ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГОДИШЊИЦЕ СМРТИ ВОЈВОДА ЖИВОЈИНА МИШИЋА И ПЕТРА БОЈОВИЋА И АРМИЈСКОГ ГЕНЕРАЛА ПАВЛА ЈУРИШИЋА ШТУРМА

Петак, 18. Јануар 2019

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Антић предводиће државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 20. јануара 2019. године у 11 часова на Новом гробљу у Београду поводом обележавања годишњица смрти војвода Живојина Мишића и Петра Бојовића, као и армијског генерала Павла Јуришића-Штурма.   Венце ће такође положити представници Министарства одбране и Војске Србије, Града Београда, потомци истакнутих војсковођа као и представници… опширније »

Први састанак Координационог тима за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији

Понедељак, 14. Јануар 2019

Први састанак Координационог тима за праћење токова из области економских миграција у Републици Србији, на чијем је челу министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, одржаће се у уторак, 15. јануара, са почетком у 10:45 часова , у Палати Србија (Булевар Михајла Пупина 2), канцеларија број 470 .   Након снимања покривалица, медијима ће се обратити министар Зоран Ђорђевић.   Поред представника Министарства за рад, тим ће чинити и представници Српске… опширније »

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Четвртак, 10. Јануар 2019

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштава да је 10. јануара  2019. године, госпођи Јовани Миловановић престала дужност вршиоца дужности помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања – Сектор за међународну сарадњу, европске интеграције и пројекте.   Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања јој захваљује на досадашњој сарадњи и постигнутим резултатима и жели успех у даљем личном и професионалном раду.   опширније »

Конференција поводом завршетка пројекта „Реци НЕ раду на црно“

Петак, 04. Јануар 2019

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржаће конференцију за медије поводом завршетка пројекта “Јачање капацитета Инспектората за рад и подизање свести грађана у циљу сузбијања рада на црно” („Реци НЕ раду на црно“),  у среду, 9. јануара 2019. године, у Палати Србија (Булевар Михајла Пупина 2, источни улаз), сала Београд, са почетком у 10 часова.   Присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и… опширније »

Србија ће бити препозната као држава квалификоване и квалитетне радне снаге

Понедељак, 31. Децембар 2018

Државна секретарка у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Бојана Станић гостујући на РТС-у говорила је о формирање експертског тима чији је циљ да спречавање одлива мозгова, односно о усвајању Закона о усељавању у Немачкој, који олакшава долазак и запошљавање грађана других држава, па и оних ван Европске уније.   Према њеним речима, експертски тим треба да се формира 14. јануара, а Министарство ће послати свим надлежним институцијама, почев од Српске… опширније »

Дочек Нове године са корисницима система социјалне заштите

Субота, 29. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић у новогодишњој ноћи 31. децембра , посетиће особе са инвалидитетом, малишане, али и најстарије грађане.   Током целе године успехе смо делили са нашим корисницима те и у новогодишњој ноћи посебне тренутке желимо да поделимо са њима уз музику, ватромет и лепе жеље.   АГЕНДА ЗА 31.12.2018. ГОДИНЕ 22:30 h - ДОМ ЗА ОДРАСЛА ИНВАЛИДНА ЛИЦА, (11080 Земун, ул. Аутопут) 23:40 h - ЗАВОД ЗА ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ… опширније »

Шести национални СОС број за жене са искуством насиља

Четвртак, 27. Децембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, у петак, 28. децембра, у 10 часова, у канцеларији 1209 зграде „Београђанка“ (Краља Милана 5), свечано ће покренути шести национални СОС број за жене  са искуством насиља и уједно испунити обећање дато грађанима Републике Србије.   Молимо представнике медија да своје присуство пријаве на мејл адресу press@minrzs.gov.rs   до петка до 8 часова . опширније »