Обележавање 101. годишњице од Топличког устанка

Петак, 23. Фебруар 2018

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић ће у понедељак 26. фебруара 2018. године у 11.00 часова предводити државну церемонију поводом обележавања 101. годишњице од избијања Топличког устанка. Државна церемонија ће бити одржана код Споменика Топличанима палим у ратовима 1912-1918 и жртвама Народног устанка 1917. године који се налази у центру Прокупља .   Након церемоније полагања венаца и одавања почасти уследиће обраћања… опширније »

Пензиони чек одлази у историју

Четвртак, 22. Фебруар 2018

Најстарији грађани Републике Србије, уместо пензионог чека, од сада ће бесплатно добијати идентификационе картице, са основним подацима, којима ће доказивати свој статус, али неће угрожавати њихову безбедност.   „Идентификационе картице биће јединствене. Садржаће лични број, име, презиме и филијалу у којој лице прима пензију, а са задње стране постојаће начин и упутство како се картица користи, односно да важи уз личну карту“, изјавио је министар за рад, запошљавање,… опширније »

Пензионерима у целој Србији бесплатне сениорске картице

Среда, 21. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, гостујући у емисији „011“ на телевизији Пинк, рекао је да Влада Републике Србије све грађане посматра равноправно, али да свакако не заборавља пензионере, које су спроведене реформе највише погодиле и у вези са тим најавио да сениорске картице неће имaти само пензионери који живе на територији Београда већ у целој Србији.   Ђорђевић је рекао да ће са поделом бесплатних сениор картица почети на… опширније »

Oбавезујући рокови за подношење пријава на осигурање

Уторак, 20. Фебруар 2018

САОПШТЕЊЕ О ОБАВЕЗУЈУЋИМ РОКОВИМА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ПРИЈАВА НА ОСИГУРАЊЕ Законом о изменама и допунама Закона о раду („Службени гласник РС”, број 113/17), који је ступио на снагу 25. децембра 2017. године, прописано је: да је послодавац дужан да јединствену пријаву на обавезно социјално осигурање поднесе Централном регистру обавезног социјалног осигурања, најкасније пре ступања запосленог или другог радно ангажованог лица на рад (нови став 2. у члану члан 35. Закона о раду); да… опширније »

Влада Србије коренито ће променити државу, јер првенствено жели да њени грађани живе боље

Субота, 17. Фебруар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић гостовао је у Јутарњем дневнику Радио-телевизије Србије, и том приликом одговарао на питања везана за статус пензионера, о сивој економији, родној равноправности и о питањима везаним за старо сајмиште.   „Када је реч о пензионерима, ми знамо да они данас имају проблем приликом доказивања свог статуса и да из тог разлога морају увек са собом да носе последњи чек, који сам по себи је проблематичан, јер… опширније »