Дому за децу ометену у развоју „Колевка“ уручена нова инвалидска колица

Уторак, 18. Децембар 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Бојана Станић и амбасадорка Израела Њ.Е. Алона Фишер - Кам, свечано су уручиле инвалидска колица корисницима Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици.   Државна секретарка истакла је да је ово веома племенит чин којим се деци омогућава адекватна помоћ која им је неопходна у свакодневном животу.   „Амбасада Израела, заједно са Агенцијом за међународну сарадњу и… опширније »

Нова инвалидска колица за децу из Дома „Колевка“

Понедељак, 17. Децембар 2018

Државна секретарка Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања  Бојана Станић и амбасадорка Израела Њ.Е. Алона Фишер-Кам, у уторак, 18. децембра , у 11:30 часова , свечано ће уручити инвалидска колица корисницима Дома за децу ометену у развоју „Колевка“ у Суботици (ул. Јаше Игњатовића бр. 6). Након доделе колица и обиласка Дома, предвиђене су изјаве за медије. Молимо представнике медија да своје присуство пријаве на мејл адресу press@minrzs.gov.rs . опширније »

Oбележeна 104. годишњица од Колубарске битке

Понедељак, 17. Децембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводио је државну церемонију поводом обележавања 104. године од Колубарске битке у Спомен-храму са костурницом светог Димитрија у Лазаревцу у чијој крипти почива преко 40.000 српских и аустроугарских војника.   Истог дана, у наставку програма одавањем државних и војних почасти код Споменика српском ратнику у центру Лазаревца одржана је церемонија полагања венаца и одавања почасти војницима… опширније »

Обележен Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Понедељак, 17. Децембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводио је државну церемонију поводом обележавања Међународног дана сећања на Роме страдале у Другом светском рату.   Комеморативна свечаност била је одржана у оквиру локалитета масовне гробнице цивила страдалих у Другом светском рату, у оквиру Спомен-комплекса „Стратиште” у Јабуци код Панчева.   Након церемоније полагања венаца и одавања почасти, присутнима су се обратили… опширније »

Додела новогодишњих пакетића за децу и младе из система социјалне заштите

Среда, 12. Децембар 2018

Поводом предстојећих новогодишњих празника, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у четвртак, 13. децембра у Палати Србија (Булевар Михајла Пупина 2) у холу на IV спрату у 14:30 часова уручиће новогодишње пакетиће деци и младима који су корисници система социјалне заштите.   Том приликом министар ће најавити и доделу пакетића осталој деци из система социјалне заштите на територији Републике Србије (која неће присуствовати свечаној додели).  … опширније »

Подршка особама са инвалидитетом свих 365 дана у години

Понедељак, 10. Децембар 2018

Галерија Особа са инвалидитетом „Арт“ коју је осмислило и покренуло Удружење дистрофичара Јужно-бачког округа уз подршку и финансијску помоћ Министарства за рад, запошљавање, борачака и социјална отварена је данас  у Новом Саду, у Змај Јовиној улици, поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом.   Тим поводом Биљана Барошевић, в.д. помоћник министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална… опширније »

Регионална конференција поводом Mеђународног дана људских права

Петак, 07. Децембар 2018

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања уз подршку Нордијског савета министара, поводом Међународног дана људских права,  у понедељак, 10. децембра, у Палати Србија, сала Београд, са почетком у 9 часова , организује регионалну конференцију институционалних механизама за родну равноправност „Развој родне равноправности кроз регионалну сарадњу – искуства Нордијских земаља“.   Догађају ће присуствовати високи представници… опширније »

Подршка ЕУ инклузији Рома - Компонента 2 - Грант шема - позив за подношење пројеката

Петак, 07. Децембар 2018

Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина Србије (СКГО) објавила је 3. децембра позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма „Подршка ЕУ инклузији Рома – оснаживање локалних заједница за инклузију Рома“ који финансира Европска Унија кроз програм ИПА 2016 Крајњи рок за достављање предлога пројеката је 18. фебруар 2019. године.   Износ који ће бити додељен корисницима грантова у оквиру овог позива је 2 милиона евра. Максималан… опширније »

Државна секретарка Стана Божовић на конференцији „Оснаживање младих ромских породица“

Среда, 05. Децембар 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања др Стана Божовић говорила је на конференцији “Оснаживање младих ромских породица 2015-2018” која се одржава већ трећу годину за редом.   Државна секретарка истакла је да инклузија Рома и Ромкиња једно од приоритетних питања за Владу Републике Србије, а нарочито за Министарство, које је било предлагач важеће Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период од 2016. до 2025.… опширније »

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ВОЛОНТЕРА

Уторак, 04. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствоваће обележавању Међународног дана волонтера, који се по први пут обележава у Установи за децу и младе “Сремчица“ (ул. Моштаничка број 2), у среду, 5. децембра, са почетком у 12 часова.   Овом приликом биће уприличено дружење студената Факултета политичких наука, Факултета за специјалну едукацију и рехабилитацију из Београда и корисника установе, као и едукативне трибине и радионице. Након… опширније »