Приступање глобалном партнерству за окончање насиља над децом

Петак, 16. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, потписаће Документ о приступању глобалном партнерству за окончање насиља над децом, поводом Међународног дана детета, у понедељак,  19. новембра 2018. године, у 14 часова, у Палати Србија, Браон салон (Булевар Михајла Пупина 2).   Након потписивања предвиђене су изјаве за медије. Потписивањем овог Документа, Министарство ће постати члан глобалног партнерства за окончање насиља над децом („Окончајмо… опширније »

Обележен Дан примирја У Првом светском рату 11. новембар 2018. године

Недеља, 11. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић положио је венце и одао почаст савезницима у Првом светском рату на савезничким војничким гробљима у Београду поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату.   Државни секретар је положио венац и одао почаст на гробљу Комонвелта, затим код Руске спомен-костурнице палим руским војницима у Првом светском рату и на француском војничком гробљу. Сва три гробља налазе су у оквиру комплекса… опширније »

Обележена 100. годишњица Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу

Недеља, 11. Новембар 2018

Вршилац дужност помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић предводио је државну церемонију поводом обележавања 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Македонији.   Церемонији су такође присуствовли и студенти Криминалистичко Полицијске Академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, Владе Републике Македоније и Министарства одбране Републике… опширније »

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ 11. новембар 2018. године

Субота, 10. Новембар 2018

Државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Нерић положиће венце и одати почаст на савeзничким војничким гробљима из Првог светског рата поводом обележавања Дана примирја у Првом светском рату.   Државни секретар ће 11. новембра у 10 часова положити венце и одати почаст на гробљу Комонвелта, у 11.45 код Руске спомен-костурнице палим руским војницима у Првом светском рату и на француском војничком гробљу у 12.30 часова. Сва три гробља налазе су… опширније »

ДАН ПРИМИРЈА У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ 11. новембар 2018. године

Субота, 10. Новембар 2018

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић предводиће у име Владе Републике Србије уз пуне војне и државне почасти централну државну церемонију полагања венаца и одавања почасти 11. новембра 2018. године у 11 часова код спомен-костурнице бранилаца Београда у Првом светском рату (комплекс Новог гробља у Београду).   Централној државној церемонији присуствоваће високи представници министарстава Владе Републике Србије, Војске Србије, Града Београда, амбасадори… опширније »

Обележавање 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату на српском војничком гробљу у Битољу у Републици Македонији

Петак, 09. Новембар 2018

Поводом обележавања 100. годишњице Дана примирја у Првом светском рату 11. новембра 2018. године у 10 часова на српском војничком гробљу у граду Битољу у Републици Македонији биће одржана церемонија полагања венаца коју ће предводити в.д. помоћника министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Милошевић.   Церемонији ће такође присуствовати студенти Криминалистичко Полицијске Академије из Београда, представници Министарства одбране и Војске Србије, Владе Републике… опширније »

Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма

Среда, 07. Новембар 2018

Поводом обележавања Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма 8. новембра 2018. године, у 19 часова , у Народном позоришту у Београду, биће одржан Меморијални концерт. Тим поводом присутнима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.   Организатор Меморијалног концерта је Владин Одбор за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.     Обележавању Међународног дана борбе против фашизма и антисемитизма ће такође… опширније »

Потписивање Протокола о спровођењу Споразума између Владе Републике Словеније и Владе Републике Србије о запошљавању држављана Србије у Словенији

Уторак, 06. Новембар 2018

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и министарка за рад, породицу, социјална питања и једнаке могућности Републике Словеније Ксенија Клампфер, у среду 07. новембра 2018. године, у Палати Србија (Сала 368) Булевар Михајла Пупина 2-источни улаз , са почетком у 11:15 часова, потписаће Протокол о спровођењу Споразума између Владе Републике Словеније и Владе Републике Србије о запошљавању држављана Републике Србије у Републици Словенији.   Након… опширније »