичара и квадриплегичара и Центар за социјални рад Опово

Субота, 18. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, в.д. помоћника министра у Сектору за бригу о породици и социјалну заштиту Милош Јанковић и в.д. помоћнице министра у Сектору за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте Јована Миловановић обишли су просторије Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово у Баранди и Центар за социјални рад Опово. Током обиласка просторија Удружења параплегичара и квадриплегичара Опово, председник Удружења Саво… опширније »

Министар Ђорђевић обишао Геронтолошки центар у Зрењанину и Дом здравља у Ковачици

Петак, 17. Новембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са амбасадором Републике Пољске у Србији Њ.Е. Томашом Његођишем обишао је Геронтолошки центар у Зрењанину.     Директорка Геронтолошког центра Тања Живанов упознала је министра Ђорђевића и амбасадора са реализацијом Пројекта Радна терапија, помоћу којег су купљене машина за столарску радионицу, сто за стони тенис и шаховске табле, а који је финансирала Република Пољска.   … опширније »