САОПШТЕЊЕ О ИСПЛАТАМА

Среда, 20. Септембар 2017

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да исплата корисницима: -  Новчане социјалне помоћи, накнаде за издржавање корисника на породичном смештају и посебне новчане накнаде (по Закону о социјалној заштити) за месец АВГУСТ почиње дана 19.09.2017. године, а - Основних инвалидских примања војних инвалида и корисника породичне инвалиднине; -    Дечјег додатка и родитељског додатка; -   Додатка за помоћ и негу другог лица за месец АВГУСТ… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на Имплементационом састанку људске димензије 2017

Среда, 20. Септембар 2017

Помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања задужена за  Сектор за родну равноправност и антидискриминациону политику, Нина Митић, учествовала је на Имплементационом састанку људске димензије ОЕБС  2017, одржаном у Варшави. Имплементациони састанак људске димензије, је највећи европски скуп посвећен теми људских права који сваке јесени, више од 15 година, у главном граду Пољске организује ОЕБС-ова Канцеларија за демократске институције и људска права… опширније »

Министар Зоран Ђорђевић у посети Основној школи „Бранко Пешић“ у Земуну

Среда, 20. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић заједно са министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем и  амбасадором Сједињених Америчких Држава у Србији, Њ.Е. Кајлом Скотом, посетиће у четвртак, 21. септембра 2017. године, у 8:30 часова, ОШ „Бранко Пешић“ у Земуну (Светотројичина бр. 4). Приликом посете, биће уручена опрема за ђаке која је обезбеђена у оквиру пројекта „Подршка формалном образовном систему Србије у… опширније »

„Отворена врата“ у четвртак, 21. септембра 2017

Уторак, 19. Септембар 2017

Министарствo за рад, запошљавање, борачка и социјална питања спроводи акцију „Отворена врата“ у циљу унапређења положаја маргинализованих друштвених група.   „Отворена врата“ биће одржана у четвртак, 21. септембра 2017. године од 10 до 12 часова, у Малој сали на VI спрату, ул. Немањина бр.22-26,  у Београду.   Потребно је посету претходно највити и заказати на број телефона 011/ 264-1400, или путем е-маил адресе… опширније »

ДАН СЕЋАЊА НА СРПСКЕ И ГРЧКЕ ВОЈНИКЕ СТРАДАЛЕ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ

Уторак, 19. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић  предводиће церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом Дана сећања на страдале грчке и српске војнике у Првом светском рату. Церемонија ће бити одржана 20. септембра 2017. године у 11.30 часова у оквиру комплекса грчког војничког гробља из периода Првог светског рата  у Пироту и код споменика српским војницима страдалим у Првом светском рату.  Венце ће поред министра за рад, запошљавање,… опширније »

Донација средњој школи „Мионица“

Недеља, 17. Септембар 2017

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србислав Цвејић присуствовао је церемонији примопредаје индивидуалне донације јапанског држављанина Вакаи Кијуруа средњој школи „Мионица“.  Средња школа ,, Мионица“ добила је донацију намењену за куповину машине за производњу хране која ће се делити народним кухињама, према инструкцијама и препорукама локалног Центра за социјални рад.  Државни секретар захвалио je Вакаи Кијуру на… опширније »

Министар Ђорђевић у посети Геронтолошким центрима „Бежанијска коса“ и „Јеленац“

Петак, 15. Септембар 2017

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и амбасадор Републике Турске у Београду Њ.Е. Танжу Билгича, обићи ће у суботу, 16. септембра у 11 часова Геронтолошки центар Београд  - Бежанијска коса (Марије Бурсаћ 49), а у 15 часова Геронтолошки центар „Јеленац“ у Алексинцу (Момчила Поповића 156). Турска агенција за сарадњу и координацију (ТИКА) донирала је Геронтолошком центру Бежанијска коса, 36 медицинских кревета последње генерације,… опширније »

СРБИЈА НЕ ЗАБОРАВЉА Обележавање сто година од смрти др Елси Инглис

Четвртак, 14. Септембар 2017

Младеновац – Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће положити венац и одати почаст 15. септембра 2017. године у 11.00 часова код спомен-чесме „Црквенац“ у Младеновцу поводом обележавања сто година од смрти др Елси Инглис.  Венце ће такође положити представници Министарства одбране, Градске општине Младеновац, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије као и дипломатски представници амбасада… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Уторак, 12. Септембар 2017

Социјалnо-економски савет Републике Србије је на својој 71. редовној седници, одржаној 12. септембра 2017. године, консезусом донео одлуку о повећању минималне цене рада за 2018. годину за 10% на износ од 143,00 динара по радном часу без пореза и доприноса. Социјални партнери су се сагласили о постојању потребе за повећањем минималне цене рада, а уважањем аргумената свих страна дошло се до усаглашавања њеног износа, који је између заједничког предлог Савеза самосталних синдиката Србије и… опширније »

Помоћница министра Нина Митић на промоцији двојезичног издања Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 СБ УН

Уторак, 12. Септембар 2017

Помоћница Министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Нина Митић, која се налази на челу Сектора за антидискриминациону политику и унапређење родне равноправности, говорила је данас на промоцији двојезичног издања Националног акционог плана за примену Резолуције 1325 Савета безбедности Уједињених нација – Жене, мир и безбедност у Републици Србији. Помоћница министра је говорећи о изградњи партнерства у спровођењу антидискриминационих мера и политика родне… опширније »